Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън

Ключови думи: рецепта, сладки картофи, пълнени картофи, домати, извара, чесън

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

сладки картофи - 10 на бр.
кашкавалена извара - 300 г
розови домати - 4 зрели
краве масло - 1 пакетче
копър - 2 стръка пресен
черен пипер
червен пипер
чесън - 3 скилидки
гауда - 50 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Представям ви една любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце! Нежна извара, ароматен копър, сочен домат и пикантен чесън се крият под златистата кашкавалена коричка на тези неустоими картофи.

Пригответе ги и ще си оближете пръстите!

Сваряваме сладките картофи в голяма тенджера с подсолена вода на котлона за около 20-30 минути или докато омекнат. Докато картофите се варят, се заемаме с приготвянето на плънката.

Натрошаваме изварата в средно голяма купа, добавяме към нея нарязаните на ситно розови домати, копъра, черния и червен пипер. Смачкваме чесъна в преса за чесън и прибавяме и него към сместа. Разбъркваме добре, докато придобие хомогенен вид.

След като картофите се сварят, ги сваляме от котлона и измиваме със студена вода. Обелваме ги и оформяме с лъжичка капаче отгоре, след което започваме да ги дълбаем. След издълбаването им ги посоляваме добре, взимаме маслото и го разтопяваме на котлона, след което намазваме с него картофите обилно.

Напълваме картофите с плънката от извара, домати, копър и чесън, поръсваме с настъргания кашкавал ''Гауда'' и ги подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Запичаме сладките картофи в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, или докато кашкавалът се разтопи и придобие хрупкава златиста коричка. Сервираме, докато са топли. Да ви е сладко!

Източник: Gotvach.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Подпалиха колата на водещ политик Инцидентът се случи на германска земя Фатална катастрофа в България Отиде си 36-годишен мъж
Какво се случва с Покровск? Битката се ожесточава Обявиха Идеалния футболен отбор Впечатлява
Кой подаде българско знаме на Цеца в РСМ? Флаг по време на концерт разбуни духовете Венци Стефанов с тежък коментар за мениджъра на Насар "Същото направи и с един мой футболист", заяви босът на Славия
Пребиха български кмет Нападението стана в село Нова дръзка кражба в Париж Обраха магазин за бижута
Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София Бивш шеф в "Автомагистрали" помел колите Ето кога се очакват геомагнитна буря да достигне Земята На 6-7 ноември изригванията могат да окажат влияние върху чувствителни и по-възрастни хора
Последната звезда от „Записки по българските въстания“ си отиде Илия Илиев оставя след себе си богато творческо наследство и десетки роли в театъра и киното Зуека продава своите картини по 800 евро Това е сравнително ниска сума за авторски живописни произведения, особено когато зад тях стои човек с име и биография като неговата