Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

И пържолите не са това, което бяха - британците ще ги правят от гъби

Ключови думи: пържоли, месо, гъби, великобритания, стек

Яденето на гъби във Великобритания непрекъснато се увеличава през последните години заради проучвания, които показват, че те са изключително полезни за здравето. На Острова вече работят върху създаването на пържола от тях, съобщава НОВА.

Продажбите на гъби в магазините са скочили с 20% през последните 10 години, а при някои специални видове даже пет пъти повече. Вече дори се правят образователни турове в английските гори, по време на които човек може да се обучи къде и как да ги бере.

Националният тръст, който стопанисва десетки туристически обекти в Англия, обяви, че премахва гъбите от менюто в ресторантите си. Причината е, че се отглеждат върху торф, идващ от блата, чието изчезване допринася за климатичните промени.

Пол Дайър е професор по гъбична биология в университета в Нотигнгам и бе сред поканени в британския парламент учени, които трябваше да разяснят на депутатите в крайна сметка необходимо ли да се насърчава или забранява производството гъби и техни производни.

„Обединеното кралство е световен лидер в тази област – производството на микопротеин или гъбена храна. Той се събира, компресира и обработва, за да стане храна, която може да се продава. В нея има около 40 до 50 процента протеин в сухо тегло. Тя съдържа и много добри, диетични фибри. Има и витамини. Що се отнася до емисиите в околната среда от производството на микопротеини, то те са едва около 10 процента от въглеродните, отделяни от едрия рогат добитък и около 30 процента от тези отделяни при производството на пилешко месо”, поясни Дайър.

А пържолите от гъби имат вкус като телешките, но са направени от мицел, създаден в големи резервоари за ферментация. Все още производството им е пробно и в малки количества. Затова и цената им е доста по-висока от тази на традиционните телешки стекове.

1
Коментара по темата
1.
Ал
14.04.2024 11:56:09
Добре че не са от оборска тор!
  Добави Коментар
Затворник почина от свръхдоза Той изтърпявал наказание от година и 6 месеца Къде е Мелания Тръмп? Липсата на първата дама на САЩ поражда спекулации Вече е 2025 г., а Доналд Тръмп се завърна драматично в Белия дом, и ето ни отново - говорим не за това, което Мелания прави, а за това, което не прави
Незабавно хвърлете тези неща от дома си, те привличат нещастие Ако напоследък усещате, че всичко върви наопаки и не можете да се отървете от неуспехи, е време да се огледате внимателно в обстановката у дома Изтече финалът на Хелс Китчън - ето кой грабва стоте бона Варненският готвач Мартин триумфира в кулинарната битка срещу Ивайло
Мъжете от тези зодии са перфектни бащи Астролозите са открили кои хора стават перфектни родители според хороскопа Биячите от Пловдив излизат на свобода срещу 2 000 лева гаранция Преди дни те смазаха с тръби четирима мъже заради невинна забележка
Откога издирвах рецептата за тези божествени сусамени джобчета, пълни с кашкавал Тестото се приготвя много бързо и лесно се меси, след което се оставя да втаса за известно време и накрая се пече само за 25 минути Ключови съюзници на Путин няма да почетат парада на 9 май И Естония затвори небето си за самолети, отправили се към Русия
Пускат държавни имоти на търг Парите отиват за строеж на детски градини и училища Вижте как тротинеткаджия блъсна полицай пред Общината Мъжът прехвърхал с бясна скорост през центъра, едва не помете малко дете
Какво работи мъжът й Силиконката Джулиана Гани издържа гаджето си Теодор Гецов Дъщерята на Глория си купи луксозно BMW за 120 бона Симона демонстрира стабилен успех както в музиката, така и в личния си живот