Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

И пържолите не са това, което бяха - британците ще ги правят от гъби

Ключови думи: пържоли, месо, гъби, великобритания, стек

Яденето на гъби във Великобритания непрекъснато се увеличава през последните години заради проучвания, които показват, че те са изключително полезни за здравето. На Острова вече работят върху създаването на пържола от тях, съобщава НОВА.

Продажбите на гъби в магазините са скочили с 20% през последните 10 години, а при някои специални видове даже пет пъти повече. Вече дори се правят образователни турове в английските гори, по време на които човек може да се обучи къде и как да ги бере.

Националният тръст, който стопанисва десетки туристически обекти в Англия, обяви, че премахва гъбите от менюто в ресторантите си. Причината е, че се отглеждат върху торф, идващ от блата, чието изчезване допринася за климатичните промени.

Пол Дайър е професор по гъбична биология в университета в Нотигнгам и бе сред поканени в британския парламент учени, които трябваше да разяснят на депутатите в крайна сметка необходимо ли да се насърчава или забранява производството гъби и техни производни.

„Обединеното кралство е световен лидер в тази област – производството на микопротеин или гъбена храна. Той се събира, компресира и обработва, за да стане храна, която може да се продава. В нея има около 40 до 50 процента протеин в сухо тегло. Тя съдържа и много добри, диетични фибри. Има и витамини. Що се отнася до емисиите в околната среда от производството на микопротеини, то те са едва около 10 процента от въглеродните, отделяни от едрия рогат добитък и около 30 процента от тези отделяни при производството на пилешко месо”, поясни Дайър.

А пържолите от гъби имат вкус като телешките, но са направени от мицел, създаден в големи резервоари за ферментация. Все още производството им е пробно и в малки количества. Затова и цената им е доста по-висока от тази на традиционните телешки стекове.

1
Коментара по темата
1.
Ал
14.04.2024 11:56:09
Добре че не са от оборска тор!
  Добави Коментар
Този измамник отне мечтите на много истински жени След като Международната боксова федерация въведе задължителни тестове за пол, Имане Хелиф скоропостижно се отказа от спорта Вземете 2 ябълки и 2 яйца и ето какво ще се получи Френски ябълков десерт „с пукнатини“ – ще изненада всички гости
Мъж поля жена с бензи н, полицията хукна да го гони Двойката постоянно спретвала неистови скандали Боксът въведе задължителен тест за трансджендъри Повод станаха изглеждащите като мъже боксьорки, които спечелиха олимпийските титли в Париж
Ахелой се преклони пред паметта на Цар Симеон и воините му Кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на град Ахелой Димитър Нейчев приветстваха всички присъстващи Бранимир Ботев за фаталния инцидент в Несебър: Институциите винаги тичат след събитията Ето какво твърди бившият заместник-министър на туризма, според него е нужен далеч по-качествен мониторинг
Българин насъска кучетата си срещу декоративна фигура на дете Поведението му е потенциално опасно за хората Бургазлийката в "Диви и красиви" допусна нов мъж да я ухажва Асен и Ренета се сближават
Гледат мярката на тримата задържани за трагичния инцидент в Несебър При ужаса загина 8-годишно момче Трагедия в Колизеума Италианка почина по време на работа
Дясната ръка на Тръмп: Лъвският пай от бремето на украинската сигурност ще е за Европа Джей Ди Ванс с категорична позиция Късметлия отнесе 250 милиона евро от лотария Падна рекорд във Франция