Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За уникалната сиропирана баница на баба Златка не ти трябват никакви умения, всеки може да я направи

Ключови думи: сиропирана баница, баба златка, рецепта

Ако сте любители на сладките баници с хрупкави кори и сочна и вкусна вътрешност, то това е точната рецепта за вас. Сладкишът напомня на баклава, защото накрая се залива със захарен сироп. Фантастичен вкус, който трябва да опитате. Рецептата е на нашата читателка Гергана, а тя я има от своята баба Златка. Затова я кръстихме просто Сиропираната баница на баба Златка .

Необходими продукти:
4 яйца
300 г захар
150 мл олио
200 мл кисело или квасено мляко
200 г грис
1/2 лимон (настъргана кора)
1 пакетче бакпулвер
500 г кори за баница
За сиропа:
300 г захар
400 мл вода
1 лимон (сок)

Начин на приготвяне:
Разделете корите на три части по 4 кори за три рула. Яйцата се разбиват със захарта до плътност, след което се добавят киселото мляко, олиото и настърганата кора от 1/2 лимон. Когато захарта се разтопи, добавете смесения с бакпулвера грис и всичко се разбърква.

Разделете плънката с лъжица на три равни части. Вземете едната кора и я намажете с плънката, повторете и с четирите кори. Използвайте цялата плънка, която сте приготвили за първото руло (една трета от общото количество). Завийте леко рулото и го поставете в тавата, в която ще печете баницата.

Повторете същото с останалите кори и плънка. Ще получите три големи рулца. Оставете малко плънка за намазване отгоре. Загрейте фурната на 180 градуса и печете баницата за двадесет минути.

Докато баницата се пече, пригответе сиропа от посочените продукти. Трябва да се вари в продължение на десет минути. Охладете сиропа и със студения сироп залейте горещата баница. Може да набодете баницата с клечка за зъби, за да поеме по-добре сиропа.

Охладете, нарежете на желани парчета и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шофьорка блъсна пиян пешеходец в жк „Меден рудник“ Инцидентът е станал на зебра на ул. „Ал. Г. Коджакафалията" Ето какво време ни очаква днес Прогноза за времето - 16 май, четвъртък
Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ 20 признака, че сте във връзка с контролиращ партньор Знаците, по които това личи в отношенията
10 неща, които правят един мъж прекрасен партньор и съпруг Забелязва малките промени Забавни въпроси, които да зададете на съпруга си, когато няма за какво да си говорите Ако можеше да смениш за един ден живота си с този на някой друг, кой би бил той и защо?
Ботев Пловдив вдигна Купата на България, радостта е в жълто-черно на стадион "Васил Левски" Гледахме голово шоу и огромна драма на "Васил Левски" Нова система популяризира исторически и културни забележителности на територията на община Поморие
9 причини, поради които мъжете предпочитат по-възрастни жени В наши дни виждаме все повече двойки, в които жената е по-възрастна от мъжа. На какво се дължи това Хрупкаво и здравословно: 3 лесни рецепти за еър фрайър
Юпитер преминава в Близнаци – късметът ни се усмихва Време е за промени Защо в хонконгските небостъргачи зеят дупки Според принципите на китайското учение фън шуй тези дупки позволяват на драконите всеки ден да прелитат от планината, където живеят, към водата