Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никоя рецепта за козунак не е по-лесна от тази, опитайте я и ще се уверите!

Ключови думи: козунак, рецепта, лесна рецепта за козунак

Чудите ли се как е възможно подготовката на един козунак да ви отнеме приблизително час? Истината е, че съществуват и такива рецепти, с които да спестите много време. Освен това резултатът е превъзходен и в това ще се убедите и сами.

Днес споделяме с вас рецептата за един фантастично вкусен козунак, който се приготвя с малко продукти.
Как да приготвим най-мекия козунак за нула време?

Необходими продукти
брашно – 1 кг
захар – 24 с.л.
яйца – 6 бр.
сол – 1 ч.л.
мая – 1 кубче жива
прясно мляко – 200 мл
лимони – 1 бр.
олио – 150 мл
захар – за поръсване

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява два пъти, за да стане мек и пухкав козунакът. Прясното мляко се пресява, а в него се натрошава маята заедно с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно. Сместа се оставя на топло да се активира.

В отделна купа се чукват 3 яйца + 1 жълтък. Добавя се захарта, лимоновата кора и олиото. Разбърква се.

Към тази смес добавете маята и започнете да месите хубаво тесто. Имайте предвид, че за да ви се получат козунаците, стаята трябва да е много добре затоплена.
Когато тестото втаса добре, се разделя на толкова части, колкото предвиждате да бъдат козунаците. С него можете да приготвите един голям козунак или няколко по-малки.

Месенето е тънкият момент. По-възрастните жени смятат, че козунакът трябва да се удари 100 пъти по масата. Това обаче не е задължително. Месете енергично и сме сигурни, че крайният резултат ще е повече от добър.

Готовите козунаци се мажат с белтък и се поръсват със захар. Как ще ги оформите – на плитка, розичка или друго, зависи от вас самите.

Козунаците се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Получават се несравнимо вкусни, струва си да ги опитате.
 

1
Коментара по темата
1.
Петрова
09.04.2024 11:16:50
Не видях колко масло трябва да сложим
  Добави Коментар
Какво ще ни донесе любовта на 24 декември Научете какво ви очаква този сряда, според зодията Самолетът на началника на генщаба на либийската армия се разби край Анкара Частният „Фалкон“ е изгубил контакт малко след излитане, турските власти пренасочиха въздушния трафик
Как да избегнем семейни конфликти по време на празниците - съвети за хармония Няма място за караници по празниците, нека освободим място за повече любов и заедност Доброволци от Айтос зарадваха 100 пенсионери в нужда преди Коледа През целия месец декември се събираха средства чрез благотворителни инициативи, за да се подготвят хранителните пакети.
Пациентите плащат двойно за жизненоважни медикаменти Поскъпването удря най-силно хронично болните, които все по-често избират кое лекарство могат да си позволят Истината за отрязаното ухо на Ван Гог И била ли е проститутка дамата, на която го подарява
Катя Илиева напуска телевизията на Слави Трифонов Новината за раздялата беше обявена в социалните мрежи и предизвика публична подкрепа от колеги журналисти В сезона на Козирога кой ще се радва на личен растеж Ето какво да очаква всяка зодия
Ето защо обмяната на левове в евро става по-достъпна 9 нови пощенски станции ще осигурят безплатна обмяна на левове в евро за гражданите извън големите градове Спазвайте тези традиции, за да осигурите щастие и късмет през новата година Момите, на които им предстои да се омъжват през годината, не трябва да месат хляба
Купувачите на имоти в София искат простор, а във Варна залагат на кварталите След години на компромиси с площта, българите отново избират пространство, зеленина и дългосрочен комфорт Германия се опитва да изправи икономиката си, като същевременно укрепва отбраната Но какво ще означават тези усилия за вътрешната и външната ѝ политика?