Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никоя рецепта за козунак не е по-лесна от тази, опитайте я и ще се уверите!

Ключови думи: козунак, рецепта, лесна рецепта за козунак

Чудите ли се как е възможно подготовката на един козунак да ви отнеме приблизително час? Истината е, че съществуват и такива рецепти, с които да спестите много време. Освен това резултатът е превъзходен и в това ще се убедите и сами.

Днес споделяме с вас рецептата за един фантастично вкусен козунак, който се приготвя с малко продукти.
Как да приготвим най-мекия козунак за нула време?

Необходими продукти
брашно – 1 кг
захар – 24 с.л.
яйца – 6 бр.
сол – 1 ч.л.
мая – 1 кубче жива
прясно мляко – 200 мл
лимони – 1 бр.
олио – 150 мл
захар – за поръсване

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява два пъти, за да стане мек и пухкав козунакът. Прясното мляко се пресява, а в него се натрошава маята заедно с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно. Сместа се оставя на топло да се активира.

В отделна купа се чукват 3 яйца + 1 жълтък. Добавя се захарта, лимоновата кора и олиото. Разбърква се.

Към тази смес добавете маята и започнете да месите хубаво тесто. Имайте предвид, че за да ви се получат козунаците, стаята трябва да е много добре затоплена.
Когато тестото втаса добре, се разделя на толкова части, колкото предвиждате да бъдат козунаците. С него можете да приготвите един голям козунак или няколко по-малки.

Месенето е тънкият момент. По-възрастните жени смятат, че козунакът трябва да се удари 100 пъти по масата. Това обаче не е задължително. Месете енергично и сме сигурни, че крайният резултат ще е повече от добър.

Готовите козунаци се мажат с белтък и се поръсват със захар. Как ще ги оформите – на плитка, розичка или друго, зависи от вас самите.

Козунаците се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Получават се несравнимо вкусни, струва си да ги опитате.
 

1
Коментара по темата
1.
Петрова
09.04.2024 11:16:50
Не видях колко масло трябва да сложим
  Добави Коментар
Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано Диетолог шокира! Яжте това от Макдоналдс за отслабване Този обяд е страхотен баланс на протеини, въглехидрати и фибри, вкусен е и при това умерено калоричен, казва Кристен Карли
МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки Системите работят в нормален режим Чеснови дунапренки – откакто ги правя, никой не поглежда хляба! Изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че вадете брашното и яйцата, и да започваме
Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат
Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов
Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация
Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър