Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никоя рецепта за козунак не е по-лесна от тази, опитайте я и ще се уверите!

Ключови думи: козунак, рецепта, лесна рецепта за козунак

Чудите ли се как е възможно подготовката на един козунак да ви отнеме приблизително час? Истината е, че съществуват и такива рецепти, с които да спестите много време. Освен това резултатът е превъзходен и в това ще се убедите и сами.

Днес споделяме с вас рецептата за един фантастично вкусен козунак, който се приготвя с малко продукти.
Как да приготвим най-мекия козунак за нула време?

Необходими продукти
брашно – 1 кг
захар – 24 с.л.
яйца – 6 бр.
сол – 1 ч.л.
мая – 1 кубче жива
прясно мляко – 200 мл
лимони – 1 бр.
олио – 150 мл
захар – за поръсване

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява два пъти, за да стане мек и пухкав козунакът. Прясното мляко се пресява, а в него се натрошава маята заедно с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно. Сместа се оставя на топло да се активира.

В отделна купа се чукват 3 яйца + 1 жълтък. Добавя се захарта, лимоновата кора и олиото. Разбърква се.

Към тази смес добавете маята и започнете да месите хубаво тесто. Имайте предвид, че за да ви се получат козунаците, стаята трябва да е много добре затоплена.
Когато тестото втаса добре, се разделя на толкова части, колкото предвиждате да бъдат козунаците. С него можете да приготвите един голям козунак или няколко по-малки.

Месенето е тънкият момент. По-възрастните жени смятат, че козунакът трябва да се удари 100 пъти по масата. Това обаче не е задължително. Месете енергично и сме сигурни, че крайният резултат ще е повече от добър.

Готовите козунаци се мажат с белтък и се поръсват със захар. Как ще ги оформите – на плитка, розичка или друго, зависи от вас самите.

Козунаците се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Получават се несравнимо вкусни, струва си да ги опитате.
 

1
Коментара по темата
1.
Петрова
09.04.2024 11:16:50
Не видях колко масло трябва да сложим
  Добави Коментар
Созопол ще посрещне Гимкхана и Супер Рали през уикенда На 1 ноември от 11:00 ч. на наказателния паркинг до стадиона участниците в Гимкхана ще демонстрират умения, скорост и безопасно шофиране Терористи щяха да потопят САЩ в кръв за Хелоуин, ФБР предотврати атентата
Не пропускайте празника на тиквата на пазар „Краснодар“ Цветното събитие ще се проведе на 6 ноември от 16 часа 2 г. и 8 месеца условно за учителя-педофил Христо Кирев Присъдата е прочетена днес при закрити врати заради интимни подробности и малолетната жертва 
Хибрид между ураган и средиземноморска буря със сила 160 км/ч може да удари Балканите Вижте какво се случва Галена натиска последния златен бутон В есенната неделната вечер зрителите ще се насладят на няколко въздействащи музикални изпълнения
Суперлуна е в телец. Какво да очаквате На 5 ноември 2025 г. Луната достига пълнолуние в знака на Телец и е в най-близката си точка до Земята – което прави тази лунна фаза Заместник-министър Красимир Ненов: Сигурната и чиста енергия е двигателят на бъдещия икономически растеж Центрове за данни и изкуствен интелект представлява важна икономическа възможност за страната
Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение Изложба "Аз обичам Черно море" бе открита в Несебър в присъствието на художници, учители и журналисти Любимецът на публиката направи шокиращо разкритие Давид от „Биг Брадър“ призна, че е бил жертва на сексуално насилие
Колосалната сума от 300 бона инвестира Рачков за нов салон на Виктория Изгората на Рачков търси и нови служители, защото вече не смогва сама да се справя с обслужването на клиентите си  Влади Въргала: „Изгубих пари, но не и вярата – фалитът не е провал“ Актьорът разказа в „Преди обед“ за двете си финансови катастрофи, предателствата по пътя и уроците, които са го научили да различава загубата от истинския провал