Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще е грехота да не опитате тези рафаело пастички, стават за 20 минути, а се топят в устата

Ключови думи: рафаело пастички, флагман, рецепта

Любителите на кокоса ще се насладят на това предложение. Много лек кокосов сладкиш , можете да го хапвате без угризения на съвестта. Рецептата е класическа, ще се изненадате, че вкусът е семпъл, а се получава толкова кремообразен и нежен десерт, който ще зарадва най-много любителите на кокоса. Ето необходимите продукти за тези невероятно леки и кремообразни Рафаело пастички за 20 минути:

Рафаело пастички за 20 минути
Необходими продукти:
6 белтъка
150 гр.захар
100 гр. брашно
150 гр. кокос
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. оцет
200 мл горещо прясно мляко, с което да залеем кората, когато е готова

За крема:
800 мл мляко
3 с. л. захар
6 жълтъка
3 с. л. брашно
2 ванилови пудинга (80 г)
200 г масло/маргарин
150 г пудра захар
около 50 г кокос за поръсване

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Белтъците се разбиват добре, след което се добавя захарта и се разбива с миксер, докато се разтопи. След това добавете брашното, кокоса, бакпулвера и една чаена лъжичка оцет и разбийте на най-бавна скорост или с лъжица, за да смесите съставките.

Изсипете сместа в тава (средно голяма) намазана с масло. Сложете да се пече в загрята фурна и оставете да се пече за няколко минути на 200 градуса, след което намалете на 180 градуса и печете още 15-20 минути. Топлата кора се залива равномерно с чаша горещо мляко и се оставя да изстине.

За крема: смесете 80 г пудинг, 3 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици захар, 6 жълтъка и около 200 мл мляко (извадени от тези 800 мл). Останалото прясно мляко – 600 мл, сложете на огъня да заври.

Разбийте добре сместа с жълтъците и пудинга, за да няма бучки и при непрекъснато бъркане добавете към горещото мляко, докато се сгъсти. Оставете плънката да изстине. След това постепенно се добавя към разбитото на пяна масло със захарта.

Нанесете крема върху кората, поръсете отгоре с кокос и оставете тортата да се охлади в хладилника за няколко часа или най-добре цяла нощ.

Поднесете сладкиша нарязан на пастички (ако сте пекли в квадратна форма) или като обикновена торта – на триъгълни парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Задържаха 18-годишен младеж за умишлен палеж, той разкри защо е запалил огъня Бил афектиран заради неуредени финансови взаимоотношения Мома от Смолян стана Мис Несебър Дизайнерка от Пловдив е Кралица на Свети Влас
Дъжд от пари идва с август за тези 3 зодии Вие сред тях ли сте  Как да миете чиниите по-бързо: Принципът на „двете купи“, който спестява време и вода Трябва да знаете за този кухненски трик
Румънецът, причинил катастрофата с 10 пострадали, излиза на свобода срещу 20 000 лева Мярката му беше променена, въпреки че той няма постоянен адрес Утре потапят историческия риболовен кораб „Чавдар” край Созопол, превръщат го в изкуствен риф Събитието започва около 9:30 ч., ще се предава на живо
Предателство или обида - Тачо стана треньор в "Черноморец 1919" Поема дублиращият тим, който играе в "А" областна група Лидерът на агитката на ЦСКА посочи кой може да извади клуба от кризата Според Кюстендилеца това е Стойчо Младенов
Доналд Тръмп изненада Турция с 15% мита Мярката е част от по-широка промяна в търговската политика, насочена към страни с постоянни търговски излишъци Безхаберен Ганьо в шпагат кара със 130 км/ч по магистралата Шофьор с акробатичен талант и нулев инстинкт за самосъхранение
Миризмата на тази запеканка ще подлуди съседите ви, пригответе още едно вкусно ястие с тиквички Ето я рецептата С дрон заловиха пироман в село Плоски От МВР са установили неговата самоличност, а властите са му съставили акт