Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове

Ключови думи: рецепта, сладкиш, рикота, плодове

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 2 бр. М
сол - 1 щипка
захар - 170 г кристална
ванилова захар - 1 пакетче
прясно мляко - 150 мл стайна температура
зехтин - 100 мл екстра Върджин
олио - 30 мл слънчогледово
брашно - 260 г универсално
бакпулвер - 1 ч.л. равна

ПЛЪНКА

рикота - 350 г
захар - 2 с.л. кристална
ванилова захар - 1 пакетче
яйца - 1 бр. М
царевично нишесте - 1 с.л.
плодове - 350 г микс от свежи или замразени
ягоди
череши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ако се ползват замразени плодове, е добре да се извадят предварително за 20 минути на стайна температура, малко да се отпуснат, но не и да се размразят напълно. В купа се разбива с телена бъркалка рикотата със захарта, нишестето, ваниловата захар и яйцето. Оставя се настрана до ползването ѝ. В купа се разбиват 2 яйца и захарта, солта и ваниловата захар до побеляване на яйцата и видимо да удвоят обема си, но не е необходимо сместа да може да рисува цифри.

На струйка се прибавят смесените зехтин и олио, разбива се на ниска степен. На три порции се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с прясното мляко и се завършва с брашно. Разбива се всичко до гладка смес на ниска степен на миксера.

Готовата смес за сладкиша се изсипва в тавичка за печене 35 /25 см покрита с намаслена с масло хартия за печене. Заглажда се. Върху положеното тесто се разхвърлят плодовете.

Между тях може и върху плодовете се изсипва със супена лъжица от сместа с рикотата. Много внимателно и леко, без да се стига до дъното на тавичката, с дълго дървено шишче се разбърква в концентрични кръгове за разкошния плодов сладкиш.

Пече се пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове в загрята фурна с вентилатор на 170 °C за около 35 - 40 минути.

Източник: Gotvach.bg
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мария Цънцарова не е освободена от работа бТВ води разговори за нови проекти с участието на Цънцарова през 2025 г. РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми Контролните измервания на РИОСВ и ИАОС не отчитат превишения на нормите за качество на въздуха във Велико Търново
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус! Зарадвайте себе си и близките си с тази лесна рецепта за коледни бисквитки Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ Сега Мария може да си направи подкаст и да види каква е реалната ѝ тежест
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“ В понеделник и вторник, от 17:30 до 19:30 часа, добрият старец ще ви очаква до картичката с трона Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли Съдебен спор извади наяве документи, които хвърлят нова светлина върху една от най-пазените тайни в Холивуд
Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека При направата на печивото не се използват никакви продукти от животинки произход, така повелява традицията Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото Незавършените електронни плащания ще бъдат анулирани, ако не се приключат до 30 декември 
По-малко фирми планират коледни бонуси Несигурната икономическа среда кара все повече работодатели да се въздържат от празнични доплащания  На директора на 138-о училище му прилоша в съдебната зала Заседанието започна със закъснение
Задържаха 29-годишен мъж за разпространение на порнографски материали с малолетни Материалите са сваляни от чуждестранни сайтове и споделяни чрез торент клиенти, разследването продължава  Трейлърът на „Аватар: Огън и пепел“ впечатлява, но критиците охлаждат очакванията Третият филм на Джеймс Камерън обещава по-мрачно завръщане на Пандора, но ранните оценки повдигат въпроси за бъдещето на франчайз