Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове

Ключови думи: рецепта, сладкиш, рикота, плодове

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 2 бр. М
сол - 1 щипка
захар - 170 г кристална
ванилова захар - 1 пакетче
прясно мляко - 150 мл стайна температура
зехтин - 100 мл екстра Върджин
олио - 30 мл слънчогледово
брашно - 260 г универсално
бакпулвер - 1 ч.л. равна

ПЛЪНКА

рикота - 350 г
захар - 2 с.л. кристална
ванилова захар - 1 пакетче
яйца - 1 бр. М
царевично нишесте - 1 с.л.
плодове - 350 г микс от свежи или замразени
ягоди
череши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ако се ползват замразени плодове, е добре да се извадят предварително за 20 минути на стайна температура, малко да се отпуснат, но не и да се размразят напълно. В купа се разбива с телена бъркалка рикотата със захарта, нишестето, ваниловата захар и яйцето. Оставя се настрана до ползването ѝ. В купа се разбиват 2 яйца и захарта, солта и ваниловата захар до побеляване на яйцата и видимо да удвоят обема си, но не е необходимо сместа да може да рисува цифри.

На струйка се прибавят смесените зехтин и олио, разбива се на ниска степен. На три порции се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с прясното мляко и се завършва с брашно. Разбива се всичко до гладка смес на ниска степен на миксера.

Готовата смес за сладкиша се изсипва в тавичка за печене 35 /25 см покрита с намаслена с масло хартия за печене. Заглажда се. Върху положеното тесто се разхвърлят плодовете.

Между тях може и върху плодовете се изсипва със супена лъжица от сместа с рикотата. Много внимателно и леко, без да се стига до дъното на тавичката, с дълго дървено шишче се разбърква в концентрични кръгове за разкошния плодов сладкиш.

Пече се пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове в загрята фурна с вентилатор на 170 °C за около 35 - 40 минути.

Източник: Gotvach.bg
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Това е новата Мис България. Харесва ли ви? 26-годишната софиянка впечатли журито и публиката с присъствие, интелект и увереност, приемайки короната от миналогодишната победителка Боряна Миткова Избухна лудост по хапче, от което забравяш да ядеш То обаче е твърде опасно
Камион избухна в пламъци на Прохода на Републиката, образувала се е тапа Огънят се е прехвърлил към гората Те загубиха сина си, а убиецът му получи условна присъда "След наше обжалване присъдата бе изменена на 2 години и 4 месеца ефективна, което също е безумно решение“, споделят почернени родители
Извънредно! Запалиха колите на служител от Главната инспекция по труда Случаят е от Монтана  Истински ужас се крие зад убийството на 45-годишната жена от София Мъжът й - бивш боксьор, запалил е къщата й, докато децата са били вътре
Ива Митева: Както е тръгнало, какво им пречи да избират и президента от Народното събрание По думите ѝ мястото на председателя на Народното събрание не е в Домовата книга, защото това нарушава разделението на властите Името на Ръждавичка от "Игри на волята" идвало от сорт череши Най-силната жена в шоуто е състезателка по спортна аеробика
Нежно и вкусно тиквено ризото, няма го по ресторантите Това е рецептата Средната пенсия ще е 541 евро, а за полицаи и военни ще е двойно по-голяма Прогнозата е броят на пенсионерите за 2026 г. да е около 2 066 700,
Андре Токев готвел на Бил Клинтън с опрян до главата автомат Майсторът готвач разказа и за преживяванията си в затвора, влязъл там след като беше заснет да шофира пиян Бременна ли е или е напълняла, питат фенове Почитателите на певицата отбелязват, че коремчето ѝ изглежда леко надуто напоследък