Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове

Ключови думи: рецепта, сладкиш, рикота, плодове

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 2 бр. М
сол - 1 щипка
захар - 170 г кристална
ванилова захар - 1 пакетче
прясно мляко - 150 мл стайна температура
зехтин - 100 мл екстра Върджин
олио - 30 мл слънчогледово
брашно - 260 г универсално
бакпулвер - 1 ч.л. равна

ПЛЪНКА

рикота - 350 г
захар - 2 с.л. кристална
ванилова захар - 1 пакетче
яйца - 1 бр. М
царевично нишесте - 1 с.л.
плодове - 350 г микс от свежи или замразени
ягоди
череши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ако се ползват замразени плодове, е добре да се извадят предварително за 20 минути на стайна температура, малко да се отпуснат, но не и да се размразят напълно. В купа се разбива с телена бъркалка рикотата със захарта, нишестето, ваниловата захар и яйцето. Оставя се настрана до ползването ѝ. В купа се разбиват 2 яйца и захарта, солта и ваниловата захар до побеляване на яйцата и видимо да удвоят обема си, но не е необходимо сместа да може да рисува цифри.

На струйка се прибавят смесените зехтин и олио, разбива се на ниска степен. На три порции се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с прясното мляко и се завършва с брашно. Разбива се всичко до гладка смес на ниска степен на миксера.

Готовата смес за сладкиша се изсипва в тавичка за печене 35 /25 см покрита с намаслена с масло хартия за печене. Заглажда се. Върху положеното тесто се разхвърлят плодовете.

Между тях може и върху плодовете се изсипва със супена лъжица от сместа с рикотата. Много внимателно и леко, без да се стига до дъното на тавичката, с дълго дървено шишче се разбърква в концентрични кръгове за разкошния плодов сладкиш.

Пече се пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове в загрята фурна с вентилатор на 170 °C за около 35 - 40 минути.

Източник: Gotvach.bg
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател
Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Българите бедни, но не щат под наем - 85% живеят в собствено жилище 85% имат свой апартамент, в Европа процентът е под 70
Задържаха мъж, пребил жена си Боят е предшестван от скандал Барикадиралият се бивш полицай в Пловдив се е предал
7 храни, които не трябва да ядете преди лягане Хапването на някои определени храни може да възпрепятства добрия сън Извадиха далака на жената от катастрофата с НСО, кракът ѝ е смазан 58-годишната Красимира е медикаментозно приспана
Намериха кокаин, трева и патрони в дома на Дъмпела Дъмпела бе задържан за намушкването в сърцето с нож ММА боеца Благой Иванов-Багата Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер
Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  Река в Италия преля и предизвика мащабно наводнение Екстремното време удари особено силно северните италиански области Венето и Ломбардия