Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направете тези мързеливи хачапури на тиган – чудно вкусни и стават само за 10 минути

Ключови думи: мързеливи хачапури, рецепта

Домашната храна, като правило, винаги е по-желана от купената от магазина или дори тази, която се сервира в ресторантите. Такава храна излъчва топлина, грижа и комфорт.

Но съвременният ритъм на живот не винаги ни позволява да прекарваме часове в кухнята. Имаме толкова много работа, че храната често остава на заден план, така че ядем каквото можем.

Ако това често ви се случва и в същото време искате да включите домашно приготвени ястия в диетата си, разгледайте по-отблизо рецептата за мързеливи хачапури в тиган, която от jenata.blitz.bg сега ще представим. 

За начало ще започнем с това какво е това чудо, наречено хачапури. Това е грузинско национално тестено ястие, напомнящо пита със сирене. Приготвя се затворено или полуотворено… общо взето като нашите пърленки.

Приготвянето на това ястие ще отнеме не повече от 10 минути, но вие и вашето семейство ще си оближете пръстите щом го вкусите. 

Знайте, че мързеливите хачапури ще бъдат идеален вариант за разнообразяване на вашата закуска. А бонус е, че хачапурите могат да се ядат самостоятелно, а и като допълнение към основното ядене или пък към разядката.

Необходими продукти:

Твърдо сирене - 200 г;
Заквасена сметана - 200 g;
Яйца – 2 бр.;
Брашно - 4-5 супени лъжици;
Зелен лук - 2 бр.;
Сода - 0,5 ч.л.;
Сол на вкус;
Растително масло - за пържене.

Начин на приготвяне:

Вземете твърдото сирене и го настържете; Измийте добре зеления лук и нарежете на ситно; Поставете настърганото сирене в купа и счупете две яйца в него. Добавете заквасена сметана и зелен лук към сместа. Объркайте всички добре;

Добавете сода за хляб и сол в същата купа. Смесете всичко отново. Постепенно добавете брашно, омесвайки тестото;

Загрейте масло (може и олио и зехтин, но с масло е най-вкусно) в тиган и поставете тестото върху него. Внимателно го изравнете;

Печете мързеливите хачапури на среден огън за 4-5 минути от едната страна и още 2 минути от другата.

Свалете питката от котлона и сервирайте. 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Акаунтът на кмета на Истанбул Имамоглу в Х беше блокиран в Турция Полицията го задържа на 19 март, което предизвика най-големите протести в страната от десетилетие Мъж открадна булка с багер товарач в Пазарджик Младоженецът Мариан подчерта, че взимането е било планирано внимателно
Студент уби жена с брадва Мотивите му остават неясни Проговори за бившия и запора Даниела е категорична, че връзката й с богаташа отдавна е в миналото, но той продължава да я тормози и заплашва
Несебърските деца от ВГ "Морски звездички" спечелиха сърцата на грузинската публика Талантливите представители на най-красивия български морски град очароваха публиката  и журито както с красотата на националните ритми, така  и със своите поп изпълнения Мощно торнадо в северната ни съседка Националната метеорологична администрация на Румъния издаде жълт код за гръмотевични бури в региона на Тулча, валиден до 23:00 часа на същия ден
Земетресението в Истанбул на 23 април освободило 12% от натрупаното напрежение При труса от 6,2 е имало движение от около 30 см само в малка част от разлома Кумбургаз Елате да празнуваме заедно Летния Никулден на пл. "Тройката" в петък! Ще има рибена чорба, паеля и пица с октопод
Изживяване с шест звезди и през месец май Направи фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева
Диалектните думи, които вече трудно разбираме Ето някои овехтели думи, които очевидно няма да са ясни "от раз“ за всеки днешен българин Невиждано меле на АМ "Тракия" Мъж е в болница