Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкъщи всички са луди по тези мързеливи банички с кайма, направете ги за неделната закуска!

Ключови думи: банички с кайма, неделна закуска, флагман, рецепта

Мързеливите баници са спасение за много кулинари. Този вид печиво се приготвя много бързо и се оказва вкусно. Защо мързеливите банички могат да се считат за спасение? Защото много хора работят до късно вечерта. Когато се прибера, нямам сили да готвя. А приготвянето на традиционни печива изисква много време. Трябва да омесите тестото, да го оставите да почине, да направите плънката и да изпечете пайовете. Мързеливият вариант се приготвя на тиган и без много месене. Разбира се, това ястие все още се различава от традиционните пайове.

Необходими съставки:
1 яйце
сол – 2 ч.л.
захар – 1 ч.л.
кефир – 500 мл
брашно
сода – 1 ч.л.
мляно месо – 500 г
лук – 1 бр.
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Разбийте едно яйце в купа, добавете лъжица сол и захар, налейте кефир и разбъркайте добре, докато песъчинките се разтворят. Изсипете брашното в кефира, за да можете да омесите гъсто тесто. Брашното се пресява предварително. Изсипете сода за хляб в тестото и смесете съставките отново. В това време лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Не забравяйте да посолите и поръсите с черен пипер плънката. От каймата оформяме малки кюфтенца. Загрейте олио в тиган и поставете малки парчета тесто върху повърхността. Върху тези питки се поставя кюфте и се покрива отгоре с останалото тесто.

Покрийте с капак и изпържете пайовете до златисто кафяво от двете страни. Можете също така да потопите котлетите в тестото и да ги изпържите в тиган по същия начин.

Препоръчително е към плънката да добавите подправки за месо и сух чесън за по-изразителен вкус.

1
Коментара по темата
1.
Да ви светна
10.03.2024 16:16:08
Казват се тиганички или лангидки, а не банички. Тестото е гъсто, но течно и се правят като със супена лъжица пускате от сместа в тиган със сгорещено олио
  Добави Коментар
Знаците, че всъщност вие сте проблемът във връзката Не е приятно да чуеш, че си този емоционален терорист, нали? Кой е единственият признак, че един мъж наистина иска да е с вас По какво да разберете
Навици, които имат само сродните души Те улавят своите емоции Любовен хороскоп за 13 – 19 май Очакват ни положителни събития
4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Домакините са луди по тази топ разядка по гръцки и определено има защо Крайният резултат е толкова неустоим, че със сигурност всички ще питат за рецептата и ще ви споменават само с добро
Откриха напитката еликсир на дълголетието Ежедневната му употреба е превенция и срещу куп опасни болести Най-странните правила на дворцовия етикет в кралското семейство Списъкът със сложни правила за жените е малко по-дълъг, отколкото за мъжете
Джулиана Гани: Не ме е срам, че имах двойки в училище, за да бъда стриптийзьорка! В началото на кариерата си като Мис Силикон Джулиана не криеше, че се е събличала за пари Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки
Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе