Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Поставете напоена със сол гъба в хладилника

Ключови думи: гъба, хладилник, флагман

Много хора са свикнали с лека ръка да изхвърлят неща, които им се виждат ненужни, без дори да се сетят, че има начин да им дадат втори живот или да ги използват за нещо неочаквано.

Например вие какво правите със старите си кухненски гъби? Може да ги използвате при транспортиране на чупливи продукти например.

Много опитни домакини обаче прилагат един неочакван трик с тях и ги поставят в хладилника. Защо правят това и ги поръсват със сол, ще разберете в следващите редове.

Решение на всички проблеми
Ако храната във вашия хладилник започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, то имаме перфектното решение на проблема ви.

Обикновена гъба за миене на съдове може да помогне с това. Просто я сложете в отделението със зеленчуци и плодове. Тогава тя ще започне да абсорбира влагата и храната ще спре да се разваля така бързо.

Това се прави няколко пъти, като абсорбираната влага се изхвърля в мивката, като изстискате гъбичката.

Ако обаче целта ви не е просто да помогнете на храните в хладилника ви да не се развалят бързо, но и да се отървете от лошата миризма в него, то тогава трябва да подходите малко по-различно.

Посипете гъбката със сол и я позиционирайте на най-долния рафт на хладилника. Така тя ще абсорбира излишната влага и ще ви отърве от неприятните миризми. По този начин ще решите всичките си проблеми наведнъж. /jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
За каква влага е хладилник говорите?
05.03.2024 00:18:36
Ако не говорим за 40 годишен хладилник, то не би трябвало да има остатъчна влага в хладилник, дори и да имате открита купа с вода в него. Излишната влага се отделя по задната стена и чрез специслен отвор отива в пластмасово легенче зад хладилника. То е близо до компресора, който е топъл и оттам се изпарява. Купете си шпеков салам, обелете го и го оставете 2-3 дни в хладилника да се доизсуши - така ще стане като през соца, а няма да е толкова суров :-)
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия