Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната за ронливия и вкусен ориз

Ключови думи: ориз, варене на ориз, как да сварим ориз

Вареният ориз а е една от най-популярните гарнитури. Ястието е обичано, както от непретенциозни хора, така и от гастрономите.

Въпреки че приготвянето му е лесно, има един малък трик, който не всяка домакиня знае. С него оризът ви ще стане ронлив и изключително вкусен и едва ли ще има човек, който да не ви попита как сте успели да го постигнете. 

Тайната се крие в една тайна съставка, която трябва да добавите към него, докато го варите. Една лъжичка от това и вече ще се превърнете в истински повелител на варивата.

Опитните домакини и професионалните готвачи винаги добавят лъжица растително масло в тенджерата, в която ще варят ориза. 

Защо трябва да използвате именно тази съставка?  И защо защо е необходимо да е добавяте преди да сложите ориза във вода?

Подправките, които само опитните домакини слагат в ориза Оказва се, че добавянето на растително масло е ключът към приготвянето на варен ориз с идеална консистенция. Поради вискозите си, олиото образува тънък филм върху зърната на ориза.

Трябва да действате по следния начин: изсипете ориза в тенджера, добавете олиото (1 супена лъжица на всеки 100 грама зърнени култури), разбъркайте добре масата, изсипете вода.

Изчакайте да заври и добавете ориза. Също така олиото може да се замести с лъжица масло.

В резултат на това ястието ще се окаже ронливо и невероятно вкусно. И не е нужно да експериментирате със съотношението на съставките и времето за готвене. 5 мита за ориза, които всеки диабетик трябва да знае Важно е да запомните, че мазнината се слага първо.

Ако я добавите директно към вода, ефектът няма да бъде толкова забележим. /jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
Верно? Хахахаха
18.02.2024 10:08:28
А добър ден! Аз не познавам някой който да не слага лъжица олио при варене на ориз, броколи, паста (макаронени изделия) и т.н. Вие сега ли го разбрахте? Казах си, че ей сега ще разбера най-тайната съставка на света, а то - олио?!
  Добави Коментар
Започват засилени полицейски проверки по граничните зони  Ще се проверяват български и чужди граждани, за не връчени фишове и наказателни постановления Община Царево монтира димни детектори в домовете на възрастни хора преди зимата Съвместна инициатива с Пожарната служба цели да предотврати инциденти с отопление на дърва в отдалечени населени места
Няколко тактики, как да поставим граници на децата си в интернет Дигиталният свят крие и рискове – от кибертормоз до опасно съдържание и злоупотреба с лични данни Фондация „Димитър Бербатов“ награди бургаския ученик Стоян Балтов В категория „Наука“ за ученици от V до VIII клас Стоян бе един от тримата номинирани и получи едно от най-големите отличия за млади таланти в страната
Директорът на СДВР с извънредна информация за изчезналата в планината Стефани В издирването на момичето  участват 5 спасители, заедно с четири кучета БНБ представи дизайна на българските евромонети, вижте ги Те ще бъдат в обращение от 1 януари 2026 година
Нови промени по АМ "Тракия" утре Те касаят област Пловдив Когато нямам време, правя печени бутчета с горчица! Никога сте опитвали по-вкусно нещо! Всеки може да приготви тези печени пилешки бутчета и ще бъдете изключително доволни от получения вкус
Нов успех на КСТ "Бургас 1975" в Румъния Двойката е първа година в категория Junior II и вече се класира на финал на световно ниво Даниела Рупецова иска по 1313 лв. от жените, за да ги върне в енергията им! 13-ката е число, на което Рупецова е заложила здраво, мислейки, че й носи късмет
Диона се нахвърли на заядливите мъже Хейтърите попаднаха под обстрела на певицата Ето къде временно ще е променено движението в участък от АМ „Хемус“ Промяната ще важи в периода от 10 ноември до 14 ноември