Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази рецепта е шестица от тотото! Ако имате малко кайма, брашно и яйце, непременно я пригответе!

Ключови думи: рецепта, рецепта за палачинки с кайма в тиган

Днес имаме едно страхотно предложение за вас, което сме сигурни, че ще ви заинтригува, защото е нещо различно и същевременно много вкусно.

Някой предпочита плоските питки със зеленчуков пълнеж, докато някой разпознава само месо. Но защо да се ограничите до две опции, ако можете да се свържете? Нашата рецепта е доказателство за това. Палачинките с кайма в тиган се приготвят много бързо. Благодарение на тайната съставка, те са по-сочни от обикновените пайове и буквално се топят в устата ви.

Необходими продукти
Пшенично брашно 300 g
сол 1 щипка
Яйце 1 бр
вода 120 мл
Кайма свинска 250 g
тиквичка 250 g
лук 1 бр
Черен пипер (смлян) на вкус
Чили пипер на вкус
Слънчогледово масло на вкус

Начин на приготвяне
Смесете брашното със солта, разбийте в яйце и добавете вода. Омесете добре тестото, оформете топка и го сложете в найлонов плик. Оставете да преседи за 20 минути

Тиквички настържете на едро ренде, посолете. Нарежете лука на тънки полукръгчета, посолете и добавете малко захар. Разбъркайте с ръка. Подправете каймата на вкус, комбинирайте с лук и тиквички, от които течността се изцежда предварително. Разбъркайте пълнежа

Намажете работната повърхност със слънчогледово масло, както и готовото тесто. Разделете последните наполовина. Разточете част от тестото колкото е възможно по-тънко, намажете отново с олио.

Свържете левия и десния ръб в центъра на разточеното тесто. Перпендикулярно  в средата на тестото, сложете тънък слой от половината от пълнежа. Покрийте го с горната и долната част на тестото. Разделете получения правоъгълник на триъгълници както е показано на снимките

На свой ред сложете питките в загрят тиган с масло или олио. Гответе под капак и на слаб огън за няколко минути от всяка страна. Баничките трябва да придобият апетитен златист цвят.

Разбира се, подобно лакомство е най-добре да се сервира топло на трапезата. Но охладено също не е за подценяване. Вземете със себе си на работа, на пикник и просто пригответе за закуска. 10 минути време и сте готови! А домашният кетчуп само ще подобри вкуса му. Гответе за здраве!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кметът на Бургас и президентът поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам Бъдете здрави, прощавайте си и се уважавайте, пожела им Димитър Николов Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Прот. Емилиан Михайлов благодари на дарителите
Царят стана на 87 години и призова да не го засипват с цветя и подаръци Използвайте средствата за благотворителност, каза Симеон II Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Нека Курбан Байрам да донесе мир и разбирателство на всички, пожела им Делян Пеевски
Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Вижте къде ще вали и гърми! Празник е! Почитаме чудотворец, раздавал хляб на сиромасите Той е надарен от Бога с чудотворна сила и лечебна мощ, заради сторените добрини
Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция 21 000 полицаи мобилизирани, за да спрат размириците Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир, каза председателката на Европейската комисия 
Еджинг - сексуална практика, която обещава по-интензивни оргазми Тази техника се смята за начин да удължите удоволствието Топ 5 на сексуалните фантазии на мъжете Някои мъже дават мило и драго за секс с адреналин
Стойте далеч от тези хора! Те са токсични Мъжете с тези имена са най-големите мързеливци Най-добре стойте настрана и не се опитайте да създадете семейство с тях