Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази рецепта е шестица от тотото! Ако имате малко кайма, брашно и яйце, непременно я пригответе!

Ключови думи: рецепта, рецепта за палачинки с кайма в тиган

Днес имаме едно страхотно предложение за вас, което сме сигурни, че ще ви заинтригува, защото е нещо различно и същевременно много вкусно.

Някой предпочита плоските питки със зеленчуков пълнеж, докато някой разпознава само месо. Но защо да се ограничите до две опции, ако можете да се свържете? Нашата рецепта е доказателство за това. Палачинките с кайма в тиган се приготвят много бързо. Благодарение на тайната съставка, те са по-сочни от обикновените пайове и буквално се топят в устата ви.

Необходими продукти
Пшенично брашно 300 g
сол 1 щипка
Яйце 1 бр
вода 120 мл
Кайма свинска 250 g
тиквичка 250 g
лук 1 бр
Черен пипер (смлян) на вкус
Чили пипер на вкус
Слънчогледово масло на вкус

Начин на приготвяне
Смесете брашното със солта, разбийте в яйце и добавете вода. Омесете добре тестото, оформете топка и го сложете в найлонов плик. Оставете да преседи за 20 минути

Тиквички настържете на едро ренде, посолете. Нарежете лука на тънки полукръгчета, посолете и добавете малко захар. Разбъркайте с ръка. Подправете каймата на вкус, комбинирайте с лук и тиквички, от които течността се изцежда предварително. Разбъркайте пълнежа

Намажете работната повърхност със слънчогледово масло, както и готовото тесто. Разделете последните наполовина. Разточете част от тестото колкото е възможно по-тънко, намажете отново с олио.

Свържете левия и десния ръб в центъра на разточеното тесто. Перпендикулярно  в средата на тестото, сложете тънък слой от половината от пълнежа. Покрийте го с горната и долната част на тестото. Разделете получения правоъгълник на триъгълници както е показано на снимките

На свой ред сложете питките в загрят тиган с масло или олио. Гответе под капак и на слаб огън за няколко минути от всяка страна. Баничките трябва да придобият апетитен златист цвят.

Разбира се, подобно лакомство е най-добре да се сервира топло на трапезата. Но охладено също не е за подценяване. Вземете със себе си на работа, на пикник и просто пригответе за закуска. 10 минути време и сте готови! А домашният кетчуп само ще подобри вкуса му. Гответе за здраве!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо българин, обединил Европа срещу османските поробители, тъне в забрава?  Писател обаче написа книга за него и ще я представи утре в ефира на БНТ Силно земетресение до Япония Не се съобщава за жертви
Вижте как певицата Малина изпраща внучката си на училище Бащата на малката красавица е футболист Неопитен камериер катастрофира с луксозното "Ламборгини" на български тузар в Монако, стана скандал Служителят е уволнен, сочат информации от чужбина
Екшън на "зебра" - пешеходец показа пистолет на софийски шофьор Води се разследване Какво се случва с душата ни, когато умрем? В първите минути тя често не осъзнава, че физическият живот е приключил и е настъпила смъртта
Юлияна Янева с фурор на Световното по борба Победи куп елитни състезателки и ще се бори за златото Украинец изнасили брутално млада жена, блъскайки й главата в земята Пострадала от деянието е млада жена
Капитан на Звезда почина на терена Медиците съобщиха, че причина за смъртта му са последици от сърдечен удар Шок за много софиянци Части от столичния кв. "Дружба" 2 остават без топла вода и парно в студени дни
Братът на Ружа Игнатова: Тя ми каза да не се притеснявам, скоро ще се върне В безпрецедентната си изповед той разказва за живота на семейството в Германия, за компанията Оne Соin, в която потъват 4 милиарда долара, за гнева, който е изпитвал към Ружа, и опита да прости Мъж е с опасност за живота след тази катастрофа Инцидентът стана в района на Русе