Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот подреждаме яйцата в хладилника погрешно

Ключови думи: хладилник, яйца

Всяка домакиня ходи на пазар, за да напълни хладилника със зеленчуци, плодове и, разбира се, яйца. Въпреки това много малко жени се замислят как правилно да ги съхраняват у дома.

Ако смятате да съхранявате яйцата по-дълго време, трябва да им осигурите подходящите условия. Уникалните им структурирани съставки са много взискателни към околната среда - нещо, което много домакини не знаят.

Един изключително важен аспект от процеса на съхранение е да поставяте яйцата с острата страна надолу в хладилника. Това има огромно значение, защото се отразява на свежестта на продукта.

Колко дълго могат да се съхраняват яйцата?
Веднага след закупуването яйцата се поставят в хладилника, където могат да се съхраняват до 60 дни при температури от 0°C до +8°C. Това значително удължава периода им на свежест в сравнение със съхранението им извън хладилник, където могат да стоят само седем дни.

Много домакини допускат една и съща грешка и съхраняват яйцата на вратата на хладилника, където температурата може да се повиши до +10°C-15°C. Такива условия могат значително да намалят свежестта на продукта. 

Защо яйцата трябва да се съхраняват с острата страна надолу?
Положението на яйцата в хладилника също е много важен момент, особено ако решите да ги преместите в друг съд. Оказва се, че страната, на която ги поставяте, има огромно значение. Те винаги трябва да се слагат с острата страна надолу.

Питате се защо? За да държите жълтъка центриран, като не му позволявате да докосва въздушната камера, разположена в тъпата част.

В това положение яйцата "дишат“, т.е. обменят се газове, което спомага за запазване на свежестта на продукта за по-дълго време. Тъпият край, заради по-големия брой пори, осигурява достъп на кислород вътре в яйцето.

Този подход има практическа страна: намалява се вероятността опасни микроорганизми да попаднат в жълтъка и белтъка. Така яйцата запазват своята свежест и вкус за по-дълго време, което е изключително важен аспект за грижовните домакини. /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия