Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот подреждаме яйцата в хладилника погрешно

Ключови думи: хладилник, яйца

Всяка домакиня ходи на пазар, за да напълни хладилника със зеленчуци, плодове и, разбира се, яйца. Въпреки това много малко жени се замислят как правилно да ги съхраняват у дома.

Ако смятате да съхранявате яйцата по-дълго време, трябва да им осигурите подходящите условия. Уникалните им структурирани съставки са много взискателни към околната среда - нещо, което много домакини не знаят.

Един изключително важен аспект от процеса на съхранение е да поставяте яйцата с острата страна надолу в хладилника. Това има огромно значение, защото се отразява на свежестта на продукта.

Колко дълго могат да се съхраняват яйцата?
Веднага след закупуването яйцата се поставят в хладилника, където могат да се съхраняват до 60 дни при температури от 0°C до +8°C. Това значително удължава периода им на свежест в сравнение със съхранението им извън хладилник, където могат да стоят само седем дни.

Много домакини допускат една и съща грешка и съхраняват яйцата на вратата на хладилника, където температурата може да се повиши до +10°C-15°C. Такива условия могат значително да намалят свежестта на продукта. 

Защо яйцата трябва да се съхраняват с острата страна надолу?
Положението на яйцата в хладилника също е много важен момент, особено ако решите да ги преместите в друг съд. Оказва се, че страната, на която ги поставяте, има огромно значение. Те винаги трябва да се слагат с острата страна надолу.

Питате се защо? За да държите жълтъка центриран, като не му позволявате да докосва въздушната камера, разположена в тъпата част.

В това положение яйцата "дишат“, т.е. обменят се газове, което спомага за запазване на свежестта на продукта за по-дълго време. Тъпият край, заради по-големия брой пори, осигурява достъп на кислород вътре в яйцето.

Този подход има практическа страна: намалява се вероятността опасни микроорганизми да попаднат в жълтъка и белтъка. Така яйцата запазват своята свежест и вкус за по-дълго време, което е изключително важен аспект за грижовните домакини. /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Плуващи кифлички – само вода сол и брашно, а стават разкошни и много мекички! Всичко, от което се нуждаете, са малко продукти и равна, гладка работна повърхност и процедурата по-долу, за да си приготвите невероятната рецепта Обмислят ново 20: Държавните служители да могат да теглят обезщетенията си още преди пенсиониране Това ще става чрез безлихвен кредит от ББР 
Сашко от Перник пак изчезна След първия инцидент той вече ходи с проследяващо устройство Части от Германия, Белгия, Нидерландия са под вода, дъждът на места не е спирал от 4 дни Щетите са огромни 
Гаджев обвини службите в политическа обвързаност Политикът призова да се залага повече на професионалисти в МВР, а не на политически лица 71-годишен поет е стрелял по словашкия премиер Роберт Фицо Възрастният мъж е в ареста
Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало 3 картофа, 3 яйца и 300 грама кайма – зверска вкусотия в тиганче За бърз обяд или вечеря!
Животът на тези зодии вече няма да е същият Според астроложката Василиса Володина, до края на май те ще успеят да пренапишат съдбата си Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък
Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място С тази райска мека тортичка без печене ще забравите за тирамису, направо се топи в устата! Толкова е мекичка, че буквално потъваш в разкоша от бисквитки, плодове и нежен крем