Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот сме пържили картофките грешно

Ключови думи: пържени картофи, как се пържат картофи, флагман

За никого не е тайна, че често пъти, когато се опитаме да приготвим нещо у дома, честичко оставаме с пръст в уста, защото това, за което сме запретнали ръкави, хич не прилича на ястието, което сме консумирали в ресторанта.

Въпреки че е елементарно човек да си изпържи картофки, те често пъти загарят, не хващат добре коричка или не изглеждат така добре и перфектни, както в ресторанта. Освен това всички тези визуални кусури понякога се отразяват и във вкуса им. Оказва се, че цял живот сме ги правили грешно и има тайна за страхотния им вид и вкус.

Оказа се, че има един прост трик, който се прави във всяко заведение, и след който пържените картофи стават меко казано перфектни, именно като тези, сервирани в някой хубав ресторант.

Тайната им е следната – първо държат продукта 10 минути във вода, а чак след това го слагат във врящото олио. Ето как точно трябва да процедирате.
За килограм картофи се нуждаем от чаена лъжичка оцет, 3 града царевично нишесте и олио.

Първо обелете картофите, а след това ги нарежете на равни парчета. Важно е да не ги правите различни, за да могат да се изпържат равномерно.

След това поставете картофите в дълбока купа, добавете малко оцет и ги залейте с вода. Оставете ги така за около 10 минути.

След като времето мине, поставете картофите върху хартиена кърпа, за да се изцедят за момент, а после ги върнете обратно в купата и добавете царевичното нишесте.

Разбъркайте внимателно. Сега ви остава само да изпържите картофените пръчици в сгорещено олио. Обещаваме ви, че ще изглеждат е перфектно и вкусът им ще е уникален. Бон апети! /jenata.blitz.bg

3
Коментара по темата
3.
Нели Бели
09.02.2024 14:02:03
Да бе, отнемане едното естествено нишесте от картофа и прибавяте друго преработено и го пържите, като го превръщате в отрова.
Няма що много правилно пържене... Неграмотници.
2.
Баба Пена от село
09.02.2024 13:21:50
Тъпизми на новоизлюпените готвачки на хартия, които никога не са хващали тиган измислят само глупости.
Нали ги гледаме в черешката на тортата -
разни глезотии с високо самочувствие без покритие.
1.
Хахахахахаха
09.02.2024 08:46:55
" 3 града царевично нишесте и олио." Студена вода и нищо повече. Останалото е вързалка за наивници.
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади