Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за уникални чеснови сиренки с магданоз

Ключови думи: чеснови сиренки, сирене, магданоз, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко - 140 мл.

свинска мас - 80 г

краве масло - 20 г

яйце - 1 бр.

извара - 150 г

сирене - около 150 г

брашно - 450 г

мая - 22 г

захар - 1 ч.л.

сол - 2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 1 - 2 скилидки

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разтопените мас у краве масло и разбъркайте. След това сложете изварата и белтъка на яйцето и отново разбъркайте с телена бъркалка. Сипете брашното със солта и омесете гладко тесто. Ако е твърдо (зависи от изварата и колко е голямо яйцето/белтъка) тогава сипете още малко мляко.

В обратния случай, поръсете още малко брашенце. Завийте с чиста кърпа и оставете тестото да почине 30-40 минути. През това време измийте магданоза и откъснете листата. Сложете ги в купа заедно със чесъна, щипка сол и зехтин да ги покрива. Пасирайте и при нужда сипете още малко зехтин. Полученото магданозено песто ще ни служи за намазване на сирените, но също така може да се сложи от него и вътре в тях при пълнежа.

Разделете втасалото тесто на 10 части. Оформете топки, сплескайте ги и във всяка сложете парченца сирене и по желание - от магданоза. Съберете краищата и пак оформете топка. Подредете сиренките в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да бухнат за около 30 мин като пак покриете с чиста кърпа. Намажете сиренките със разбит с малко вода и олио жълтък.

В средата на всяка пак сложете парченце сирене, натискайте навътре, за да потъне. Оставете да починат за още 30 минути. Печете на 180 градуса за около 20-25 минути или до златист загар. Оставете питките да изстинат и ги намажете със сместа от магданоз, чесън и зехтин.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тежка катастрофа край Сливен, има загинал На място незабавно са пристигнали екипи на "Пътна полиция" и експерти, които извършват оглед Баща и син починаха, след като бяха нападнати от опасни стършели на екзотичната си почивка Ненадейно, двамата били атакувани от множество насекоми, чиито ужилвания предизвикали тежка реакция
Робърт де Ниро удостоен с орден „Капитолийската вълчица“ Това е най-високото отличие на италианската столица Рим Могат ли в магазина да ви откажат монетите след приемането на еврото Монетите се оказват едно от най-големите предизвикателства за търговските вериги
Те се завръщат Предполагаемият план за завръщането на двойката носи кодовото име "Проект Размразяване" Стотици измамени с фалшив концерт на Миле Китич в Габрово Сръбската звезда заяви, че никой не е разговарял с него за шоу в града
Такова село не сте виждали Цяло село в окръг Хаккяри носи една и съща фамилия Кметът Терзиев отне делегираните правомощия на главния архитект на София, нямал му доверие Причината е и невъзможност за ефективно взаимодействие в рамките на административното управление
Бащата на Наталия Киселова е бивш общински съветник, а мъжът й известен анализатор Мирослав Попов е един от най-добрите политически анализатори и до неотдавна е бил член на Националния съвет на БСП Виждали ли сте Стефани? Изчезнала е, всички я издирват! Възможно е да се движи по планински маршрут без маркировка и извън очертани пътеки
Една добра бургаска традиция се завръща: „Неделно хорище“ ще се вие на площад „Св. св. Кирил и Методий“ Очаквано инициативата всеки път събира между 200 и 300 танцьори и ентусиасти, обичащи българското хоро и едно незабравимо фолклорно преживяване на открито ОФК "Созопол" с прекроен състав за мача с дубъла на "Локо" Пд „До края на есенния дял в първенството ни остават четири мача, от които ще се стремим да вземем максимум точки. Ако го направим, смятам, че ще бъдем в Топ 5", каза треньорът Петър Кюмюрджиев