Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за уникални чеснови сиренки с магданоз

Ключови думи: чеснови сиренки, сирене, магданоз, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко - 140 мл.

свинска мас - 80 г

краве масло - 20 г

яйце - 1 бр.

извара - 150 г

сирене - около 150 г

брашно - 450 г

мая - 22 г

захар - 1 ч.л.

сол - 2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 1 - 2 скилидки

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разтопените мас у краве масло и разбъркайте. След това сложете изварата и белтъка на яйцето и отново разбъркайте с телена бъркалка. Сипете брашното със солта и омесете гладко тесто. Ако е твърдо (зависи от изварата и колко е голямо яйцето/белтъка) тогава сипете още малко мляко.

В обратния случай, поръсете още малко брашенце. Завийте с чиста кърпа и оставете тестото да почине 30-40 минути. През това време измийте магданоза и откъснете листата. Сложете ги в купа заедно със чесъна, щипка сол и зехтин да ги покрива. Пасирайте и при нужда сипете още малко зехтин. Полученото магданозено песто ще ни служи за намазване на сирените, но също така може да се сложи от него и вътре в тях при пълнежа.

Разделете втасалото тесто на 10 части. Оформете топки, сплескайте ги и във всяка сложете парченца сирене и по желание - от магданоза. Съберете краищата и пак оформете топка. Подредете сиренките в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да бухнат за около 30 мин като пак покриете с чиста кърпа. Намажете сиренките със разбит с малко вода и олио жълтък.

В средата на всяка пак сложете парченце сирене, натискайте навътре, за да потъне. Оставете да починат за още 30 минути. Печете на 180 градуса за около 20-25 минути или до златист загар. Оставете питките да изстинат и ги намажете със сместа от магданоз, чесън и зехтин.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Не уточняват броя и състоянието на пострадалите. Районът е отцепен от полицейски екипи
Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Българската Анджелина Джоли покори Еверест . За 49-годишната бивша шефка на кабинета на спортния министър Красен Кралев това е първа експедиция в Хималаите Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Вижте как можете да удължите живота си...
Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Съдбата на завод "Бронз" става ясна на 16 май Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Едно от решенията - достойно заплащане
Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София След 4 месеца Миро от "Каризма" и неговата съпруга ще се преместят в новия палат Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Спортисти и треньори не са получавали заплати от декември
Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Мила Михова неотдавна успя да се стопи до под 50 кг. Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат