Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за уникални чеснови сиренки с магданоз

Ключови думи: чеснови сиренки, сирене, магданоз, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко - 140 мл.

свинска мас - 80 г

краве масло - 20 г

яйце - 1 бр.

извара - 150 г

сирене - около 150 г

брашно - 450 г

мая - 22 г

захар - 1 ч.л.

сол - 2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 1 - 2 скилидки

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разтопените мас у краве масло и разбъркайте. След това сложете изварата и белтъка на яйцето и отново разбъркайте с телена бъркалка. Сипете брашното със солта и омесете гладко тесто. Ако е твърдо (зависи от изварата и колко е голямо яйцето/белтъка) тогава сипете още малко мляко.

В обратния случай, поръсете още малко брашенце. Завийте с чиста кърпа и оставете тестото да почине 30-40 минути. През това време измийте магданоза и откъснете листата. Сложете ги в купа заедно със чесъна, щипка сол и зехтин да ги покрива. Пасирайте и при нужда сипете още малко зехтин. Полученото магданозено песто ще ни служи за намазване на сирените, но също така може да се сложи от него и вътре в тях при пълнежа.

Разделете втасалото тесто на 10 части. Оформете топки, сплескайте ги и във всяка сложете парченца сирене и по желание - от магданоза. Съберете краищата и пак оформете топка. Подредете сиренките в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да бухнат за около 30 мин като пак покриете с чиста кърпа. Намажете сиренките със разбит с малко вода и олио жълтък.

В средата на всяка пак сложете парченце сирене, натискайте навътре, за да потъне. Оставете да починат за още 30 минути. Печете на 180 градуса за около 20-25 минути или до златист загар. Оставете питките да изстинат и ги намажете със сместа от магданоз, чесън и зехтин.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Моторист е с опасност за живота след удар с кола на Подбалканския път Катастрофата е станала в участъка Мъглиж - Казанлък Голям гняв пред дома на доктор Огромно напрежение в Пловдив
Залюби младо гадже Романсът им, който започна през януари, е като глътка свеж въздух, която Туба с радост споделя с любимите си хора Вицепрезидентът с коментар за казуса с изтребителя F-16 "Това е въпрос на национална сигурност", каза Йотова
Глобяват ги с с 530 милиона евро Ирландската комисия за защита на данните (DPC) заяви, че TikTok е нарушил водещите правила на ЕС Почина естрадна легенда Барабанистът в легендарната вокално-инструментална група „Бисери”
Томислав Дончев: Второ и трето плащане по ПВУ - наесен, до август 2026 г - останалите шест Целите на правителството са реалистични, коментира еврокомисарят Екатерина Захариева Тези семпли дрешки по нея струват 1500 лева Става въпрос за луксозен комплект на известна холандска марка, която е предпочитана от световни модни и спортни икони
Ново земетресение в Истанбул С по-малък магнитуд Може ли да повярвате, че е на 102 години и е ходила само пет пъти на лекар „Извадих такъв късмет, какъвто никой не е извадил“ – казва с умиление старата жена
Става учител На специално събитие в Пловдив на 7 юни Насар ще сподели своя опит и знания с фенове и млади спортисти, желаещи да се докоснат до тайните на успеха му Нападател на "Лудогорец" излезе от затвора Матиас Тисера, който е преотстъпен в Аржентина, изкара зад решетките 28 дни