Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за уникални чеснови сиренки с магданоз

Ключови думи: чеснови сиренки, сирене, магданоз, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко - 140 мл.

свинска мас - 80 г

краве масло - 20 г

яйце - 1 бр.

извара - 150 г

сирене - около 150 г

брашно - 450 г

мая - 22 г

захар - 1 ч.л.

сол - 2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 1 - 2 скилидки

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разтопените мас у краве масло и разбъркайте. След това сложете изварата и белтъка на яйцето и отново разбъркайте с телена бъркалка. Сипете брашното със солта и омесете гладко тесто. Ако е твърдо (зависи от изварата и колко е голямо яйцето/белтъка) тогава сипете още малко мляко.

В обратния случай, поръсете още малко брашенце. Завийте с чиста кърпа и оставете тестото да почине 30-40 минути. През това време измийте магданоза и откъснете листата. Сложете ги в купа заедно със чесъна, щипка сол и зехтин да ги покрива. Пасирайте и при нужда сипете още малко зехтин. Полученото магданозено песто ще ни служи за намазване на сирените, но също така може да се сложи от него и вътре в тях при пълнежа.

Разделете втасалото тесто на 10 части. Оформете топки, сплескайте ги и във всяка сложете парченца сирене и по желание - от магданоза. Съберете краищата и пак оформете топка. Подредете сиренките в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да бухнат за около 30 мин като пак покриете с чиста кърпа. Намажете сиренките със разбит с малко вода и олио жълтък.

В средата на всяка пак сложете парченце сирене, натискайте навътре, за да потъне. Оставете да починат за още 30 минути. Печете на 180 градуса за около 20-25 минути или до златист загар. Оставете питките да изстинат и ги намажете със сместа от магданоз, чесън и зехтин.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Екшън на "зебра" - пешеходец показа пистолет на софийски шофьор Води се разследване Какво се случва с душата ни, когато умрем? В първите минути тя често не осъзнава, че физическият живот е приключил и е настъпила смъртта
Юлияна Янева с фурор на Световното по борба Победи куп елитни състезателки и ще се бори за златото Украинец изнасили брутално млада жена, блъскайки й главата в земята Пострадала от деянието е млада жена
Капитан на Звезда почина на терена Медиците съобщиха, че причина за смъртта му са последици от сърдечен удар Шок за много софиянци Части от столичния кв. "Дружба" 2 остават без топла вода и парно в студени дни
Братът на Ружа Игнатова: Тя ми каза да не се притеснявам, скоро ще се върне В безпрецедентната си изповед той разказва за живота на семейството в Германия, за компанията Оne Соin, в която потъват 4 милиарда долара, за гнева, който е изпитвал към Ружа, и опита да прости Мъж е с опасност за живота след тази катастрофа Инцидентът стана в района на Русе
Студент снима под полата на жена в столичен мол, малко след това загина Драма в Тайланд Топ трансфер: Арда взе Попето Трикратният носител на приза "Футболист на годината" Ивелин Попов подписа договор с клуба
Баща излови 15-годишния си син и голата си съпруга заедно в банята Пред разследващите момчето разказало, че именно мащехата му поискала да правят секс, защото ѝ напомнял на бившия ѝ съпруг, когато е бил по-млад Долф Лундгрен разказа за жестоката битка с рака Актьорът е в ремисия