Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Фалшива шкембе чорба

Ключови думи: шкембе чорба, гъби кладница

 

Неделя сутрин. Будиш се. Нямаш ясен спомен за предишната вечер, но за сметка на това нуждата от силна супа е съвсем ясна. И тогава първа помощ оказва голяма купа шкембе чорба. Тази картина е позната на мнозина. Класическата шкембе чорба е по-скоро лек, отколкото храна. Шкембе чорбата приготвена от гъби кладница е чудесен заместител на истинското шкембе. Не само видът, но и вкусът на фалшивото шкембе имитира много тази любима класическа  супа. За разлика от истинската шкембе чорба обаче, шкембе чорбата от гъби кладница се приготвя много по-бързо, подготовката за супата е много кратка и освен всичко друго е подходяща и за вегетарианци.

  1. Първата стъпка от рецептата за шкембе чорба от гъби кладница е подготовката на гъбите. Измивате гъбите, след което ги отцеждате от водата. Отстранявате дебелата част на пънчетата, тъй като тя е по-жилава. Нарязвате гъбите на малки парчета. В тенджера разтопявате 2/3 от маслото, след което добавяте гъбите и разбърквате добре, докато гъбите омекнат и пуснат соса си.
  2. След това добавяте брашното и отново разбърквате бързо, за да не стане брашното на бучки. Добавяте и две чаени чаши вода, предвиденото прясно мляко и около 1 равна чаена лъжица сол. Оставяте шкембе чорбата от гъби кладница да поври 10-15 минути, след което супата е готова.
  3. Междувременно разтопявате останалото масло в тиган и добавяте червения пипер. Разбърквате и сваляте тигана бързо от огъня, защото в противен случай има вероятност червеният пипер да загори и да стане леко горчив. Преди сервиране добавяте от маслото към всяка купичка шкембе чорба.

Ако сте любители на чесъна не забравяйте да счукате няколко скилидки чесън, които да разбъркате с оцет. Така ще получите класическата подправка за класическата шкембе чорба.

1
Коментара по темата
1.
уау
08.01.2024 07:00:55
Ти ментето по-скъпо от оригинала
  Добави Коментар
Майски сняг заваля в... Стара планина Кметът на София с важно решение за учениците 14 май - неучебен ден за училищата в столицата
Тренират усилено с... Фарниев Ген. Атанасов: Кой натисна копчето на Радев, наричат го президента Боташ заради заробващата сделка  Всеки ден плащаме по 1 милион за този договор, каза председателят на Комисията за контрол на службите
Мирослав Боршош представи хоризонтите пред българския туризъм по време на голям форум в чужбина Прага прие важно международно събитие Осъдиха го Във Франция
Намърда доведената си дъщеря в Нова телевизия Шеф Иван Манчев я уреди като синоптичка Размерът има значение! Новите жилища с 33 кв. м по-тесни Къщите отстъпват по брой на кооперациите
Защо да пазаруваме от онлайн книжарница: предимства, които променят начина ни на четене Остават броени часове до освещаване на знамето на Първия студентски гвардейски отряд в Бургас Тържествената церемонията ще започне с освещаване от Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Арсений на 14 май, от 11:00 ч.
България се изкачи в Топ 5 на Европа по брой на ромите Това не бива да е тема табу, а база за реална държавна политика След нова любовна драма – нов бюст Алекс Богданска хвана гаджето си в изневяра и го изгони като куче