Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Фалшива шкембе чорба

Ключови думи: шкембе чорба, гъби кладница

 

Неделя сутрин. Будиш се. Нямаш ясен спомен за предишната вечер, но за сметка на това нуждата от силна супа е съвсем ясна. И тогава първа помощ оказва голяма купа шкембе чорба. Тази картина е позната на мнозина. Класическата шкембе чорба е по-скоро лек, отколкото храна. Шкембе чорбата приготвена от гъби кладница е чудесен заместител на истинското шкембе. Не само видът, но и вкусът на фалшивото шкембе имитира много тази любима класическа  супа. За разлика от истинската шкембе чорба обаче, шкембе чорбата от гъби кладница се приготвя много по-бързо, подготовката за супата е много кратка и освен всичко друго е подходяща и за вегетарианци.

  1. Първата стъпка от рецептата за шкембе чорба от гъби кладница е подготовката на гъбите. Измивате гъбите, след което ги отцеждате от водата. Отстранявате дебелата част на пънчетата, тъй като тя е по-жилава. Нарязвате гъбите на малки парчета. В тенджера разтопявате 2/3 от маслото, след което добавяте гъбите и разбърквате добре, докато гъбите омекнат и пуснат соса си.
  2. След това добавяте брашното и отново разбърквате бързо, за да не стане брашното на бучки. Добавяте и две чаени чаши вода, предвиденото прясно мляко и около 1 равна чаена лъжица сол. Оставяте шкембе чорбата от гъби кладница да поври 10-15 минути, след което супата е готова.
  3. Междувременно разтопявате останалото масло в тиган и добавяте червения пипер. Разбърквате и сваляте тигана бързо от огъня, защото в противен случай има вероятност червеният пипер да загори и да стане леко горчив. Преди сервиране добавяте от маслото към всяка купичка шкембе чорба.

Ако сте любители на чесъна не забравяйте да счукате няколко скилидки чесън, които да разбъркате с оцет. Така ще получите класическата подправка за класическата шкембе чорба.

1
Коментара по темата
1.
уау
08.01.2024 07:00:55
Ти ментето по-скъпо от оригинала
  Добави Коментар
В родни планини ще превали, жегата на Балканите обаче е осезаема Около 30 градуса в София днес Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция
Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето
Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално
Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия
За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител
Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател