Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Съхраняване, варене и готвене: Тези разкрития за яйцата са супер важни!

Ключови думи: яйца, съхранение, готвене, варене

Безспорно яйцата са едни от най-любимите хранителни продукти на много хора. С тях може да приготвим какви ли не вкусотии, а плюсът е, че стават бързо. 

Но не само това – яйцата са неизменна част от всеки хранителен режим.Друго нещо, което е (почти) неоспоримо е, че всеки от нас държи в хладилника си по няколко яйца и често пъти те биват сварявани след това.

Но как ще реагирате, ако научите, че цял живот сте държали яйцата на неправилното място в хладилника и сте ги варили погрешно! Да, точно така.

И така - най-доброто място за съхранение на яйца в хладилника е рафтът в средата.

Продуктът трябва да се постави по-близо до задната стена и далеч от продукти със силна миризма - черупката абсорбира добре неприятните миризми.

Не трябва да поставяте яйца в специални клетки на вратата - там температурата не е постоянна поради периодичното отваряне на хладилника.

Как да не варите яйца?
Идеално е яйцата да се съхраняват в хладилник в „оригиналната” картонена (или пластмасова) кутия. Това дава допълнителна защита на крехките яйца, както и увереност, че продуктът е свеж - срокът на годност винаги е посочен на опаковката.

Важно е първо да използвате т. нар. „ранните яйца“, за да не се развалят в хладилника. Ако не знаете датата на производство или срока на годност, по-добре е да изхвърлите яйцата, които са престояли в хладилника повече от 30 дни, тъй като едва след месец съхранение на хладно място бактериите салмонела започват да проникват в белтъка и жълтъка през черупката на яйцето.

Как да готвим яйцата?
Когато използвате белтъците и жълтъците за готвене, оставете яйцата да достигнат стайна температура преди готвене. Черупката може лесно да се спука поради резки промени в температурата, а студените белтъци не се разбиват добре. Но не оставяйте яйцата извън хладилника за дълго време, за да не се развали продуктът. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Вижте как ще се повишават пенсиите през следващите три години МФ публикува Конвергентната програма за следващите три години – от 2024 до 2027 г Няма и помен от "Ергенът" 2, Валерия празнува РД-то си куче Миналата година покрай рождения ден на хубавицата отново имаше скандал с Евгени, не само защото много фенове отбелязаха, че тя се държи ужасно с него, но и защото ясно се виждаше, че не е сред желаните гости на партито
Не искаме аналогови матури, ще ги дигитализираме, обяви образователният министър В над 750 училища в цялата страна се провеждат матури, работи се при дефицит на време, за 15-20 минути трябва да се разпечатат материалите за от 200 до 300 зрелостника в едно училище Мъжете от тези три зодии са най-заклетите ергени
Сърцето на тази риалити звезда е разбито, но тя намери начин да го излекува Сицилия лекува души с цветовете си, онези розови оттенъци, светлосенките, усмивките на хората, написа в социалните мрежи Елена от Ергенът Имате ягоди и се чудите какво да ги правите? Пробвайте този сладкиш - не е кекс, а злато! Приготвя се супер бързо и е уникално вкусен
Той е най-известното мъжко жиголо, а в списъка му има политици, бизнесмени... Почти всички го поръчвали чрез популярна интернет платформа, където се представяли с истинските си имена Тази запеканка със стар хляб е най-бързото решение за гладници! Хем няма да изхвърлите сухия хляб, хем ще имате вечеря за нула време
Кошмарни тапи на две граници Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и на ГКПП "Маказа" на вход за леки автомобили Сянката на плажа поскъпва това лято Дни преди началото на летния сезон подготовката на плажовете тече с пълна сила
Какво ще направи Чоткин след победата в "Хелс Китчън" Вдига сватба Всички вкъщи обожаваме тези шоколадови целувки - супер хрупкави и кремообразни Тази рецепта ще ви стане любима!