Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спрете да правите тези неща, когато готвите картофи

Източник: Една.бг
Ключови думи: картофи, готвене, тънкости

Картофите са един от най-популярните хранителни продукти. Те са вкусни, полезни и не на последно място - много лесни за приготвяне. Рецептите с картофи са разнообразни, а вкусовете - уникални, независимо дали ги варим, пържим, готвим с някакво месо или други зеленчуци.

Тъй като дори най-неумелият готвач поне веднъж в живота си е приготвял картофи, всеки смята, че може да се справи с рецептите за вкусното картофено ястие. Особено що се отнася до варенето, това е най-простата термична обработка, на която това кореноплодно се подлага.

Вкусовите качества на картофите са добре познати на всеки. Те не са единствената полза, която получаваме при консумацията на зеленчука. Съдържанието на витамин С в един средно голям картоф дава четвъртинка от дневната доза, която е нужна на организма.

Ето какво не бива да правите, когато приготвяте картофи:

Обикновено хората заливат картофите със студена вода, поръсват ги със сол и ги слагат да се варят. В този случай в процеса на обработка се губят почти всички хранителни вещества. Правилното варене предполага суровите картофи да се пуснат във врящата вода и да се осолят чак когато омекнат.

Пресни картофи, независимо дали са измити или обелени, се слагат във вряща вода и се оставят на умерен огън за 15-20 минути.

Стари картофи задължително се варят, без да се белят. Картофената кора задържа всички полезни вещества и когато се обели, витамините остават в сварения картоф.

Ако ще се прави картофено пюре, картофите е добре да се нарежат на малки парченца, за да се намали времето за обработка.

За да стане мек, ароматен и още по-вкусен, картофът е добре да се вари в смес от вода и малко мляко. Съотношението е четвърт мляко на литър вода. Ако се нареже лук и се добави и масло в течността, този зеленчук надминава и най-добрите очаквания.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мощен дъжд от пари ще се лее над тези зодии през лятото Предстоящият сезон им е подготвил невероятни подаръци Тези диетични продукти вредят на здравето, забравете за тях Те възбуждат апетита и ви принуждават да ядете още повече, което елиминира възможността да отслабнете
Продължават предизборните срещи на кандидатите за народни представители от "БСП за България" Днес среща се проведе в село Брястовец, където освен инж. Парушев Нарязвам една ябълка в тестото и пека, после само мажа с крем и става турбо вкусотия! Фин вкус, нежна консистенция и разкошен аромат, който ще изпълни къщата
Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Анкарският университет подписаха меморандум за сътрудничество Зам.-ректорът проф. Севдалина Турманова посрещна гостите от Турция Христо Иванов: Защо сега не е моментът да си правим експерименти с България От името на коалицията ПП-ДБ той отправя оферта към избирателите да бъде  продължено обръщането на модела на икономическа политика, започнато при тяхното управление
Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Внезапно почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев Той беше само на 55 години
Академичното ръководство на Анкарския университет се срещна с областния управител на Бургас По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество между университетите в Бургас и Анкара Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства
В сезона на диворастящите гъби: Берат ги хора без подготовка Търговците на гъби трябва да имат задължителен сертификат С 4,29 промила шофьор "уцели" бордюр От удара са настъпили материални щети