Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусното картофеното пюре

Ключови думи: картофи, картофено пюре, вкус, рецепта

Ако ви се похапва наистина вкусно картофено пюре, то тази статия е точно за вас. Днес ще споделим няколко ценни съвета, благодарение на които гарнитурата се получава копринено гладка и с плътен вкус. Буквално ще си оближете пръстите. Най-важно при приготвянето на картофеното пюре е да изберете подходящия сорт картофи. В случая е добре да заложите на Russet или Yukon Gold. На тях дължим кремообразната текстура на финала.

Избягвайте восъчните картофи, защото именно те правят картофеното пюре лепкаво и неприятно за похапване. Ако искате пюрето да се получи много по-вкусно от обикновено, съветът на опитните готвачи е да заложите на пролетни билки и подправки.

С тях винаги се получава хармония от аромати. Дивият лук, копърът и магданозът са сред най-популярните избори. Можете да експериментирате, но не прекалявайте.

Билките се режат на много ситно и се смесват с картофеното пюре, непосредствено преди да сервирате. Няма да повярвате какъв букет от аромати ще се усети по цялата трапеза. Ако искате още да подчертаете вкуса на картофеното пюре, бихте могли да запечете няколко скилидки чесън във фурната.

Когато станат златисти, изстискайте ги в картофеното пюре и след това разбъркайте. Нотка свежест се постига с някои от пролетните зеленчуци, които можете да включите в пюрето. Най-използвани са аспержи, грах, зелен фасул.

Кремообразната консистенция е налице, като добавите малко мляко или сметана. Задължително ги загрейте и едва след това ги смесете с картофите. Добавяйте по малки количества, за да можете да регулирате гъстотата на пюрето. Разбира се, не бива да пропускате солта и черния пипер. Те са задължителна част от овкусяването. Маслото се добавя, докато картофите са все още топли. Оставете го да се разтопи върху тях, ако целта ви е кадифено усещане. Картофеното пюре обикновено се сервира топло, току - що приготвено. Тогава е най-вкусно.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател Страшно задръстване на пътя Бургас-Созопол "Колеги и колежки, това е в посока Бургас", споделя притеснен гражданин за тапата