Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусното картофеното пюре

Ключови думи: картофи, картофено пюре, вкус, рецепта

Ако ви се похапва наистина вкусно картофено пюре, то тази статия е точно за вас. Днес ще споделим няколко ценни съвета, благодарение на които гарнитурата се получава копринено гладка и с плътен вкус. Буквално ще си оближете пръстите. Най-важно при приготвянето на картофеното пюре е да изберете подходящия сорт картофи. В случая е добре да заложите на Russet или Yukon Gold. На тях дължим кремообразната текстура на финала.

Избягвайте восъчните картофи, защото именно те правят картофеното пюре лепкаво и неприятно за похапване. Ако искате пюрето да се получи много по-вкусно от обикновено, съветът на опитните готвачи е да заложите на пролетни билки и подправки.

С тях винаги се получава хармония от аромати. Дивият лук, копърът и магданозът са сред най-популярните избори. Можете да експериментирате, но не прекалявайте.

Билките се режат на много ситно и се смесват с картофеното пюре, непосредствено преди да сервирате. Няма да повярвате какъв букет от аромати ще се усети по цялата трапеза. Ако искате още да подчертаете вкуса на картофеното пюре, бихте могли да запечете няколко скилидки чесън във фурната.

Когато станат златисти, изстискайте ги в картофеното пюре и след това разбъркайте. Нотка свежест се постига с някои от пролетните зеленчуци, които можете да включите в пюрето. Най-използвани са аспержи, грах, зелен фасул.

Кремообразната консистенция е налице, като добавите малко мляко или сметана. Задължително ги загрейте и едва след това ги смесете с картофите. Добавяйте по малки количества, за да можете да регулирате гъстотата на пюрето. Разбира се, не бива да пропускате солта и черния пипер. Те са задължителна част от овкусяването. Маслото се добавя, докато картофите са все още топли. Оставете го да се разтопи върху тях, ако целта ви е кадифено усещане. Картофеното пюре обикновено се сервира топло, току - що приготвено. Тогава е най-вкусно.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж почина при мистериозни обстоятелства във Велико Търново Почернената му съпруга с разтърсващ разказ 55-годишна призна, че е преспала с 800 мъже Андреа не е срамежлива
Бургазлията от "Ергенът" посочи на какво разчита най-много при първа среща с жена Валентин се счита за чаровник Невиждана жестокост - млад баща уби 11-месечното си дете Бруталната агресия е излъчена на живо в социална мрежа, кадрите вече са изтрити, но едно семейство се разпадна за миг
Двама гладни мъже срещнаха питон, съдбата на влечугото бе трагична Змията е убита и изядена Започват яки ремонти на АМ Тракия, вижте къде ще са В следващите дни ще се ремонтира аварийно аутобана
Зловеща находка на брега край Солниците в Бургас Труп на делфин шокира бургазлии Мощна кола фуча с 4 пъти над позволената скорост, няма да повярвате какво уловиха на шофьорското място камерите Създаде се впечатление, че малко кученце шофира с близо 200 километра в час в руската столица
Татяна Султанова: Сливен се е превърнал в национална автоморга! По време на заседание на парламентарната комисия по околна среда и водите миналата седмица Султанова за пореден път повдигна въпроса за инцидента край сливенското село Чинтулово, където в края на юли горя обект, използван за складиране на автомобилни гуми Невиждан разгром! Ще се шашнете колко гола вкара "Несебър" в мач за първенство 9:0
Огромна акула осигури кърваво зрелище близо до брега Хищникът се храни пред публика Айтос посрещна Първия учебен ден (СНИМКИ) Преди да седнат на отрупаните с подаръци и балони чинове, първокласниците получиха Ключа на знанието от кмета Васил Едрев