Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Демонстрация по готварство за специалистите от ловните бази в ЮИДП

Ключови думи: ЮИДП Сливен, новини, Флагман

Главните готвачи от ловните бази, намиращи се в териториалния обхват на Югоизточно държавно предприятие - Сливен, участваха в демонстративно приготвяне на дивечови ястия. Майстор-готвачите обмениха опит с експерт от съседна Турция - Осман Озер, преподавател в университета “Селчук”, докторант по ловен туризъм и специалист дивечови месо и продукти.

След участието на ЮИДП-Сливен на Международното изложение в Турция през месец май 2023 г., където беше създаден контакт с г-н Озер, ръководството на предприятието отправи покана към него за посещение в България.

“Обмяната на опит и нови идеи винаги са били основна цел в работата ни. Смятам, че трябва да се възползваме от всяка възможност за надграждане и развитие на дейността ни. А създаването на нови контакти и затвърждаване на сътрудничеството ни с колеги от съседна Турция винаги са били наш приоритет. Вярвам, че това обучение ще бъде от голяма полза за ловните резиденции и посрещането на ловни групи туристи.”, сподели директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев.

Гастрономическият семинар се проведе на територията на Държавно ловно стопанство - Мазалат в ловна резиденция “Трънково”. Основен акцент по време на обучението бяха различните начини за приготвяне на дивечово месо. Специфичните рецепти, които бяха представени пред готвачите, впечатлиха с интересни методи за обработка на месо от дивеч и иновативни начини за поднасяне на ястията. Друга тема по време на обучението, бяха различните видове подправки, подходящи за използване при приготвянето на дивеч.

“Тънкостите, които научихме от нашия турски колега, със сигурност ще ни бъдат от полза и ще ги използваме при посрещането на гости в ловните резиденции”, заявиха готвачите.

Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения
Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си
Проф. Рачев с добра прогноза за времето Ден, изпълнен със слънце, и без дъжд, ни очаква днес Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист 
Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Хороскоп за деня – 21 май 2024, вторник
4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги