Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ценни съвети за перфектно изпичане на хляб, питка и сладкиши

Източник: Една.бг
Ключови думи: Печене, сладкиши, хляб, печива

Печенето на хлябове, питки, сладкиши, дребни сладки и всевъзможни други кулинарни произведения понякога бива подценявано от много домакини.

Въпреки че в много случаи то изглежда като детска игра, определено си има своите тънкости, които ако не се спазват, могат напълно да провалят вида на даденото печиво.

За да не изпадате в подобна неприятна ситуация, вижте основните правила, които трябва да се спазват при боравене с фурна. Те са подбрани от доказани експерти в бранша и има на какво да ви научат.

1. Оразмерявайте правилно продуктите: Днес професионалните пекари по света използват само рецепти, в които е посочено теглото на съставките. Те са наясно, че чаша брашно може да тежи различно в зависимост от вида му или от това, колко е натъпкана чашата. Ако нямате везна вкъщи, никога не пълнете мерилната чаша или лъжица с връх. Винаги ги подравнявайте отгоре с нож или шпатула.
2. Обърнете внимание на температурата на продуктите: Ако рецептата изисква студено масло, разтопено масло или яйца със стайна температура, то това е важно за крайния резултат. Всяка промяна в температурата на продуктите ще му повлияе. Разликата между тесто, замесено със студено масло, и такова, замесено с разтопено, е огромна, когато се стигне до печене във фурната, защото при двата случая протичат коренно различни химични реакции.
3. Следете качеството на продуктите: Различните марки масло, кисело мляко, брашно и т.н. съдържат различен процент мазнина, влажност или белтъчини. Тези малки разлики могат драстично да променят крайния резултат. Изберете продукти, които ви вършат работа, и при всяко следващо месене използвайте тях, а не каквото има в магазина в момента.
4. Работете с пресни продукти: Маслото например губи част от съдържанието си на вода, колкото по-дълго стои в хладилника. Бакпулверът, содата и маята губят значителна част от действието си, ако са стари. Старайте се да готвите със свежи продукти, така че пазарувайте по малко, но често и съхранявайте продуктите според указанията на опаковките им.
5. Не подценявайте атмосферните условия: Стандартната стайна температура е 20-21 градуса. Ако месите, когато навън е много горещо или много студено и външната температура влияе на стайната, като нищо може да повлияе на крайния резултат на печенето. Ако влажността е по-висока или по-ниска от нормалната, това също може да промени печивото. Затова бабите казват: Никога не меси в дъждовен ден! Високата влажност на въздуха намалява способността на тестото да втасва.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мистерията с 3-г. мъртво момиче на гръцки плаж се заплита: Имала е множество удари по лицето Момичето е било облечено в бански костюм в ярък нюанс, но в същото време е било очевидно недохранено и бито Пеевски изпълни заявката си за Антикорупционната комисия Искането му е подписано от всички депутати от парламентарната група на ДПС-Ново начало
Смут в любимото имение на крал Чарлз. Защо служителите бягат Кралят отдавна е известен със страстта си към градинарството Почина първият вокалист на Iron Maiden Пол Марио Дей Той си отиде на 69-годишна възраст
Илиана Раева срази руската треньорка Шаталина: „Загубата в Токио явно боли!“ Президентката на БФХГ защити с плам и факти българските гимнастички след обидни коментари за външния им вид от рускинята Вера Шаталина Защо губим 60% от водата и ще има ли стратегия за ВиК сектора у нас? ВиК операторите запушват дупки, действа се архаично и хаотично
Август идва с гръм и мълнии През първата седмица на новия месец не се очакват екстремни жеги Мистериозен обект навлиза в Слънчевата система Допуска се възможността това да е извънземен сондаж, изпратен на разузнавателна мисия
Израел остава стратегически пазар за българския туризъм Министър Мирослав Боршош обсъди перспективите на израелския туристически пазар с представители на Israir Airlines Сряда е ден за нежни и въздушни сирници, които не се пържат, а се топят в устата За най-добра текстура, претрийте изварата през сито – така ще стане кадифена и нежна
Как тази риалити звезда се промени - от Биг Брадър до майка за пример Сексбомбата разкри как риалити форматът променя живота ѝ завинаги След призива на банките домакинствата се втурнаха да внасят левове През юни новооткритите депозити скочиха с над 20% спрямо май