Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за кюфтенца от крема сирене

Ключови думи: кюфтенца, рецепта, крема сирене

Необходими продукти:

Вкусното крема сирене обикновено го мажем на филийка за децата или пък го ползваме за крем, когато правим чийзкейк. Този път решихме да ви покажем, че от него може да се направят и вкусни кюфтета. Приготвят се лесно, пекат се, което е облекчение, и са много свежи заради прясната мента, която се слага в тях. От нея вземете само листата, защото стръковете са много жилави. Тях може да ги ползвате, когато си правите домашна лимонада.

От Mate Kitchen предупреждават да имате предвид, че сместа за кюфтета от крема сирене става мека и е необходимо да се добави сгъстител, за да може да се моделира. Ползвайте галета и в никакъв случай сурово брашно. Препоръката ни е като цяло да не ползвате сурово брашно в такива смеси. То не успява да се сготви и се усеща много неприятно, когато отхапете от готовото изделие.

Цялото бъркане на сместа за кюфтета от крема сирене е малко изморително, но накрая резултатът си струва. Получават се вкусни и леки кюфтенца, които са много подходящи за основно ястие със салата в топлото време. През зимата пък може да ги поднасяте като предястие. Хубавото на рецептата е, че кюфтетата се пекат и не се налага да стоите до печката дълго време, отбелязват от Mate Kitchen. Може и да ги изпържите, ако искате, но ви препоръчваме да си спестите това усилие.

Свежите кюфтета от крема сирене са най-вкусни, когато изстинат, така че ще се наложи да проявете търпение. С парче домат се получава най-вкусната комбинация. Ако обичате пикантното, може да ги поднесете и с пресни лютиви чушлета. Студената бира е точната напитка за тях. Наздраве и да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте сиренето в купа, поръсете със сол и черен пипер и добавете разбитите яйца и накълцаната мента.

2. Разбъркайте и започнете да добавяте галетата. Трябва да се получи хомогенна смес, която може да се оформи и не се лепи по ръцете.

3. Оформете кюфтета и ги подредете в намазнена тава. Намажете ги отгоре със зехтин и разбит жълтък и ги печете на 200 градуса докато почервенеят. Ако искате можете да ги изпържите. Тогава стават още по-вкусни.

4. Сервирайте ги студени, подредени върху кръгчета домат

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест
Брутално провинение във Варна! Полицаи са били принудени да... Служители на реда оставят автомобила си и догонват пеша кола с мъртво пиян шофьор Издирват 16-годишния Виктор Семейството на момчето е разтревожено
Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ
Състоянието му се влошава Твърдят, че Бийбър е в секта и е загубил огромно количество пари "Честито, Кирчо" Станка Златева лаконична в разговор с Милов след триумфа му, разкри борецът