Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Внимание! Никога не допускайте тези грешки при готвенето на месо

Източник: Една.бг
Ключови думи: флагман, месо, грешки, готвене на месо

Прибрали сте се от работа и с желание сте се заели с приготвянето на вечерята. Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте убедени, че е невероятно вкусно.

Но когато отхапете първата хапка, ви очаква неприятна изненада... Месото няма вкус, жилаво е, сухо е или не се е досготвило.

Какво се объркало с приготвянето на месото? Дали е пресолено, сухо, с неправилен сос - това са класически пропуски, които са поправими с опита.

Вижте кои са най-честите грешки при готвене на месо:

Грешка 1: Прекалено много бързате

Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки

Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

Грешка 3: Масло или олио?

Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана

Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене

Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби - предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Роден кардиолог за жегите: За нищо на света не пийте повече от 100 грама от тази течност Екстремните горещини са изпитание за организма, особено на възрастните и на хората с хронични сърдечни заболявания Очаква ни нова магнитна буря със средна сила Последната буря все още не е отминала напълно, но днес, понеделник, 4 август, се очаква нова магнитна буря със средна сила
Във всеки български ресторант има гръцка салата, но в нито един гръцки няма шопска салата Ако днес някой има празни стаи в хотела, значи не е адекватен на конкуренцията Нога хвърли оставка и напусна ЦСКА ЗДаемалият ръководни постове в грандове като Спортинг Лисабон и ПСЖ хвърля оставка след слабия старт на ЦСКА
Светът загуби още една легенда - почина голям рок певец Той е издъхнал мирно в дома си, в прегръдките на съпругата си Дженифър, само две седмици след като двамата сключили брак. Експерт: За да се пренастрои 1 касов апарат заради еврото, разходът е между 250 и 300 лв. Бизнесът има отсрочка до края на октомври да пренастрои касовите си апарати и софтуерите на фирмите, без да бъде глобяван за неспазване на разпоредбите
Шкумбата е жив и здрав, не е катастрофирал Не съм катастрофирал. Просто ми се наложи леко да ми оперират крака, стара травма, споделя Шкумбата Цял град е в траур заради смъртта на тази легенда Неговата кончина остави дълбока празнина както в “Етър”, така и в сърцата на поколения привърженици на футболната игра
Кои са храните, които ни охлаждат в жегите? Има големи изненади Правилното меню през лятото помага срещу умора, дехидратация и прегряване Мощна гръмотевична буря удари София, чуват се писъци Небето над столицата на България е черно, изсипва се порой
Нинова се превърна в истинска бабка, хвали се с хубава градина и розови домати без ГМО Бившата лидерка на БСП предизвика буря от реакции в мрежата Ако обичате да дремвате през деня, задължително трябва да знаете това Доказано е, че дори 15 до 30 минути сън през деня могат да подобрят паметта, концентрацията и настроението