Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за румънски козунак Pasca

Ключови думи: рецепта, козунак, Pasca, румънски козунак

Продукти:

4 и 2/3 ч.ч. брашно
½ ч.ч. захар
200 мл прясно мляко
20 г мая
1 ч.л. ванилов екстракт
3 яйца
50 г масло
1 с.л. настъргана лимонова или портокалова кора
жълтък за намазване
За плънката:
200 г сирене рикота
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
¼ ч.ч. захар
½ ч.ч. стафиди

Приготвяне:

Затоплете млякото, но не твърде много. Пресипете го в подходяща купичка и сложете в нея маята, 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно. Разбъркайте добре всичко и оставете маята да се активира, може да отнеме около 10 минути. Отделно разбийте захарта и яйцата в дълбока купа. Към тях добавете пресятото брашно, сместа с шупналата мая, лимоновата кора, ваниловата есенция и разтопеното, но не вряло масло. Оформя се хубаво гладко тесто, което се меси около 10 минути или малко повече.

Прехвърлете тестото в намазнена купа, леко намазнете и него, покрийте го с кърпа и сложете на топло, за да удвои обема си за около 1 час. След това го разделете на три части. Едната я оформете в кръгла форма и сложете в подходяща тава върху хартия за печене. От останалите две се оформят две плитки или два фитила, които се поставят върху кръглата част като венец. Плитките/фитилите трябва да се съединят добре и да са добре съединени с долната час, за да се получи нещо като кладенче за пълнене.

Ако ще ползвате кръгла тава за печене и няма да поставяте хартия, намазнете много добре формата. Покрийте отново с кърпа и оставете за още 30 минути да втаса.

Следва да приготвите плънката като комбинирате с миксер всички съставки много добре и накрая добавите стафидите. Разбъркайте с шпатула. Изсипете плънката в средата на вече оформения и повторно втасал козунак. Разпределете с шпатула, ако е необходимо.

Намажете тестото с разбит жълтък и печете в предварително загрята фурна на 176 градуса за 15 минути. След това намалете фурната на 160 и печете за още 40 минути или до готовност. Ако забележите, че козунакът започва да се препича твърде много отгоре, може леко да го покриете с алуминиево фолио за печене. Сервирайте след като е напълно изстинал.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете Внимавайте да не се върнете към стари, нефункционални навици и внимавайте за предупредителни знаци, които може би сте пренебрегнали 4 неочаквани знака, че ви смятат за привлекателен Вижте ги 
Тези дни през ноември носят пари и късмет, според лунния календар Фазите на Луната задават специален ритъм, който помага да се определят най-благоприятните моменти за различни дейности Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград Влюбил се в местен мачо, по когото се прехласвали всички момичета в града, без да знаят, че той бяга на другия бряг
Леля Стефка ме научи да приготвям оригинални картофени „гнезда“ с жълтък Рецептата е много лесна, а са адски вкусни Студентката Мина Стоянова: Батките с татуировки харесват малки, сладки, кокетни момиченца Искала популярност като сериозна жена, въпреки всичките си корекции
Заплатите на сестрите стават 3 хил. лева Това е стартовото възнаграждение Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена Добрата новина съобщи Николай Попов
Чували ли сте за тази измама, която тече в WhatsApp В началото разговорът изглежда безобиден – говори се за пътувания, забележителности и съвети за града, но след няколко дни тонът става по-личен и приятелски Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си Трагедията се е разиграла в късния следобед на 1 ноември по Карловско шосе
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце Прогноза за времето през следващите дни на ноември Почти половината от хванатите с превишена средна скорост са чужденци Над 13 000 автомобили с чужда регистрация са заснети от тол камерите да нарушават правилата само за месец