Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за агнешко бутче с медено-горчичен сос

Ключови думи: агне, агнешко бутче, мед, горчица, сос, рецепта

Необходими продукти:

1 кг агнешко бутче

сол и смлян черен пипер на вкус

20 гр. мащерка

няколко стръка розмарин

3 супени лъжици горчица

1 чаена лъжичка мед

2 скилидки чесън

3 супени лъжици зехтин

2 чаени лъжички лимонов сок

Начин на приготвяне:

Преди да започнете да готвите, има някои много важни моменти, които трябва да запомните за месото. Колкото по-бледо е, толкова по-крехко е то. Мазнината трябва да е бяла, а не жълта. Не трябва да кърви при натискане с пръсти. Това означава, че месото е прясно, а не замразено. Започнете с приготвянето на месото от бут.

Измийте бутчето и го подсушете добре с кухненска хартия. Отстранете излишната мазнина с нож, като оставите тънък слой мазнина. Това ще направи месото сочно. Натрийте добре двете страни на бутчето със сол и черен пипер. Пригответе дълбока купа с вместимост около 1 литър за маринатата. Обелете и нарежете на ситно чесъна. Смесете горчицата, меда, лимоновия сок, чесъна, розмарина, мащерката и 1 с. л. зехтин в купа.

Разбъркайте добре и намажете месото от всички страни. Увийте бутчетата във фолио, плик или стреч фолио и ги мариновайте; това може да отнеме от 3 часа до няколко дни. Колкото по-дълго е времето, толкова по-богат и наситен ще бъде вкусът на приготвеното месо. Оставете на стайна температура за 3-8 часа; ако мариноването продължи повече от 8 часа, съхранявайте месото в хладилник.

Ако използвате хладилника, извадете месото 2-3 часа преди готвенето и отстранете фолиото. Оставете месото да достигне стайна температура. Намажете тава за печене с малко зехтин и поставете агнешките бутчета във фурна, загрята до 220°C, за около 20 минути, докато покафенеят. Точното време за печене зависи от мощността на фурната, затова най-добре е да прецените по външния вид на месото.

След това намалете температурата на 100°C и печете още 2 часа, а след това печете още 2 часа на 90°C. Когато е готово, увийте агнешкото във фолио или го покрийте и го оставете в отворената фурна за 15 минути. Сервирайте с ориз, картофи, зелен фасул или зеленчуци.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Жители на Поморие изразиха подкрепата си към инж. Петър Кънев Инж. Кънев заяви, че сега е важно предприемането на спешни действия за първите сто дни на управлението, за да се овладее инфлацията Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски”
Русия арестува висш генерал по обвинения в корупция За престъплението се предвиждат до 15 години затвор Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана 
Бъдещето на ERP системите Развитието на бизнес софтуера има за цел да носи все по-висока добавена стойност за бизнеса Каква трябва е заплатата ни? Поне 1873 лв. за сам работещ, 3372 лв. в тричленно семейство Според КНСБ 1080 лв. трябва да стане минималната догодина 
Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Оскверниха мемориала на Холокоста в Париж, следите водят към България Резервациите за автобуса на вандалите са направени от нашата страна
"София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Започна събарянето на старите блокове в Звездец Багери от днес са на терен и рушат стена по стена
Норвегия ограничава достъпа на руски туристи Изключения могат да бъдат направени в много редки случаи Байдън подкрепя решението за държава Палестина Условието му е да се водят преговори