Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за агнешко бутче с медено-горчичен сос

Ключови думи: агне, агнешко бутче, мед, горчица, сос, рецепта

Необходими продукти:

1 кг агнешко бутче

сол и смлян черен пипер на вкус

20 гр. мащерка

няколко стръка розмарин

3 супени лъжици горчица

1 чаена лъжичка мед

2 скилидки чесън

3 супени лъжици зехтин

2 чаени лъжички лимонов сок

Начин на приготвяне:

Преди да започнете да готвите, има някои много важни моменти, които трябва да запомните за месото. Колкото по-бледо е, толкова по-крехко е то. Мазнината трябва да е бяла, а не жълта. Не трябва да кърви при натискане с пръсти. Това означава, че месото е прясно, а не замразено. Започнете с приготвянето на месото от бут.

Измийте бутчето и го подсушете добре с кухненска хартия. Отстранете излишната мазнина с нож, като оставите тънък слой мазнина. Това ще направи месото сочно. Натрийте добре двете страни на бутчето със сол и черен пипер. Пригответе дълбока купа с вместимост около 1 литър за маринатата. Обелете и нарежете на ситно чесъна. Смесете горчицата, меда, лимоновия сок, чесъна, розмарина, мащерката и 1 с. л. зехтин в купа.

Разбъркайте добре и намажете месото от всички страни. Увийте бутчетата във фолио, плик или стреч фолио и ги мариновайте; това може да отнеме от 3 часа до няколко дни. Колкото по-дълго е времето, толкова по-богат и наситен ще бъде вкусът на приготвеното месо. Оставете на стайна температура за 3-8 часа; ако мариноването продължи повече от 8 часа, съхранявайте месото в хладилник.

Ако използвате хладилника, извадете месото 2-3 часа преди готвенето и отстранете фолиото. Оставете месото да достигне стайна температура. Намажете тава за печене с малко зехтин и поставете агнешките бутчета във фурна, загрята до 220°C, за около 20 минути, докато покафенеят. Точното време за печене зависи от мощността на фурната, затова най-добре е да прецените по външния вид на месото.

След това намалете температурата на 100°C и печете още 2 часа, а след това печете още 2 часа на 90°C. Когато е готово, увийте агнешкото във фолио или го покрийте и го оставете в отворената фурна за 15 минути. Сервирайте с ориз, картофи, зелен фасул или зеленчуци.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
9 души загинаха в храм Ужасна трагедия в Индия 50 мл ракия, сланина и лук: Народната рецепта за желязен имунитет през зимата Тази комбинация не е просто вечеря, а истинска „витаминна бомба“ и имунен щит
Огромен екшън в Пловдив! Прекъснаха Локо-Ботев Наумов е ударен, мачът е прекратен при 1:1 От 4 ноември: Промяна в организацията на движение на АМ „Тракия“ в област Бургас Участъците ще бъдат сигнализирани и обезопасени с пътни знаци
10-годишно дете почина в двора на училище Трагедия в Гърция Ники от Калофер: Господа управляващи, спрете да крадете, живее ми се! Младият мъж от 20 години е напълно парализиран и прикован на легло заради тежкото си заболяване
Бащата на Мъск със сензационно твърдение за отменената среща Тръмп-Путин Хвърли обвинение върху... Ако имаш 3 ябълки и малко канела, направи този сочен сладкиш (ВИДЕО) Тайната на неговата свежест се крие в добавянето на лимонов сок и кора, които перфектно балансират сладостта на ябълките и канелата
Хакери откраднаха суперколата на спортна звезда Дръзкото престъпление стана по време на доставката Година от трагедията на жп гарата в Нови Сад, отнела 16 млади живота Правителството на Сърбия вчера взе решение и обяви 1 ноември 2025 г. за ден на траур
Древни ритуали срещу уроки и зли сили Солта и хлябът са най-силните пазители, сочи вярване Родовото проклятие обърква живота ни! Как да разпознаем симптомите Точно както физическите болести се унаследяват, така и психологическите блокажи остават в родовата памет и се предават през поколенията