Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Неустоимо сладко изкушение: Обърнат печен чийзкейк

Ключови думи: чийзкейк, рецепта, печен кейк

Обичате ли да похапвате сладки вкусотийки? Kоледните празници са прекрасен момент да се поглезите с някое лакомство. Ако пък очаквате гости, то следващата рецепта несъмнено ще задоволи и най-претенциозните вкусове.

Затова ви предлагаме да опитате този обърнат печен чийзкейк. Вижте как да си го приготвите:

Необходими продукти за 9 порции:

900 г крем-сирене

200 х захар

150 г заквасена сметана

3 с.л. брашно

3 яйца от свободно отглеждани кокошки

2 ч.л. ванилова паста

За карамеления сос:

50 г масло

170 г мед

300 мл течна сметана

½ ч.л. сол

За топинга:

150 г бисквити дижестив

75 г безсолно масло

30 г кафява захар

50 г натурален шоколад

50 г печени лешници

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 градуса (140 с вентилатор). Постелете дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) с хартия за печене.

2. В купа разбийте крем сиренето със захарта, с помощта на шпатула. Добавте заквасената сметана, брашното, предварително разбитите яйца и ваниловата паста. Разбъркайте до хомогенност, за около 1 минута.

3. Изсипете сместа във формата и изравнете. Печете 1 час. Оставете чийзкейка във фурната, докато тя изстине. След това поставете чийзкейка в хладилника за една нощ.

4. За карамеления сос сложете нарязаното на кубчета масло, захарта и меда в касеролка докато се разтопят. Изключете котлона и добавете сметаната и солта. Разбъркайте.

5. За топинга поставете бисквитите в плик със зип закопчаване и ги натрошете като ги удряте точилка. Пресипете ги в купа и добавете меда, маслото, захарта, нарязаните лешници и шоколад. Разбъркайте добре.

6. Извадете чийзкеййка от формата и го поставете върху подноса. Залейте с карамеления сос и поръсете топинга.

1
Коментара по темата
1.
Хах
03.04.2023 22:43:14
Ква Коледа ви гони от флагман...иначе да чакам гости за всяка коледа ама ся ги чакам за Великден
  Добави Коментар
bTV обяви пълна програма за празниците – ето какво ще гледаме от Коледа до Нова година От Коледа до Нова година в студиото ще гостуват различни звездни и интересни гости Бургас ще закупи електромобил и зарядна станция за нуждите на социалните услуги Основната цел на мярката е да се намали енергийната зависимост и да се повиши оперативната устойчивост на социалните услуги чрез снабдяване с електрически превозни средства и зарядни станции
Община Бургас стартира процедура по урегулиране на нова индустриална зона Решението беше прието единодушно при неговото гласуване от Общинския съвет Болница "Селена", от която изчезнаха над 3 млн.лева: Съдействаме на разследването Болницата има интерес всички факти и обстоятелства да бъдат изяснени обективно, по законоустановения ред
Селин Дион е готова за нова глава в живота си По информация на близки до певицата, тя вече е започнала да излиза на срещи През 2026 г. ни очакват две пълни слънчеви затъмнения Едното ще е видимо от Европа, а другото само от Южното полукълбо 
Фалшиви петдесетолевки заляха сергиите в Одрин, търговците скочиха срещу нашенците Местните се настроиха срещу българите, които пазаруват основно през уикендите БАБХ изтегли бебешка каша заради наличие на неорганичен арсен Засегнати са три партиди оризова био каша „Слънчо“, рискът е дългосрочен
От утре токът за бизнеса поскъпва с 22% Електроенергията за утре се търгува средно по 310,47 лв./MWh на сегмента „Ден напред“ на БНЕБ Мариета Георгиева - 110 километра лед, пълна изолация и български флаг на най-южната точка на Земята Тя стана първата българка, постигнала този преход, и една от малкото жени в света с подобно постижение
Колко струва охраната на Пеевски? ДПС „Ново начало“ извади сметката Четирима служители на НСО с брутни заплати между 3000 и 4000 лв. охраняват лидера на партията Две близо 90 годишни италианки превърнаха хляба и Instagram в туристическа сензация Как две „нони“ от Пулия доказаха, че добрият хляб може да промени съдбата на цял град