Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за понички с крем

Ключови думи: рецепта, поничка, крем, шоколад

Необходими продукти за 18-20 броя:

За тестото:

½ ч.ч. вода

½ ч.ч. прясно мляко

75 г безсолно масло

1 ч.ч. брашно тип 00

4 яйца

За крема:

4 жълтъка

500 мл прясно мляко

1 шушулка ванилия

Лимонова кора

2 с.л. царевично нишесте

Допълнително:

 

- 100 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете водата, прясното мляко и маслото в тенджерка. Щом сместа тръгне да завира, изсипете предварително пресятото брашното и бъркайте енергично около 2-3 минути, с помощта на дървена лъжица, докато тестото се отлепи от стените на съда.

2. Прехвърлете тестото в голяма купа и го разбийте за кратко, докато изстине, с помощта на миксер, с плоска приставка за тесто. Сменете приставката на миксера с тел за разбиване и добавете яйцата едно по едно, при непрекъснато разбиване. Щом тестото стане хомогенно, го прехвърлете в пош за еднократна употреба.

 

3. Шприцовайте малки топчета в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. С мокър пръст притиснете надолу връхчетата на топчетата, за да не изгорят. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса (с вентилатор) 10 минути, след това намалете на 180 и печете още 30 минути. Щом поничките изстинат за 5 минути, продупчете всяка от долната страна с нож. Оставете ги да изстинат напълно.

4. За крема сипете прясното мляко в тенджерка и добавете фино настърганата кора на ¼ лимон и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте, до хомогенност. Добавете горещото прясно мляко при непрекъснато разбиване. След това пресипете сместа отново в тенджерката и поставете върху котлона. Бъркайте енергично 2-3 минути, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона и щом поизстине, го прехвърлете в пош.

5. Начупете шоколада в стъклена купа и го разтопете на водна баня.

6. Напълнете поничките с крем, а след това потопете горната им част в разтопен шоколад

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Макетът на ПАВЕЦ "Чаира" заминава за Япония, търсим инвестиции за още 4 такива централи Това ще даде шанс за още по-добро балансиране на системата, за външни инвестиции и да превърне България в главния балансьор на Балканите, каза Жечо Станков Бягайте от тези зодии, много са трудни за обичане Вижте кои са те 
Бързи ябълкови рулца на тиган за 5 минути: супер рецепта Ето как да ги приготвите Манол Генов се обяви за министър на злото, но скастри опозицията за вота на недоверие Призова политиците да внасят по 1-2 всяка седмица, за да си изпълнят плана за останалите 15 министерства и парламента да започне да работи 
Падна голяма тайна за Лили Иванива Ходела в Самоковския метох да й гледат на кафе  Хората от тези зодии не са създадени за връзки, бързо им омръзва Обичат забавленията
"Ако има рай" ще е на остров "Света Анастасия" Владимир Ампов-Графа ще зарадва почитателите си с концерт под звездите Откриха изложба "Георги Баев - 100 годин от рождението на художника" в Прага Изложбата откри д-р  Людмила Кутиева, директор КЦ" Морско казино" Бургас
Всеки шофьор в Бургас трябва да знае това Затварят част от ключова улица утре Цяло лято правя само бъркана баница с тиквички Трябва само да настържете тиквичките, да ги объркате с останалите продукти и да изпечете
Тези зодии много вярват на хороскопи Те редовно следят небесните събития, хороскопите си и се интересуват от всичко, написано за зодиите Отиде при проститутки за 15 евро За тия пари не си струваше, призна Устата