Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да си направим перфектните здравословни пържени филийки за закуска

Източник: Една.бг
Ключови думи: пържени филийки, здравословни филийки, закуска

Ах, ароматът на току-що приготвени пържени филийки сутрин. Той е уют. Може да извика сладки детски спомени за моментите, когато майките или бабите ни са ни приготвяли любимата закуска.

Независимо дали приготвяте пържени филийки за вашите деца или глезите самите вас, вкусната закуска може да ни зареди с положително настроение още от сутринта, така че целият ден да ни върви по мед и масло.

Пържените филийки са толкова изкусителни, че лесно можем да прекалим с тях. Колкото и да са апетитни, те не са най-полезният избор за закуска. Не се натъжавайте! Няма да ви посъветваме да се откажете от пържените филийки, а просто ще ви предложим една по-добра тяхна версия.

В рецептата за здравословни пържени филийки има малко повече съставки, за да може да се постигне един наистина наситен вкус, а някои продукти са заменени с техни по-хранителни и здравословни варианти. Тези пържени филийки са идеални за персонализиране, така че можете да ги направите по ваш вкус!

Ето как да правите перфектните здравословни пържени филийки: 

Ще се нуждаете от следните продукти:

- Яйца: ще ви трябват само 2 яйца за тази рецепта;

- Обезмаслено или ядково мляко: използвайте леко кокосово мляко за допълнителен вкус, но можете също да използвате и неподсладено бадемово мляко, обикновено кокосово мляко или всяко мляко, което имате на разположение, включително краве;

- Екстракти: можете да използвате както екстракт от ванилия, така и екстракт от бадем за уникален, наситен вкус. Екстрактът от бадем наистина извежда филийките на следващото ниво;

- Канела: ще ви трябва само малко канела, за да подправите перфектно пържените филийки;

- Подсладители: просто добавете малко кафява или кокосова захар, за да подсладите идеално всяка филийка. Кокосовата захар е малко по-питателната опция, докато кафявата захар е по-класическа;

- По избор: добавете цитрусова нотка, като добавите малко кора от портокал;

- Пълнозърнест хляб: ще ви трябват 6-8 филийки дебело нарязан хляб.

- Масло: постарайте се да използвате по-малко количество (не е нуждо филийките да плуват в мазнина), а ако искате рецептата ви да е без млечни продукти, заложете на кокосово масло

- Топинги: изборът зависи напълно от вас, но най-здравословната опция за топинг е малко мед, банан и горски плодове.

Хлябът е звездата на шоуто!

Основната съставка в рецептата е хляб и затова изборът на перфектния хляб е решаващ за това колко добре ще се получат пържените филийки. Препоръчваме ви да използвате дебело нарязан хляб на ден-два, така че да филийката да остане хубава и плътна, а не да се разкисне.

Някои хора предпочитат дори леко да препекат хляба преди пърженето, за да получат приятно хрупкави пържени филийки. 

Ако искате пържените ви филийки да се малко по-здравословни, предлагаме да използвате пълнозърнест хляб, а не бял. 

Начин на приготвяне в 3 лесни стъпки:

1. Направете яйчената смес. Разбийте заедно яйцата, след това добавете останалите съставки (освен хляба и топинга) и разбъркайте всичко заедно в голяма плитка купа.

2. Загрейте тигана. Загрейте тиган на средно висока температура и добавете една супена лъжица масло. Маслото винаги е най-доброто за приготвяне на пържени филийки. Въпреки това, ако не искате млечни продукти, използвайте веганско масло или кокосово масло!

3. Накрая потопете двете страни на филията хляб в яйчената смес за не повече от 10 секунди общо и поставете натопените филийки върху тигана до златисто кафяво от двете страни. Добавете вашите любими топинги и се насладете на това сладко изкушение!

Няколко тайни съвета за приготвянето на най-добрите пържени филийки

- Когато потапяте филийките в яйчената смес, не забравяйте да ги оставите за не повече от 10-15 секунди , за да избегнете това да се разкиснат и разпаднат.

- Гответе вашите филийки на средно силен огън, за да сте сигурни, че ще станат хубави и златисто кафяви. Маслото ще покафенее, докато се готви и ще създаде приятен вкус.

Източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Знаците, че всъщност вие сте проблемът във връзката Не е приятно да чуеш, че си този емоционален терорист, нали? Кой е единственият признак, че един мъж наистина иска да е с вас По какво да разберете
Навици, които имат само сродните души Те улавят своите емоции Любовен хороскоп за 13 – 19 май Очакват ни положителни събития
4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Домакините са луди по тази топ разядка по гръцки и определено има защо Крайният резултат е толкова неустоим, че със сигурност всички ще питат за рецептата и ще ви споменават само с добро
Откриха напитката еликсир на дълголетието Ежедневната му употреба е превенция и срещу куп опасни болести Най-странните правила на дворцовия етикет в кралското семейство Списъкът със сложни правила за жените е малко по-дълъг, отколкото за мъжете
Джулиана Гани: Не ме е срам, че имах двойки в училище, за да бъда стриптийзьорка! В началото на кариерата си като Мис Силикон Джулиана не криеше, че се е събличала за пари Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки
Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе