Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да си направим перфектните здравословни пържени филийки за закуска

Източник: Една.бг
Ключови думи: пържени филийки, здравословни филийки, закуска

Ах, ароматът на току-що приготвени пържени филийки сутрин. Той е уют. Може да извика сладки детски спомени за моментите, когато майките или бабите ни са ни приготвяли любимата закуска.

Независимо дали приготвяте пържени филийки за вашите деца или глезите самите вас, вкусната закуска може да ни зареди с положително настроение още от сутринта, така че целият ден да ни върви по мед и масло.

Пържените филийки са толкова изкусителни, че лесно можем да прекалим с тях. Колкото и да са апетитни, те не са най-полезният избор за закуска. Не се натъжавайте! Няма да ви посъветваме да се откажете от пържените филийки, а просто ще ви предложим една по-добра тяхна версия.

В рецептата за здравословни пържени филийки има малко повече съставки, за да може да се постигне един наистина наситен вкус, а някои продукти са заменени с техни по-хранителни и здравословни варианти. Тези пържени филийки са идеални за персонализиране, така че можете да ги направите по ваш вкус!

Ето как да правите перфектните здравословни пържени филийки: 

Ще се нуждаете от следните продукти:

- Яйца: ще ви трябват само 2 яйца за тази рецепта;

- Обезмаслено или ядково мляко: използвайте леко кокосово мляко за допълнителен вкус, но можете също да използвате и неподсладено бадемово мляко, обикновено кокосово мляко или всяко мляко, което имате на разположение, включително краве;

- Екстракти: можете да използвате както екстракт от ванилия, така и екстракт от бадем за уникален, наситен вкус. Екстрактът от бадем наистина извежда филийките на следващото ниво;

- Канела: ще ви трябва само малко канела, за да подправите перфектно пържените филийки;

- Подсладители: просто добавете малко кафява или кокосова захар, за да подсладите идеално всяка филийка. Кокосовата захар е малко по-питателната опция, докато кафявата захар е по-класическа;

- По избор: добавете цитрусова нотка, като добавите малко кора от портокал;

- Пълнозърнест хляб: ще ви трябват 6-8 филийки дебело нарязан хляб.

- Масло: постарайте се да използвате по-малко количество (не е нуждо филийките да плуват в мазнина), а ако искате рецептата ви да е без млечни продукти, заложете на кокосово масло

- Топинги: изборът зависи напълно от вас, но най-здравословната опция за топинг е малко мед, банан и горски плодове.

Хлябът е звездата на шоуто!

Основната съставка в рецептата е хляб и затова изборът на перфектния хляб е решаващ за това колко добре ще се получат пържените филийки. Препоръчваме ви да използвате дебело нарязан хляб на ден-два, така че да филийката да остане хубава и плътна, а не да се разкисне.

Някои хора предпочитат дори леко да препекат хляба преди пърженето, за да получат приятно хрупкави пържени филийки. 

Ако искате пържените ви филийки да се малко по-здравословни, предлагаме да използвате пълнозърнест хляб, а не бял. 

Начин на приготвяне в 3 лесни стъпки:

1. Направете яйчената смес. Разбийте заедно яйцата, след това добавете останалите съставки (освен хляба и топинга) и разбъркайте всичко заедно в голяма плитка купа.

2. Загрейте тигана. Загрейте тиган на средно висока температура и добавете една супена лъжица масло. Маслото винаги е най-доброто за приготвяне на пържени филийки. Въпреки това, ако не искате млечни продукти, използвайте веганско масло или кокосово масло!

3. Накрая потопете двете страни на филията хляб в яйчената смес за не повече от 10 секунди общо и поставете натопените филийки върху тигана до златисто кафяво от двете страни. Добавете вашите любими топинги и се насладете на това сладко изкушение!

Няколко тайни съвета за приготвянето на най-добрите пържени филийки

- Когато потапяте филийките в яйчената смес, не забравяйте да ги оставите за не повече от 10-15 секунди , за да избегнете това да се разкиснат и разпаднат.

- Гответе вашите филийки на средно силен огън, за да сте сигурни, че ще станат хубави и златисто кафяви. Маслото ще покафенее, докато се готви и ще създаде приятен вкус.

Източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как на Балканите наказват палежите Въпреки че са тежки наказанията, в много страни предприемат мерки за още повече затягане на санкциите Извънредна ситуация със самолет на Turkish Airlines Полет на авиокомпанията бе евакуиран заради дим в колесника 
Дете пострада при токов удар на инвалидна рампа То си е глътнало езика вследствие на инцидента Мистерията с 3-г. мъртво момиче на гръцки плаж се заплита: Имала е множество удари по лицето Момичето е било облечено в бански костюм в ярък нюанс, но в същото време е било очевидно недохранено и бито
Пеевски изпълни заявката си за Антикорупционната комисия Искането му е подписано от всички депутати от парламентарната група на ДПС-Ново начало Смут в любимото имение на крал Чарлз. Защо служителите бягат Кралят отдавна е известен със страстта си към градинарството
Почина първият вокалист на Iron Maiden Пол Марио Дей Той си отиде на 69-годишна възраст Илиана Раева срази руската треньорка Шаталина: „Загубата в Токио явно боли!“ Президентката на БФХГ защити с плам и факти българските гимнастички след обидни коментари за външния им вид от рускинята Вера Шаталина
Защо губим 60% от водата и ще има ли стратегия за ВиК сектора у нас? ВиК операторите запушват дупки, действа се архаично и хаотично Август идва с гръм и мълнии През първата седмица на новия месец не се очакват екстремни жеги
Мистериозен обект навлиза в Слънчевата система Допуска се възможността това да е извънземен сондаж, изпратен на разузнавателна мисия Израел остава стратегически пазар за българския туризъм Министър Мирослав Боршош обсъди перспективите на израелския туристически пазар с представители на Israir Airlines