Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудото амосова паста - храна за ума и сърцето и как да си я направите

Ключови думи: амосова паста, рецепта, флагман

Амосовата паста е чудесно средство за укрепване на имунната система, ума и сърцето. Нейният създател е академик Николай Амосов – сърдечен хирург, който горещо я препоръчва на своите пациенти, особено след операция.

Неговата уникална паста подхранва сърдечния мускул, укрепва кръвоносните съдове, повишава имунитета.

Витаминната паста на Амосов е призната от лекарите като източник на витамини, антиоксиданти и микроелементи, от които сърцето и тялото като цяло се нуждаят.

Сместа може да се консумира на празен стомах или след хранене (за да не предизвика дразнене на стомаха и червата), по 1 с.л. 3 пъти на ден. Деца, в зависимост от възрастта им – 1 ч.л. Най-добре е да се прави два пъти годишно – през пролетта и есента.

Амосовата паста придобива специална стойност през пролетта, когато има малко витамини, и през есента, когато е необходимо да се укрепи организма преди настинки и вирусни инфекции.

Но ако тялото е отслабнало от операции или чести заболявания, тогава курсът на лечение може да бъде удължен до шест месеца. 

Практически, Амосовата паста няма противопоказания. Освен ако имате непоносимост към някоя от съставките, включена в нея, ако имате алергия към мед или ядките. Не давайте от пастата на много малки деца, а диабетиците трябва да я приемат само след консултация с лекар.

Рецепта за амосова паста
Амосова паста се приготвя на базата на мед, ядки, лимони и комбинации от сушени плодове като смокини, кайсии, стафиди, фурми, сини сливи, които съдържат голямо количество витамини, минерали, ензими, органични киселини, липиди и антиоксиданти.

Нужни продукти:

сушени кайсии – 250 г

тъмни стафиди – 250 г

сушени сини сливи – 250 г

сушени смокини – 250 г

орехови ядки – 1 чаша

лимони – 1 бр.

натурален мед - 250 г билков

Приготвяне:

Изплакнете сушените плодове и прекарайте през месомелачка или блендер. Нарежете ядките, измийте лимона и го нарежете на парчета, като премахнете семките и смелете в блендера.

Смесете всички съставки, като добавите и меда, разбъркайте. Тази смес можете да я съхранявате в хладилника няколко месеца.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Превърнаха стара каравана в библиотека Целта е да се даде втори живот на вече прочетените книги Ето колко време трае идеалният секс Все още много мъже се притесняват да говорят открито за преждевременната еякулация
5 неща, за които мъжете лъжат Кога крият истината Ябълковият сладкиш, който домакините не спират да обсъждат Хитова рецепта
Тази диета намалява риска от хронични проблеми И не забранява въглехидратите Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания
Кошмар застига 3 зодии до края на май Поне това показва прогнозата на астролога Анджела Пърл Историческо! Всички бургаски абитуриенти дефилираха в морския град ден преди бала си (СНИМКИ) "Където и да ви пръсне животът, знайте, че тук вие винаги имате място. Вие сте нашите деца, обичаме ви!", поздрави стотиците завършващи кметът Димитър Николов
Това е перфектната рецепта за бухтички – без мая, но се надуват двойно в тигана и не попиват олио! Стават буквално за 10 минути Терзиев дарява заплата за пострадали от наводненията Търсят се източнци на финансиране, за да няма квартали без канализация 
Изкуственият интелект и големите данни създават треска за центрове за данни в Европа Собствениците на обекти се готвят да извлекат печалби от по-високите наеми благодарение на нарасналото търсене на площи за складиране Край на сагата, Левски преподписа с Марин Петков 20-годишният офанзивен футболист е един от възловите играчи на "сините"