Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудото амосова паста - храна за ума и сърцето и как да си я направите

Ключови думи: амосова паста, рецепта, флагман

Амосовата паста е чудесно средство за укрепване на имунната система, ума и сърцето. Нейният създател е академик Николай Амосов – сърдечен хирург, който горещо я препоръчва на своите пациенти, особено след операция.

Неговата уникална паста подхранва сърдечния мускул, укрепва кръвоносните съдове, повишава имунитета.

Витаминната паста на Амосов е призната от лекарите като източник на витамини, антиоксиданти и микроелементи, от които сърцето и тялото като цяло се нуждаят.

Сместа може да се консумира на празен стомах или след хранене (за да не предизвика дразнене на стомаха и червата), по 1 с.л. 3 пъти на ден. Деца, в зависимост от възрастта им – 1 ч.л. Най-добре е да се прави два пъти годишно – през пролетта и есента.

Амосовата паста придобива специална стойност през пролетта, когато има малко витамини, и през есента, когато е необходимо да се укрепи организма преди настинки и вирусни инфекции.

Но ако тялото е отслабнало от операции или чести заболявания, тогава курсът на лечение може да бъде удължен до шест месеца. 

Практически, Амосовата паста няма противопоказания. Освен ако имате непоносимост към някоя от съставките, включена в нея, ако имате алергия към мед или ядките. Не давайте от пастата на много малки деца, а диабетиците трябва да я приемат само след консултация с лекар.

Рецепта за амосова паста
Амосова паста се приготвя на базата на мед, ядки, лимони и комбинации от сушени плодове като смокини, кайсии, стафиди, фурми, сини сливи, които съдържат голямо количество витамини, минерали, ензими, органични киселини, липиди и антиоксиданти.

Нужни продукти:

сушени кайсии – 250 г

тъмни стафиди – 250 г

сушени сини сливи – 250 г

сушени смокини – 250 г

орехови ядки – 1 чаша

лимони – 1 бр.

натурален мед - 250 г билков

Приготвяне:

Изплакнете сушените плодове и прекарайте през месомелачка или блендер. Нарежете ядките, измийте лимона и го нарежете на парчета, като премахнете семките и смелете в блендера.

Смесете всички съставки, като добавите и меда, разбъркайте. Тази смес можете да я съхранявате в хладилника няколко месеца.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Спа с 53-години по-голям мъж и сподели, че... "Когато бяхме само аз и той, нещата бяха много по-нормални, отколкото хората предполагат", казва Холи Мадисън за връзката й с Хю Хефнър Осъществяват спешен ход Милов и Новиков свикват извънреден брифинг
Забърка се в скандал Напи се жестоко, може би заради изпадането 86-годишен милионер е обвинен в изнасилване на 4 жени Проблеми за Смоуки Робинсън
Бивш държавен секретар на САЩ в бургаска компания на "Стамфорд Бридж" Кирил Евтимов и Кери с интересен диалог Брат й реализира за крайното 7:6 между Интер и Барса, а тя е... Киара е звезда в Инстаграм
Каза големи думи след драмата в Шампионска лига Ямал вижда бъдещето си в Барса, сигурен е, че ще ликува с тима в ШЛ един ден Градушка изпочупи стъкла на коли в... Село в Асеновградска област побеля
Тръмп с коментар за ескалацията на напрежение между Индия и Пакистан От САЩ искат конфликтът да спре Сблъсък между тийнейджърски банди в София Те най-вероятно са част от така наречените "локали"
Ключов момент в "Ергенът" Един от мъжете ще говори с майките на дамите, които го вълнуват МВнР отговори на Путин "Присъединяването на Република България към Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) е суверенно решение"