Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудото амосова паста - храна за ума и сърцето и как да си я направите

Ключови думи: амосова паста, рецепта, флагман

Амосовата паста е чудесно средство за укрепване на имунната система, ума и сърцето. Нейният създател е академик Николай Амосов – сърдечен хирург, който горещо я препоръчва на своите пациенти, особено след операция.

Неговата уникална паста подхранва сърдечния мускул, укрепва кръвоносните съдове, повишава имунитета.

Витаминната паста на Амосов е призната от лекарите като източник на витамини, антиоксиданти и микроелементи, от които сърцето и тялото като цяло се нуждаят.

Сместа може да се консумира на празен стомах или след хранене (за да не предизвика дразнене на стомаха и червата), по 1 с.л. 3 пъти на ден. Деца, в зависимост от възрастта им – 1 ч.л. Най-добре е да се прави два пъти годишно – през пролетта и есента.

Амосовата паста придобива специална стойност през пролетта, когато има малко витамини, и през есента, когато е необходимо да се укрепи организма преди настинки и вирусни инфекции.

Но ако тялото е отслабнало от операции или чести заболявания, тогава курсът на лечение може да бъде удължен до шест месеца. 

Практически, Амосовата паста няма противопоказания. Освен ако имате непоносимост към някоя от съставките, включена в нея, ако имате алергия към мед или ядките. Не давайте от пастата на много малки деца, а диабетиците трябва да я приемат само след консултация с лекар.

Рецепта за амосова паста
Амосова паста се приготвя на базата на мед, ядки, лимони и комбинации от сушени плодове като смокини, кайсии, стафиди, фурми, сини сливи, които съдържат голямо количество витамини, минерали, ензими, органични киселини, липиди и антиоксиданти.

Нужни продукти:

сушени кайсии – 250 г

тъмни стафиди – 250 г

сушени сини сливи – 250 г

сушени смокини – 250 г

орехови ядки – 1 чаша

лимони – 1 бр.

натурален мед - 250 г билков

Приготвяне:

Изплакнете сушените плодове и прекарайте през месомелачка или блендер. Нарежете ядките, измийте лимона и го нарежете на парчета, като премахнете семките и смелете в блендера.

Смесете всички съставки, като добавите и меда, разбъркайте. Тази смес можете да я съхранявате в хладилника няколко месеца.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Български пенсионер спечели 29 дела за превишена скорост Перничанинът бе жертва на измамна схема Обрат в "Игри на волята" Лечителите, които записаха поредица от победи в първата седмица на Игрите, останаха последни в териториалната битка и от луксозната вила отиват на голия плаж
Голям роден град преминава на воден режим Проблеми и в Ловеч Израел започна сухопътна офанзива в Газа "Газа гори", каза израелският министър на отбраната
Бургазлията със сензационен ход в "Ергенът" Предложи на Емили да снимат филми за възрастни Хора с много красиви имена празнуват днес Могат да почерпят казващите се Людмил и Людмила
Топло септемврийско време, термометрите ще достигат до... 32 градуса в райони от страната, в столицата максималната температура ще е 28 градуса Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни
След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове
Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана