Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пилешко с кисело зеле и ориз

Ключови думи: рецепта, пилешко месо, кисело зеле, ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешко месо - 6 - 7 парчета (домашно)

кисело зеле - 900 г

лук - 1 средно голяма глава

бял пипер - 1/3 ч.л.

кимион - ½ ч.л.

червен пипер - 1 и ½ ч.л. олио - и масло

ориз - 120 г (1/2 ч.ч.)

сух органичен бульон - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Киселото зеле нарязах на средно дебели ивици. Лука нарязах на дребно. В голям тиган загрях 5 с.л. олио и 1 с.л. масло и запържих лука, като леко го посолих. Когато омекна и доби приятен загар, добавих киселото зеле. Готвих го около 10 минути, след което го поръсих с белия пипер и кимиона, разбърках и оставих на котлона още 5 минути. Оризът измих и отцедих и го добавих към зелето. Разбърках и след 5 минути добавих червения пипер, разбърках и готвих още 2-3 минути.

Дъното на глинения съд намазах с малко олио. Разпределих по-голямата част от сместа от тигана. Отгоре разположих пилешкото и около него сложих останалата част от зелето и ориза. Полях с 2 ч.ч. зеленчуков бульон, който приготвих междувременно (в касерола загрях 2 ч.ч. вода (500 мл.) и добавих лъжичката сух органичен бульон. Варих 1 минути и отстраних от котлона). Покрих глинения съд с капака и сложих в студена фурна, която включих на 200 градуса.

Предварително преместих скарата на най-долното ниво, за да се побере съдът. Когато фурната достига зададената температура, намалих на 170 градуса и готвих около час и половина, като в последния половин час пекох гювеча без капак, като поръсих месото с малко червен пипер, за да добие приятен цвят.

Готовото ястие е без сос. При сервиране поръсих със ситно нарязан магданоз. Пилешкото с кисело зеле и ориз е готово.

1
Коментара по темата
1.
Това го знам от баба ми
05.01.2023 09:47:02
Най-доброто гнездо на патицата е от кисело зеле
  Добави Коментар
Нежно и вкусно тиквено ризото, няма го по ресторантите Това е рецептата Средната пенсия ще е 541 евро, а за полицаи и военни ще е двойно по-голяма Прогнозата е броят на пенсионерите за 2026 г. да е около 2 066 700,
Андре Токев готвел на Бил Клинтън с опрян до главата автомат Майсторът готвач разказа и за преживяванията си в затвора, влязъл там след като беше заснет да шофира пиян Бременна ли е или е напълняла, питат фенове Почитателите на певицата отбелязват, че коремчето ѝ изглежда леко надуто напоследък
Англичанин, живущ у нас, твърди, че за храна плащаме толкова, колкото и те Над 3700 фиша за един ден, заради липса на зимни гуми и други пътни нарушения КАТ започна акция "Зима"
Граждански патрули в Мадрид ловят нашенски джебчии и ги изобличават в интернет Класическият им метод е да прикрият ръката си с дреха, докато измъкват портфейли от чанти или джобове Създателят на фалиралата турска борса за криптовалути се обеси в затвора Фарук Йозер излежаваше една от най-тежките присъди, издавани някога в Турция
Имотен спор взе 2 жертви и рани 15 души Трагедията се е разиграла на остров Крит Краставиците удариха 3,50 лв., но зелето държи цена - какво се случва със зеленчуците тази есен Производители отчитат високи разходи, а потребителите все по-рядко купуват за зимнина
Това е вкусът на детството - топи се в устата, а рецептата е по-лесна, отколкото изглежда Ето как се приготвя Поклонението пред Иван Тенев ще е днес в църквата „Свети Седмочисленици“ в София От 1980 г. той бе автор на текстове на поп и рок песни за някои от най-известните български изпълнители