Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за страхотните бабини курабии Захаринки

Ключови думи: Рецепта, бабини курабии, Захаринки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 4 средни ,1 жълтък се отделя за намазване

захар - 1 и 1/2 ч.ч. /300 г/ + малко за поръсване

ванилия - 1 ч.л.

сол - съвсем малка щипка

лимонова кора - на 1 лимон /настъргана от био лимон/

олио - 100 мл

кисело мляко - 1 ч.ч. /250 г/

сода за хляб - 1 ч.л.

брашно - 780 г /леко варира според големината на яйцата/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За мярка ползвам чаша с вместимост 250 мл. В дълбока купа сложих яйцата, ванилията, захарта, солта и лимоновата кора. С миксер ги разбърках до утрояване на обема. На тънка струйка и при непрекъснато разбъркване добавих олиото, а след това и киселото мляко с добре шупналата в него сода.

Вече без миксер започнах да добавям пресятото брашно, което може да варира с до 30 грама. В никакъв случай не трябва да се добавя твърде много брашно, защото курабиите ще станат твърди. Тестото остава в купата и трябва да е една идея по-лепкаво. Тавата на самата фурна покрих с хартия за печене.

С малка лъжичка взимах от сместа и с длани оформях топчета, които поставях на разстояние в нея. Може ръцете съвсем леко да се набрашнят, ако топчетата се оформят трудно. Когато тавата бе запълнена, намазах топчетата с отделения жълтък, който разбърках с 2 с.л. прясно мляко и ги поръсих със захар. Сложих ретро сладките да се пекат в загрята на 170 °C фурна за около 18 минути или до лек загар. Курабиите не трябва да се препичат, за да не станат твърди.

Ако отдолу са се запекли, значи за готови. Изпечените сладки веднага сложих в голяма тенджера, която покрих с капак, за да се задушат. По този начин изпекох още две тави.

Хапват се и топли и студени бабините курабии Захаринки!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Плажният дневник на една кифла: Целта е да чукна поне 483 лайка, батка с бургаски Мерцедес и една морска разходка с яхта Слънчево е. Много по-горещо, отколкото ми се иска, но в името на перфектния тен трябва да издържа Тези зодии са склонни към вредни навици и зависимости Обръщайте внимание не само на вашия слънчев знак, но и на асцендента
БТПП: Законопроектът за въвеждане на еврото крие рискове за бизнеса и пазара Палатата предупреждава, че предлаганите мерки създават несигурна среда, отварят врати за произвол и подкопават доверието на инвеститорите Забраняват промоциите в големите вериги Законопроектът за веригата на доставки на земеделски продукти и храни гласи, че отстъпката от цената не може да бъде повече от 10%
БТПП: Държавата ходи по пари, а не се навежда да ги вземе Ще станем световни шампиони по пожари, притеснен е зам.председателят на палатата Красимир Дачев ЕК позволява авансови плащания до 85% към земеделците в ЕС Новата мярка цели да облекчи ликвидните затруднения на фермерите, засегнати от климатични аномалии и търговско напрежение
Сънувам я тази турска баница с кашкавал и сирене, откакто я опитах миналото лято! Днес ви предлагаме един специален вариант на бюрек, който се приготвя в района на оживения южен турски град Адана Лошо ми е! Помните ли Али Ръза? Нещо се случва с него, неузнаваем е В момента актьорът е кожа и кости, а на лицето му е изписано страдание
Отново печалба от над един милион Чака трето дете (СНИМКИ) Антония Петрова е бременна
Земетресение разлюля Югозападна България, епицентърът е... Сеизмолозите следят обстановката, като засега няма повишена тревога Дъщерята на Тодор Славков – Катерина, израснала със спомена за един нежен, но не перфектен баща Наследницата на рода Живкови завърши Италианския лицей със стил, а мечтите ѝ са далеч от славата и политиката