Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

10 храни, които разваляме, когато ги сложим в хладилника

Ключови думи: храни, слагане в хладилник, развалят се

Много често, когато купуват нови продукти и ги носят у дома, домакините веднага ги прибират в хладилника. Но има списък с храни, които не трябва да се съхраняват там, тъй като могат да загубят вкуса и текстурата си.

Кои храни се развалят, когато ги сложим в хладилника?

Лук и чесън

Лукът се разваля много по-бързо в хладилника, отколкото на тезгяха в магазина. Зеленчукът започва да гние отвътре, а отвън няма видими промени. На всичко отгоре прехвърля специфичната си миризма върху други продукти, които са в съседство. Можете да съхранявате нарязания и обелен лук в хладилник, но преди това трябва да и поставите в херметична торбичка.

Що се отнася до чесъна, той губи своята острота на вкуса, когато е в хладилника. Можете да го съхранявате там, но преди това го поставете в хартиен плик.

Ядки

Ядките могат да се съхраняват в хладилника, но ще губят вкуса си. Те са като гъба, абсорбират миризмите на продукти, които се намират в съседство. Стайната температура е най-подходяща за съхранение на ядки и е най-удачно да използвате херметически затворен съд за това.

Пчелен мед

Със сигурност сте забелязали, че когато извадите меда от хладилника, той е твърд. Освен това, при ниски температури започва да кристализира. Съхранявайте правилно меда - далеч от слънчева светлина и при стайна температура. За да го съживите бързо след хладилника, просто поставете буркана в купа с топла вода.

Хляб

Много домакини прибират хляба в хладилника с надеждата, че по този начин ще го предпазят от изсъхване. Обаче не е така. Всъщност, след хладилника хлябът става по-сух и безвкусен.

Сурови картофи

Картофите трябва да се съхраняват в тъмно и хладно помещение, но категорично не и в хладилник. В резултат на неправилното съхранение се разгражда нишестето в тях, което ги прави твърди и безвкусни картофи след сготвяне.

Течен шоколад

Щом поставите шоколадовата паста в хладилника, тя веднага се превръща в камък. Оставете буркана на кухненския рафт. Така шоколадът може да се съхранява един месец.

Ябълки и круши

От хрупкавата структура на плода няма да има и следа след съхранение в хладилника. Дори в супермаркетите ябълките и крушите се съхраняват на рафтовете, а не вхладилните складове.

Домати

Доматите също не трябва да се съхраняват в хладилник. След това пулпата им ще се превърне в каша, а кората ще загуби еластичността си. И вкусът им ще бъде различен. Зрелите домати се съхраняват най-добре на сухо място, а неузрелите - на перваза на прозореца.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

1
Коментара по темата
1.
Бфжж
11.12.2022 07:33:14
Ако хлябът е в найлонов плик тогава се запазва в хладилника перфектно.
  Добави Коментар
Социалните работници в Бургас излязоха на протест-настояват за 20% увеличение заплатите  В бюджета до сега бяха предвидени само 5% от догодина, както и за подобряване на условията на труд. Фотографът Милуш Киряков дари част от изгревите си на Колежа по туризъм в Бургас „Надявам се тези изгреви да им вдъхват увереност, че всяко трудно начало си струва“, допълни авторът
Мария Ландова с първа изложба и филм в посетителски център „Генгер“ Художник, журналист, учител, сценарист и режисьор на документални филми - Ландова има какво да даде и какво да покаже Десерт чудо и то само с три съставки Без фурна, желатин и нишесте
Путин изрази благодарност към Орбан за домакинството му за срещата на върха Руско-американските преговори ще се проведат в Будапеща Кметът на Варна от дома си: Моята свобода е ваша победа Някои битки си избираме сами, други – ни поднася животът. Последната ми отне 142 дни, а победител в нея дори не съм аз, написа Благомир Коцев
Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино Започва 14-тото издание на DiVino.Taste  Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас Той спечели конкурса за поста и ще смени временно изпълняващата длъжността Пролетина Матарова
Фискалният съвет: Приходите са надценени с до 4,7 млрд. евро, разходите растат, а дългът поскъпва тревожно Анализът предупреждава за сериозни рискове – по-висока инфлация, проциклични разходи, ускорено задлъжняване и риск от декапитализация на държавните предприятия Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив Изпълнителният директор на БФБаскетбол е спрян за втори път за 100 дни – шофирал дерегистриран автомобил без книжка, а дрегерът отчел 1,38 промила
Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата? Жители настояват за санкции и повече контрол в района Дядо ме научи на тази чудна рецепта с кисело зеле Патица с кисело зеле е по-добре от пуйката, защото е по-мазничка и поради това и по-сочна