Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

10 храни, които разваляме, когато ги сложим в хладилника

Ключови думи: храни, слагане в хладилник, развалят се

Много често, когато купуват нови продукти и ги носят у дома, домакините веднага ги прибират в хладилника. Но има списък с храни, които не трябва да се съхраняват там, тъй като могат да загубят вкуса и текстурата си.

Кои храни се развалят, когато ги сложим в хладилника?

Лук и чесън

Лукът се разваля много по-бързо в хладилника, отколкото на тезгяха в магазина. Зеленчукът започва да гние отвътре, а отвън няма видими промени. На всичко отгоре прехвърля специфичната си миризма върху други продукти, които са в съседство. Можете да съхранявате нарязания и обелен лук в хладилник, но преди това трябва да и поставите в херметична торбичка.

Що се отнася до чесъна, той губи своята острота на вкуса, когато е в хладилника. Можете да го съхранявате там, но преди това го поставете в хартиен плик.

Ядки

Ядките могат да се съхраняват в хладилника, но ще губят вкуса си. Те са като гъба, абсорбират миризмите на продукти, които се намират в съседство. Стайната температура е най-подходяща за съхранение на ядки и е най-удачно да използвате херметически затворен съд за това.

Пчелен мед

Със сигурност сте забелязали, че когато извадите меда от хладилника, той е твърд. Освен това, при ниски температури започва да кристализира. Съхранявайте правилно меда - далеч от слънчева светлина и при стайна температура. За да го съживите бързо след хладилника, просто поставете буркана в купа с топла вода.

Хляб

Много домакини прибират хляба в хладилника с надеждата, че по този начин ще го предпазят от изсъхване. Обаче не е така. Всъщност, след хладилника хлябът става по-сух и безвкусен.

Сурови картофи

Картофите трябва да се съхраняват в тъмно и хладно помещение, но категорично не и в хладилник. В резултат на неправилното съхранение се разгражда нишестето в тях, което ги прави твърди и безвкусни картофи след сготвяне.

Течен шоколад

Щом поставите шоколадовата паста в хладилника, тя веднага се превръща в камък. Оставете буркана на кухненския рафт. Така шоколадът може да се съхранява един месец.

Ябълки и круши

От хрупкавата структура на плода няма да има и следа след съхранение в хладилника. Дори в супермаркетите ябълките и крушите се съхраняват на рафтовете, а не вхладилните складове.

Домати

Доматите също не трябва да се съхраняват в хладилник. След това пулпата им ще се превърне в каша, а кората ще загуби еластичността си. И вкусът им ще бъде различен. Зрелите домати се съхраняват най-добре на сухо място, а неузрелите - на перваза на прозореца.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

1
Коментара по темата
1.
Бфжж
11.12.2022 07:33:14
Ако хлябът е в найлонов плик тогава се запазва в хладилника перфектно.
  Добави Коментар
Украйна атакува с дронове руско пристанище То се намира далеч от украинската граница Нов голям пожар в България Близо до Стара Загора
Морето изхвърли мъртви делфини Изключително неприятни случаи в Шкорпиловци 6 навика, които показват, че се подценявате Не ги правете
Амазония се стопи драстично На бразилска територия Ефективни храни срещу запек Ето какво препоръчват експерти
Станимир Стоилов с огромен удар Откри играч, който струва минимум 20 милиона евро Кюстендил става акцент в националната туристическа реклама на България Регионът с устойчив ръст на туризма през 2025 г.
Украинец опита да подкупи полицаи на морето Предложи 100 долара Първи елиминации в "Диви и красиви" Предстои важна вечер в риалитито
Не сандвич, а истински шедьовър с тиквички Как да приготвим тиквички, така че гостите да поискат още Юлската инфлация достигна 1.7%, годишната скача до 5.3% Най-много са поскъпнали развлечения, ресторанти и хотели