Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за свински ребърца на фурна с барбекю сос

Ключови думи: Рецепта, свински ребърца, ребърца, фурна, барбекю сос

За ребърцата:

2 цели ребърца от младо прасенце (около 2,5 кг);
¼ ч.ч. соев сос (60 мл);
2 с. л. сушен риган;
2 с. л. сушен лук;
2 ч. л. сушен чесън;
2 ч. ч. газирана вода с вкус на лимон;
½ ч.ч. сок от ананас или портокал (120 мл).
За барбекю соса:

½ ч. ч. захар;
½ ч. ч. гореща вода;
1 ч. ч. кетчуп;
¼ ч. ч. медена горчица;
¼ ч. ч. барбекю сос по избор;
3 с. л. лимонов сок;
1 и ½ ч. л. оцет.

Преди да започнете печенето, имайте предвид, че оптималната температура за готвене е някъде около 170-180 градуса. Предварително си пригответе алуминиево фолио, а за печенето използвайте керамичен, метален или чугунен съд.

И така, първата стъпка от нашата рецепта е подготовката на сухата смес за натриване на месото. В малка купа смесете сухите риган, лук и чесън. Оставете настрани. Извадете ребрата и попийте излишната влага от тях, с помощта на кухненска хартия. Намажете ребрата със соевия сос. Следващата стъпка е да поставите сухата смес върху ребрата, ще направите това, като вземате малка част от нея и потупвайки я, я слагате върху месото. Уверете се, че съставките са добре разпределени по дължината на ребрата. Ако имате време – оставете да престоят в хладилник няколко часа, като ги завиете с прозрачно фолио. След това извадете охладените ребра. Подгответе съда, в който ще печете – изсипете на дъното му сместа от минералната газирана вода и сокът от ананас (или портокал). След това сложете ребрата. Покрийте с алуминиево фолио и печете около 3 часа. Докато се пекат ребрата, направете барбекю соса – разтопете захарта в гореща вода и прибавете другите съставки.

След като са минали 3 часа, извадете ребрата и махнете фолиото. Подгответе си друг съд или тавичка, покрити с алуминиево фолио. Сложете ребрата на него, намажете с барбекю соса и печете на най-горната част на фурната за 3 минути. След това повторете отново. След 6 минути вашите ребърца са готови! Сервирайте с останалия барбекю сос. Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Радев продължава консултациите с партиите в четвъртък След остри позиции в понеделник и вторник държавният глава приема нови парламентарни групи Хакери удариха любимия сайт на възрастните Pornhub е засегнат от огромен пробив в сигурността, след като хакери са откраднали данни и историята на търсенията на 200 милиона премиум потребители
Кои ваучери за храна да изберем? Разликите между Наредба 7 и Наредба 11 Как да изберете правилния тип ваучери за храна през 2026 г.: практично ръководство за работодатели КЗП удря по необоснованите цени и следи търговците под лупа Десетки проверки, актове и изискани обосновки - държавата затяга контрола преди навлизане на еврото от 1 януари 2026
Коледна среща между поколенията в Царево Ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров“ донесоха усмивки, песни и топлина в Пенсионерския клуб преди празниците ГДБОП разкри международна схема за онлайн измами при продажба на автомобили Измамниците примамват с евтини оферти, извеждат комуникацията извън платформите и прибират аванси чрез финансови мулета
СГС върна делото срещу Иван Демерджиев на прокуратурата заради неясности в обвинението Бившият вътрешен министър е обвинен в безстопанственост за над 1,48 млн. лева във връзка с договор за лични документи Всеки десети, обменящ левовете в евро, в последния момент взима златно кюлче Българите са изкупили злато за 1 млрд. лева
Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене Със 149 гласа „за“ Народното събрание реши България да посрещне 2026 г. без нов редовен бюджет Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения Пазарът на наемите остава доходен, с възвръщаемост между 5% и 7% в големите градове
Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията Струпването на хора и плащанията в брой превръщат празничните базари в удобна среда за джебчии Хванат в крачка: Бракувана кола с фалшива табела спряна в Кърджали 51-годишният водач е засечен при рутинна проверка, а справка показва сериозни нарушения