Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за свински ребърца на фурна с барбекю сос

Ключови думи: Рецепта, свински ребърца, ребърца, фурна, барбекю сос

За ребърцата:

2 цели ребърца от младо прасенце (около 2,5 кг);
¼ ч.ч. соев сос (60 мл);
2 с. л. сушен риган;
2 с. л. сушен лук;
2 ч. л. сушен чесън;
2 ч. ч. газирана вода с вкус на лимон;
½ ч.ч. сок от ананас или портокал (120 мл).
За барбекю соса:

½ ч. ч. захар;
½ ч. ч. гореща вода;
1 ч. ч. кетчуп;
¼ ч. ч. медена горчица;
¼ ч. ч. барбекю сос по избор;
3 с. л. лимонов сок;
1 и ½ ч. л. оцет.

Преди да започнете печенето, имайте предвид, че оптималната температура за готвене е някъде около 170-180 градуса. Предварително си пригответе алуминиево фолио, а за печенето използвайте керамичен, метален или чугунен съд.

И така, първата стъпка от нашата рецепта е подготовката на сухата смес за натриване на месото. В малка купа смесете сухите риган, лук и чесън. Оставете настрани. Извадете ребрата и попийте излишната влага от тях, с помощта на кухненска хартия. Намажете ребрата със соевия сос. Следващата стъпка е да поставите сухата смес върху ребрата, ще направите това, като вземате малка част от нея и потупвайки я, я слагате върху месото. Уверете се, че съставките са добре разпределени по дължината на ребрата. Ако имате време – оставете да престоят в хладилник няколко часа, като ги завиете с прозрачно фолио. След това извадете охладените ребра. Подгответе съда, в който ще печете – изсипете на дъното му сместа от минералната газирана вода и сокът от ананас (или портокал). След това сложете ребрата. Покрийте с алуминиево фолио и печете около 3 часа. Докато се пекат ребрата, направете барбекю соса – разтопете захарта в гореща вода и прибавете другите съставки.

След като са минали 3 часа, извадете ребрата и махнете фолиото. Подгответе си друг съд или тавичка, покрити с алуминиево фолио. Сложете ребрата на него, намажете с барбекю соса и печете на най-горната част на фурната за 3 минути. След това повторете отново. След 6 минути вашите ребърца са готови! Сервирайте с останалия барбекю сос. Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Пролетно надиграване на учители в Айтос Педагозите станаха хоротропци, учениците – зрители Самоубийство в Стара Загора Жена се хвърли от блок
Носталгия ли? Ето с какъв безумен хонорар върнаха Зуека Сумата бързо е накарала актьора да размисли Русия подкрепя 30-дневно прекратяване на огъня в Украйна, но с "отчитане на нюансите" Русия няколко пъти заяви, че въвеждането на продължително примирие зависи от създаването на механизми за наблюдение
Експерт със смразяващи данни за доходите на българите Проучването на ИПИ показва нарастване на процента бедни на годишна база спрямо 2023 г. Баба Ванга вдъхнови румънски хит  „Очите ѝ затворени, но вижда всичко“
Такси блъсна и уби мъж на пешеходна пътека Тежкият инцидент е станал тази сутрин в Русе Варненци на протест с искане за зоополиция Те настояват за по-строг контрол и ефективни наказания
Какво пропусна Путин в речта си за Деня на победата? Той се нуждае от този култ към победата, който създаде Най-богатите са виновни за 2/3 от глобалното затопляне 10% от милионерите на планетата причиняват най-големите щети на околната среда
Европейски лидери заминават за Киев на безпрецедентно посещение Ще продължим да увеличаваме подкрепата си за Украйна, единни са няколко държави в ЕС Пакистан започна военна операция срещу Индия Съседните страни водят боеве помежду си от три десетилетия насам