Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за филе от ципура на тиган с полента

Ключови думи: Рецепта, филе, ципура, тиган, полента

Продукти:

2 ципури

200 мл бульон

200 г инстантна полента

200 г чери домати

1 стрък пресен лук

60 г масло

зехтин

50 мл бяло вино

сол и черен пиер

4 стръка мащерка

 Начин на приготвяне:

За зеленчуковия бульон сложете в тенджера с вода нарязани на едро моркови, обелен резен целина, стръковете керевиз и магданоз, и разрязаната на четвъртини глава лук. Добавете сол и оставете бульона да заври. След това гответе на слаб огън 20 минути.

Отрежете главата на почистената ципура точно под хрилете и я сложете в бульона. Филетирайте ципурата и пуснете в бульона и гръбначната и страничните кости, както и коремчето на рибата. Останалите дребни кости извадете с помощта на пинсета или много остър нож.

Съотношението вода - полента е 4 към 1. Сипете на струйка полентата в тенджера с гореща подсолена вода, малко преди да заври, като бъркате непрекъснато 5-6 минути. Намаслете леко квадратна тавичка и изсипете полентата в нея. Оставете да изстине, а след това я поставете в хладилника да стегне.

В голям тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и 30 г масло. Поръсете филетата със сол и черен пипер и ги сложете в тигана с кожата надолу. Притиснете леко с пръсти, за да не се огъне месото. Добавете цял стрък пресен лук, чери доматчетата и два стръка прясна мащерка. Разтръскайте тигана и добавете 50 мл бяло вино. Когато виното се изпари, налейте един черпак от бульона в тигана и покрийте с капак. Оставете рибата да поври на слаб огън 5-7 минути.

Нарежете охладената полента на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. и ги запечете от двете страни в загрят грил-тиган с 3-4 с.л. зехтин.

Пасирайте морковите, лука и целината от бульона в блендер, като добавите 30 г масло, капка зехтин и сол.

Поставете парче полента в чиния. До нея сипете зеленчуково пюре. Поставете филе ципура върху полентата. Отстрани подредете доматче и лук. Полейте с малко сос от рибата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Журналист със сензационно разкритие: Украинец е задържан за дрона над президентската резиденция в Полша Инцидентът може да се определи като не особено опасен Опозицията с нов вот на недоверие, ще падне ли правителството? ПП-ДБ, АПС и МЕЧ са в основата на вота
Празнуват много българи, трудно може да не познавате именик днес Столицата също отбелязва празника си ЕС спира вноса на руски петрол изцяло? Фон дер Лайен с обещание към Тръмп
Променливо време по Черноморието Сутринта ще е слънчево, после може да превали Мъж почина при мистериозни обстоятелства във Велико Търново Почернената му съпруга с разтърсващ разказ
55-годишна призна, че е преспала с 800 мъже Андреа не е срамежлива Бургазлията от "Ергенът" посочи на какво разчита най-много при първа среща с жена Валентин се счита за чаровник
Невиждана жестокост - млад баща уби 11-месечното си дете Бруталната агресия е излъчена на живо в социална мрежа, кадрите вече са изтрити, но едно семейство се разпадна за миг Двама гладни мъже срещнаха питон, съдбата на влечугото бе трагична Змията е убита и изядена
Започват яки ремонти на АМ Тракия, вижте къде ще са В следващите дни ще се ремонтира аварийно аутобана Зловеща находка на брега край Солниците в Бургас Труп на делфин шокира бургазлии