Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Не изхвърляйте старите ябълки - използвайте ги за вкусен десерт!

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман

Тази рецепта на Mate KItchen е вкусно предложение за оползотворяване на стари, поизостанали в панера ябълки. Обикновено свързваме ябълките с есенния сезон, но те са вкусни по всяко време на годината.

Вероятно ще се изненадате, когато разберете, че съществуват повече от 8000 сорта ябълки, разказват от Mate KItchen. Това е единственият плод, който предлага такова огромно разнообразие от вкусове, аромати, текстури и цветове. Но ябълките са богати на витамини и антиоксиданти. Те са безценен източник на пектин, който се грижи за поддържането на здравословни нива на холестерола в кръвта. Съдържат и голямо количество бор, който стимулира мозъчната активност.

Специалистите по хранене винаги препоръчват да хапваме ябълките сурови и по възможност небелени, защото голяма част от полезните им вещества се съдържат в кората. Mate KItchen обаче цени разнообразието и затова предлага нещо по-различно.

С тази рецепта за панирани ябълки с корнфлейкс можете да изненадате любим човек или просто да се насладите на следобедното си кафе. Усетете аромата на плода, към който е добавена и щипка от полезната подправка канела!

Необходими продукти
яйца - 3 бр.
ябълки - 3 бр.
есенция ром - 1 бр.
олио - 100 мл
корнфлейкс - 300 гр
брашно - 100 гр
пудра захар - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

1. За да приготвите панирани ябълки с корнфлейкс, започнете от яйцата. Разбийте ги добре с пудрата захар и есенцията ром. Ако ароматът е твърде силен за вас, ползвайте половината от съдържанието на капсулата.

2. Обелете ябълките. Почистете ги от семките внимателно и ги нарежете на еднакви колелца. Всяко трябва да бъде с дебелина приблизително около 5 мм. Натрошете корнфлейкса.

3. Загрейте олиото в подходящ тиган. Оваляйте всяко ябълково кръгче първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в натрошения корнфлейкс. Изпържете ябълките до получаването на златиста коричка.

4. Готовите панирани ябълки с корнфлейкс подредете в красива чиния, като ги гарнирате с бита сметана. Накрая ги поръсете с канела за чуден аромат.

Внимание: Съдържа яйца и брашно, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

1
Коментара по темата
1.
не изхвърляйте
11.06.2022 04:40:27
старите ябълки....

давайте ги на прасетата....
  Добави Коментар
Плуващи кифлички – само вода сол и брашно, а стават разкошни и много мекички! Всичко, от което се нуждаете, са малко продукти и равна, гладка работна повърхност и процедурата по-долу, за да си приготвите невероятната рецепта Обмислят ново 20: Държавните служители да могат да теглят обезщетенията си още преди пенсиониране Това ще става чрез безлихвен кредит от ББР 
Сашко от Перник пак изчезна След първия инцидент той вече ходи с проследяващо устройство Части от Германия, Белгия, Нидерландия са под вода, дъждът на места не е спирал от 4 дни Щетите са огромни 
Гаджев обвини службите в политическа обвързаност Политикът призова да се залага повече на професионалисти в МВР, а не на политически лица 71-годишен поет е стрелял по словашкия премиер Роберт Фицо Възрастният мъж е в ареста
Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало 3 картофа, 3 яйца и 300 грама кайма – зверска вкусотия в тиганче За бърз обяд или вечеря!
Животът на тези зодии вече няма да е същият Според астроложката Василиса Володина, до края на май те ще успеят да пренапишат съдбата си Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък
Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място С тази райска мека тортичка без печене ще забравите за тирамису, направо се топи в устата! Толкова е мекичка, че буквално потъваш в разкоша от бисквитки, плодове и нежен крем