Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Четири неочаквани ефекта от употребата на черен пипер в кухнята

Ключови думи: черен пипер, флагман

За много готвачи и домакини черният пипер е задължителен за всяко ястие. Не са малко и хората, които не сядат на трапезата без него. Тази подправка прави храната различна, придавайки й леко пикантен вкус, при това с нищожно количество калории. Тя обаче може да повлияе на вашето здраве по различен начин.

Ето четири неща, за които трябва да бъдете подготвени ако сте любители на черния пипер.

Той спомага и подобрява усвояването на хранителни вещества. Според диетолог и собственик на Dunn Nutrition Британи Дън, благодарение на черния пипер по-добре се усвояват желязото и бета-каротина. Често тази подправка се прилага като допълнение към куркумата, тъй като тя помага за усвояването на куркумина в нея.

Изследвания показват, че черните топченца може да помогнат в борбата с рака. Пиперът намалява и нивата на холестерола. Това било доказано с експеримент с плъхове, които 42 дни били хранени с храна с високо съдържание на мазнини. Установено е, че екстракт от черен пипер намалил показателите на холестерола.

Той също така има антиоксидантен ефект. Черен пипер може да бъде добър помощник в борбата с възпаленията. Освен това, той предпазва клетките от свободните радикали.

Черният пипер обаче може да влоши пристъпите на киселинен рефлукс. Ако страдате от повишена киселинност и стомашни киселини, тогава е по-добре да се откажете от подправени с него ястия.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени
Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Най-вкусните пилешки бутчета стават с тази тайна рецепта Те се приготвят бързо, но знайте, че се изяждат още по-бързo
Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Признание за Созопол от голямо международно туристическо изложение Форумът за поредна година събира в град Русе представители на бизнеса, сдружения, занаятчийски камари, музеи и дестинации
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Лекар: Не пробивайте ушите на бебетата! Опасно е! Оказа се, че има точна възраст в която е най-добре да направим това
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и Черноморският институт със съвместна инициатива Висшето училище предостави една от новооткритите си зали за стартиране на първия панел от честването – „Морето – образование – наука“ България е с едни от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС Икономическият растеж през 2023 г. се забавя до 1.8%, се казва в Годишния доклад на учените от ИИИ
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Вкусна закуска на бърза ръка: Направете тези памук-охлювчета - меки като душичка Няма как да сбъркате с тестото, винаги се получава перфектно