Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е рецептата за любимото ястие на Путин

Ключови думи: Путин, любимото ястие на Путин, рецепта за овнешко, Джо Байдън, Макрон, Борис Джонсън

Световните лидери имат своите различия не само в политическите си възгледи, но и в начина си на хранене. Владимир Путин от години спазва стриктна диета с чисто месо и богата на зеленчуци. Докато той консумира овесени ядки всяка сутрин, премиерът на Великобритания Борис Джонсън закусва редовно парче шоколадова торта. Американският президент Джо Байдън пък е пристрастен към италианската паста и сладоледа, а преизбраният френски държавен глава Еманюел Макрон е заклет фен на сочното телешко, пише Ретро.
 
Овнешкото на Путин
ПРОДУКТИ: 600-700 г обезкостено овнешко месо, 1 1/2 ч. л. сол, 2 ч. л. червен пипер, 2-3 с. л. олио, 30-40 мл водка, 50 г масло, 2 зелени домата, 2 стръка праз, 2-3 червени домата, 1,2-1,5 кг прясно зеле, черен пипер на вкус.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Месото се реже на едри парчета. Запържва се на силен огън в дълбока тенджера с предварително загрятото масло. Пържи се до златисто, като се обръща. Прехвърля се в глинен гювеч. Зелето се нарязва на ивици и се претрива със сол. Празът се нарязва на колелца. Запържва се в тенджерата, в която се е пържило месото, като предварително се налива олио. След 1-2 минути се добавят зелето, червен и черен пипер, водката. Къкри 10 минути под капак и се изсипва при месото. В празната тенджера се налива 1 ч. ч. гореща вода, излива се в гювеча. Доматите се нарязват на филийки и се подреждат върху зелето, като се редуват зелени и червени. Посолява се. Съдът се покрива с капак или с алуминиево фолио. Пече се 20-30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Температурата се намалява до 160-180 градуса и се пече още 1 1/2-2 часа. Накрая може да се отвори, за да се запече.
 
Доматената паста на Байдън
ПРОДУКТИ: 500 г паста (макарони), 500 г пилешки пържоли от бут, 1 малка глава лук, 2 скилидки чесън, 1 морков, 2 малки тиквички, 100 мл пилешки бульон, 1 бутилка доматен сос (700 мл), 3 с. л. зехтин, 1/2 връзка босилек, 1 щипка риган, 1 щипка захар, сол и черен пипер на вкус, 100 г кашкавал за поръсване.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: От месото се отстранява кожата (ако има такава) и се нарязва на много ситно. Лукът, чесънът и морковът се почистват и също се нарязват на ситно. Зеленчуците се запържват в 2 лъжици от зехтина. Прибавя се месото и се запържва до златисто. Налива се бульонът, разбърква се и се сипва доматеният сос. Отново се разбърква, овкусява се с ригана, силата на огъня се намалява и се готви до сгъстяване. След това се дърпа от котлона. Пастата се сварява във вода с морска сол. Тиквичките се измиват много добре и се нарязват на гредички. Запържват се в останалия зехтин. Прибавят се към соса и се овкусява с наситнения босилек, захарта, сол и черен пипер. Пастата се сипва в соса, разбърква се хубаво. Налива се и около 1 черпак от водата от варенето на пастата. Готовото ястие се разпределя в чинии, поръсва се с настъргания кашкавал.
 
Говежди стек ала Макрон
ПРОДУКТИ: 400 г говеждо (телешко) контрафиле, 40 мл зехтин, 1/4 ч. л. сух кориандър, сол и черен пипер на вкус. За ароматното масло:150 г краве масло (на стайна температура), 80 г краве сирене, 80 г синьо сирене, 4 стръка магданоз, 1/2 ч. л. сух лук.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Сирената се натрошават, смесват се с маслото, сушения лук и накълцания магданоз. Сместа се прехвърля върху прозрачно фолио, оформя се и се завива с фолиото като бонбон. Оставя се в хладилник за около 1 час, за да стегне. Месото се изважда от хладилника и се оставя на стайна температура поне за 30 минути, преди да се готви. Нарязва се на парчета. Овкусява се със сол, кориандър и едро смлян черен пипер от всички страни. Намазва се със зехтин. Готви се на силен огън за кратко време – по 2-3 минути от всяка страна. Изважда се върху дъска и се оставя 3-5 минути да почине. Нарязва се на парчета и се поднася със студеното ароматно масло.
 
Шоколадовата торта на Борис Джонсън
ПРОДУКТИ: 1 пакет бисквити (300 г), 125 г краве масло, 250 мл прясно мляко, 50 г натурално какао, 60 г стафиди, 50 мл ром, 1 буркан сладко, 100 г печени лешници (без сол), 1 пакетче ванилова захар (10 г), какао за поръсване, сладкарска сметана за поднасянето.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Бисквитите се начупват на едро и се поставят в купа. Млякото се кипва и към него се прибавят маслото и какаото. Разбърква се, докато какаото се разтвори и се оставя да се охлади. Сладкото се добавя към сместа с бисквитите. Лешниците се нарязват на едро и заедно със стафидите, предварително накиснати в рома, и ваниловата захар се слагат в купата. Налива се и млечната смес. Трябва да се получи нещо като шоколадова каша. Тя се разпределя във форма за торта с диаметър 20-22 см. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне за 3-4 часа. После се поръсва с малко какао, през цедка, изважда се от формата и се поднася с разбита сметана.

5
Коментара по темата
5.
Пемберуга
04.06.2022 08:24:12
Баци Пуцко да внимава до де бърка барана да цопне в гърнето.
4.
Кочан
04.06.2022 00:58:38
А ти си недоклатена блядска мърша.
3.
И двата
04.06.2022 00:11:36
Коментара са на тъпаци. Нека изсипят препоръчаната доза на онзи полужив задокеански представител на бозайниците , дето разбутва навсякъде по света народите и потърква самодоволно ръчички.
2.
Анонимен
03.06.2022 21:19:02
Защо малко нека да е повечко за по добър вкус
1.
Бляда
03.06.2022 14:05:14
Ако му капнат и малко Цианкалий за вкус, ще заспи като къпан :D
  Добави Коментар
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си Холивудската звезда обясни, че с годините приоритетите му са се променили и сцените с интимност вече не са част от професионалния му път Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват Казват ни, че пари няма, споделят те и настояват за финансова ревизия 
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането Анализ със софтуер за разпознаване на реч показа, че нискочестотното мъркане съдържа уникални звукови характеристики, докато мяукането еволюирало като комуникация с човека Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama" Звездата от Детройт, чиято музика беляза цели поколения, си отиде след дълги здравословни проблеми, но остави вечен отпечатък с хитовете си
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар Народните вярвания свързват личните неуспехи с уроки, докато съвременната медицина търси причината в психическото и физическото натоварване Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С Нисък прием на витамин С засяга ставите, кожата и дори настроението - научете какви сигнали подава тялото и какво да промените в диетата си
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск Новият дрон "Sub Sea Baby" на украинските сили е нанесъл сериозни щети на руска подводница, способна да изстрелва крилати ракети "Калибър", сочи информация от СБУ Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен Момиченцето починало след погрешно назначено лечение и липса на навременна консултация със специалист, а присъдата подлежи на обжалване
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина Пострадалото момиче е настанено в детска болница, а гръцките власти провеждат разпити за изясняване на обстоятелствата Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния 32-годишният Ник Райнер е задържан с гаранция от 4 млн. долара
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка Напрежение по време на традиционната игра с жартиера предизвика масова разправия с хоспитализирани и полицейско разследване Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево Марин Киров е отличен в знак на признание за усилията и ангажираността му към съхраняването на историческото богатство на региона