Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Девет двойки храни, които не бива да съхранявате заедно

Ключови думи: храни, флагман, не съхранявайте тези храни заедно

Въпреки че някои продукти вървят много добре заедно в кухнята, те не могат да съществуват съвместно, когато става въпрос за съхранение. Някои храни отделят етилен - газ, който предизвиква преждевременно узряване, докато други са чувствителни на него. Bright Side обяснява кои плодове и зеленчуци са добри приятели и кои трябва да стоят далеч един от друг, пише Профит.

Ябълки и моркови

Ябълките произвеждат много етилен, поради което трябва да внимавате, когато ги съхранявате с други храни. Например не ги слагайте до моркови. В противен случай морковите ще придобият горчив вкус само след две седмици.

Краставици и домати

Краставиците са силно чувствителни към етилен. По-добре е да не ги съхранявате с домати, въпреки че са идеална двойка в салата. Краставиците ще започнат да пожълтяват по-рано, отколкото трябва. По-добре е да ги съхранявате в хладилника, а доматите на плота.

Лук и картофи

Лукът абсорбира влагата бързо, но трябва да остане сух, а картофите отделят твърде много влага, така че не могат да съществуват заедно. С времето картофите пускат кълнове, а лукът - зелени издънки.

Банани и авокадо

Ако авокадото ви е презряло, дръжте го далеч от бананите. Ако обаче искате да узрее по-бързо, тогава спокойно можете да го поставите в хартиен плик и да го съхранявате до банани.

Праскови и банани

Зрелите праскови трябва да стоят далеч от бананите, тъй като етиленът, отделен от тях, ще ги накара да презреят.
Патладжани и пъпеши

Пъпешите могат да накарат патладжаните да се развалят по-бързо. Затова се уверете, че не ги съхранявате заедно. Ако искате да съхранявате патладжаните в хладилника, по-добре е да ги държите далеч от всякакви плодове.

Грозде и манго

Гроздето е много „крехко и деликатно“, когато става въпрос за съхранението му. То не понася други плодове или зеленчуци наблизо. Мангото отделя твърде много етиленов газ и процесът на узряване и гниене се случва по-бързо. Освен това, силно миришещите зеленчуци са ужасни спътници на гроздето, тъй като последното лесно абсорбира миризмите.

Боровинки и ягоди

Боровинките изпускат етилен, а ягодите не. Ако ги съхранявате заедно, ягодите може да узреят и да се развалят по-бързо. Но пък може да съхранявате неузрели ягоди с боровинки.

Нектарини и зеле

Нектарините произвеждат много етилен, така че ако ги съхранявате заедно, зелето бързо ще се развали. По-добре е да съхранявате зелето в найлонов плик в хладилника до 2 седмици, докато нектарините могат да се съхраняват в купи или найлонови торбички.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Хазяин инсталира скрити камери в апартаменти, първа пропищя студентка Престъплението стана в Италия Фермери в Гърция протестират На Крит е напрегнато
Два самолета се сблъскаха на летище В САЩ Мистерия в Пирин! Арестуваха мъж, обявен за починал през 2013 г. Куриоз в страната
Страшен екшън край Криводол, криминално проявен наби медик Нападението стана в село с 800 жители "Мелиса" отне живота на 46 души Жестоко бедствие
Пребиха жестоко медицинско лице Роднини на нападателите се събраха пред Спешното отделение на болницата във Враца Карлос Насар взима съдбоносно решение Саботират ли в България Херкулес?
Президентът Радев: Задлъжняването е факт Държавният глава с тежки думи за правителството Убийство в центъра на София, извършителят се издирва Не са ясни мотивите за фаталното деяние
8 красиви имена празнуват Има много народни вярвания Баща уби сина си с бонбони за Хелоуин Обезумелият мъж искал да вземе пари от застраховка