Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф Таньо Шишков в Поморие, съветва как да направим агнешкото вкусно и ароматно

Тайната на конците във Великденските козунаци е в захарта, разкри шеф Таньо Шишков
Ключови думи: шеф Таньо Шишков, шеф Шишков, Великден, празнична трапеза, агнешко, козунаци, козунак, торта

Ако в ястията от агнешко месо поставите салвия и мента, ще го направите по-вкусно и ароматно. Едното растение е допълнително богатство на всяко месо, а другото дава усещането за приятна свежест. Това каза пред Нова телевизия шеф Таньо Шишков. 

„Мит е, че агнешкото мирише. Задължителните подправки са сол, черен и червен пипер, джоджен“, добави той.

Известният кулинар сподели пред Цеца Алексова, че е дошъл в Поморие по покана на негов приятел, който вчера е отворил ресторант в града. 

Той даде пред Нова телевизия няколко практични съвети за вкусна празнична трапеза. 

След като бе попитан кои са подправките, които задължително трябва да присъстват, за да е вкусно и ароматно агнешкото, той сподели, че ароматът му се е отпечатал в мозъка. 

„Агнешкото ми е любимото, защото по традиция на Великден и на Гергьовден се събра семейството и на трапезата се слагат ястия от това месо“, каза шеф Шишков. 

„Комбинация на зелена салата с ягоди е чудесна, особено ако имате в нея и сирене. Може да овкусите и със сварено рохко яйце“, съветва той.

„Истината е, че месенето на козунака е трудоемко. Има съвременни уреди, които го улесняват, но ако искаш да правиш това лакомство както нашите баби, се отнема много време. Трябват здрави ръце и кръст най-вече“, заяви топ готвачът. 

„С изсъхналите козунаци, които са останали от Великден, може да направите страхотна торта. Кремът е със жълтъци, захар и сметана. Заливате ги и оставят за 12 часа в хладилник, в тава, за да се напоят“, добави той.

„Едно от най-важните неща са т.нар. конци, които се получават благодарение на захарта, т.е. козунакът не е едно от ястията, които са препоръчителни за хора, които страдат от диабет. Ако я заменим с друг подсладител, няма как да получим тази структура“, подчерта шеф Шишков.

Ако няма конци, значи не е използвана достатъчно захар, каза още той.
 

9
Коментара по темата
9.
Паморие
23.04.2022 21:48:45
И агнешкото е схема.
Ха,ха.
Дали вече се усещат жителите на Паморие.
8.
До 7
23.04.2022 19:43:57
На 15 лв има агнешко навсякъде бе галфон,ко ревеш трол насран?
7.
До 2
23.04.2022 12:00:25
Шишков не е виновен. Промяната направи агнешкото 25 лева Да им е сладко на тези дето гласуваха за ПП .
Големи боклуци
6.
Българина
23.04.2022 11:48:03
За да е вкусно агнешкото, трябва да е прясно.

Рецептата: пазариш агне 20-25кг, желателно женско, но и мъжко става. Колиш го, вадиш и обработваш вътрешностите. От ченгела след овкусяване със сол и подправки* полагаш в тавата и го вкарваш в опалената пещ(може и във фурна). След 3ч се вадиш. Да ви е сладко!

*по всеки край на БГ се ползват различни подправки, в нашия ползваме марината от олио, сол, червен пипер и джоджен
5.
Хаха
23.04.2022 11:18:26
Шишеее шишеее агнето мирише докато го колиш ...
4.
Шишко
23.04.2022 10:58:18
Заради шеф Шишков ще стана шишкав.
3.
Някой
23.04.2022 10:52:48
Шишков едно време беше много сладък и секси. Сега прилича на бидон.
2.
Hahah
23.04.2022 09:25:13
Този шишко, не разбра ли, че хората масово няма да ядат агнешко по Великден. То с тези цени, кое по-напред? Бактън вече!
1.
възмутен теляк
23.04.2022 09:21:17
Много шеф, малко индианец.
  Добави Коментар
Хамас предаде тялото на убития български заложник  Сахар Барух е с българско гражданство и бе отвлечен от кибуца Беери Боряна Петрова и Емил Йорданов блестят в „Лебедово езеро“ в Бургас Спектакълът на „балета на балетите“ по режисура на проф. Хикмет Мехмедов е на 3 ноември от 19 ч. в залата на Бургаската опера 
Бизнес за милиарди подари Рамзан Кадиров на дъщеря си Айшат стана горд собственик на фабрика за облекла, склад и общежитие за работници Разрева се и избяга след провала в бТВ Близки до водещата разкриват, че раздялата не е била по нейно желание и я е засегнала дълбоко
Отново се търси изпълнител за довършване на Концертната зала в Бургас Втора обществена поръчка за ремонта в рамките на година остава без желаещи Срещу 7 хиляди пуснаха собственика на дома на ужасите в Ягода От обвиняемите шестима - никой от тях не е задържан под стража
Кой е този мъж, залепен винаги до Меган Маркъл Съпругата на принц Хари се отрече от много близки, а в социалните мрежи дори се появи терминът "Марклинг“, който означава, че когато някой вече не ти е полезен, просто започваш да го игнорира Ето къде приеха задължителен коледен бонус от 639 евро Така наречената "Зимна празнична надбавка" ще бъде в размер на половината минимална работна заплата  в Словения
Храм „Св. Пимен Зографски“ в кв. Крайморие отбелязва своя празник с духовна и културна програма Празненствата ще започнат в неделя вечер с литературно четене и ще продължат с вечерна служба и представяне на нова духовна книга Защо военните вземат с 1000 лева по-високи пенсии За високите пенсии на военни и полицаи е, че при тях три години действително изслужено време се зачитат за пет години осигурителен стаж от трета категория
Интересна изложба в центъра на с. Маринка Пред сградата на кметството вече е разположена откритата фотоизложба „Размисли за морето“ Хаос евро/лев в 00:00 часа на Нова година В Банско собственици на механи поставиха следния казус- след полунощ клиент има сметка 500 лева. Но казва: Плащам 168 евро и останалата сума в лева