Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да сварите яйцата за Великден, без да се счупят

Ключови думи: великден, яйца, сварени яйца

Искате ли здрави, добре сварени яйца, които да боядисате на Великден? Едва ли има някой, който ще отговори с "Не". За съжаление, въпреки старанието ни, от купените 30 яйца, след сваряване, често здрави остават едва половината.

Целостта на черупката зависи най-вече от начина на отглеждане на кокошките и храната, която им е давана. Калцият в черупката определя неговата здравина не само при голямото великденско чукане, но и доста преди това - при варенето.

Затова внимателно избирайте яйцата, четете етикета и избирайте само проверени източници.

Ето и няколко хитрости, с които да си гарантирате по-малко пукнати черупки във врящата тенджера.

1. Темпериране
Яйцата трябва да са на стайна температура. Извадете ги от хладилника, поне час преди да ги сварите. 

2. С кърпа
На дъното на съда, сложете мека кърпа. Направете гънки, така че да разделят яйцата едно от друго и да не се удрят, докато се варят.

3. В торба
Сложете яйцата в платнена торба и внимателни ги потопете във водата. Оставете ги така около час. След това започнете варенето, в началото на ниска температура, след това увеличете. 

4. Във фурната
Не ги варете - а печете. Използвайте форма за мъфини, като във всяко гнездо сложете по едно яйце, след това печете във фурната.

5. В чорапогащи
Поставете яйцата в чорап или чорапогащник, усучете края и навържете с конец. Ако искате едновременно да ги декорирате, може да поставите стръкче трева, листенце или цвете между яйцето и чорапа, а във водата да добавите природно багрило - люспи лук, цвекло или боровинки. 

6. Сол - да; оцет - не
Добавете поне 1 с. л. сол във водата, в която варите яйцата. Не слагайте оцет. Той прави черупките по крехки.

7. Нечетен брой
Някои хора варят само нечетен брой яйца, за да са сигурни, че няма да има много жертви при варенето.  

8. Варете ги в уред за бавно готвене
Слоукукърите напоследък често се използват, заради времето, което пестят. Оказва се че те са добро решене и ако искате да сварите повече яйца, които да не се счупят. 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Увереността е най-секси Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Да бъдеш страхлив през цялото време излъчва изключително стресираща и напрегната личност
4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави Ето кои са те  Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие
Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Веднъж сложих найлонова торба в пералнята и оттогава всеки път използвам този трик Това е интелигентен и безплатен начин да се отървете от космите от дрехите си
Рекордните горещини водят до по-голямо обедняване По-бедните винаги са били по-уязвими от влиянието на климатичните промени Бърз обяд за спешни случаи – пръстите ще си оближете, а се прави за минути! Буквално ще си оближете пръстите, а всичко е много лесно и най-вече бързо
„Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва 
Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Ето кои са те  ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор За това са нужни три трансферни прозореца, обявиха "червените"