Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

По голяма вкусотия не сте яли! Тази рецепта за козунаци с шоколад и ядки ще ви стане любима

Ключови думи: рецепта за козунаци, рецепта, флагман

Продукти:
Съставки
2 и 3/4 чаши брашно
1 щипка сол
1/4 чаша захар
5 прахчета ванилия
3/4 чаша прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
7 г суха мая
3 яйца
125 г разтопено масло
За плънката:
125 г тъмен или млечен шоколад
60 г масло
50 г счукани ядки по ваш избор и още за поръсване

Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, солта, ванилията и захарта. Затоплете леко млякото и прибавете в него маята и 1 ч.л. захар. Разбъркайте добре, за да се разтвори маята, след което оставете за 5-10 минути, за да шупне. Отделно разбийте яйцата с разтопеното, но не вряло масло и заедно с маята ги прибавете към сухите съставки. Бъркайте докато се получи меко тесто, което размесете за 8-10 минути.

Сложете тестото в леко намаслена купа и го намажете с малко разтопено масло. Покрийте купата с кърпа или свежо фолио и я сложете на топло място, докато тестото удвои размера си (за около 1 час).

Пригответе плънката като разтопите шоколада с маслото на водна баня и прибавите ядките към него.

След като тестото е готово, върху леко набрашнен плот отново го размесете. Разстелете го с ръцете си във формата на квадрат с приблизителни размери 40х40 см.

Разпределете шоколадовата плънка, захлупете внимателно двата края на квадрата. Разрежете го на две, след което всяка половинка отново на две и така докато се получат двойни ленти. Всяка лента се усуква няколко пъти, а след това две по две, завиват се като гнездо и се поставят в намаслена тавичка или върху хартия за печене за още 40 минути, за да бухне отново тестото.(Ако не искате да правите няколко малки козунака, след като сте намазали тестото с шоколада, отново го сгънете на две, разрежете с нож и усучете всяка половина, след което я сплетете на плитка с другата.)

След това се намазват с малко жълтък и се поръсват с ядки и кристална захар. Печете козунаците в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути или докато станат златистокафяви.

Източник: Az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Българските митници "удариха" трафика на мигрантски лодки към Ламанша Само през 2025 г. на „Капитан Андреево“ са конфискувани 49 големи надуваеми лодки, скрити като групажна стока Не си хващайте гаджета от тези зодии, ще ви изневерят Бягайте далеч от тях, ако искате щастлива и спокойна връзка
Момичето, починало в морето край Гърция, не е българска гражданка МВнР опроверга информацията в местните медии, родителите на 12-годишното дете също не са българи – тече разследване за трагедията край Александруполис Пожар избухна в сметището край Силистра – горят пластмаси и найлон Три пожарни екипа и тежка техника се борят с огъня на Регионалното депо, няма опасност от обгазяване на града
Честваме паметта на трима християнски подвижници Според българските народни вярвания, тази неделя се свързва с очистване и защита от злото Виктор разкарал тази участничка в Ергенът, защото била дебела и натрапчива Ситуацията се случва пред очите на зрителите още в първите епизоди на предаването
Слагам мляко, малко вода и правя уникални сиренки С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за неделната закуска Във Великобритания негодуват срещу развратната актриса Бони "Това не е нормално", отсича гневен мъж
Какво не знаем за изпъкналите вени на ръцете Какви са причините за изпъкването? Меси направи точно обратното на палавия Анди Лео сияе до любимата си и майка на трите му деца
Вълк нападна дете в Нидерландия, издадена е заповед за разстрел на хищника Детето е спасено от случайни минувачи Васил Найденов остава без най-големите си хитове? Песента "Там на завя" стана ябълка на раздора между Кеца и композиторът Стефан Димитров