Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Неустоимо изкушение: Тартове с шоколадово-кафеен фъдж

Ключови думи: рецепта, шоколадово-кафеен фъдж, сладкиш

Рядко има хора, които да не се поддават на сладките изкушения. Безспорно обаче е много по-добре да си приготвим нещо вкусно у дома, вместо да залагаме на готовите сладкиши от магазина. Освен, че домашно приготвеното е по-здравословно, то е и много по-вкусно.

Предлагаме ви да опитате тази рецепта за тартове с шоколадово-кафеен фъдж.

Необходими продукти:

За тестото:

208 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
183 г безсолно масло
130 г фина захар
5 г морска сол

За шоколадово-кафеения фъдж:

50 г брашно
100 г натурален шоколад (80% какао)
10 г холандско какао
15 г разтворимо кафе
120 г безсолно масло
3 яйца
128 г фина захар

Начин на приготвяне

За тестото сипете нарязаното на парченца меко масло и захарта в голяма купа. Добавете брашното, солта и содата. Разбъркайте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, пресипете го върху плота, оформете го на плосък правоъгълник и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1 час.

За пълнежа смесете в стъклена купа нарязания шоколад (или шоколадов чипс), какаото, разтворимото кафе и кубчетата масло. Разтопете сместа или в микровълнова фурна, или на водна баня, докато стане лъскава и хомогенна. В друга купа разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете шоколадово-кафеената смес и разбъркайте. Накрая добавете пресятото брашно и разбъркайте до хомогенност.

Разделете охладеното тесто на две. Едната половина приберете в хладилника, а другата разделете на две части. Разточете последователно двете части върху набрашнен плот, с дебелина 3 мм. С помощта ринг (диаметър 10 см) изрежете кръгчета от тестото. Подредете 6 рингчета (с диаметър 8 см) върху тава, постлана с хартия за печене. Поставете кръгче тесто във всяко рингче и го напаснете по дъното и стените му. Изрежете излишното тесто с нож. Поставете кошничка за мъфин или парче хартия за печене върху тестото и сипете ориз до нивото на ръба на рингчето. Печете в предварително загрута фурна на 165 градуса 12-15 минути. Отстранете хартията и ориза.

Разпределете шоколадово-кафеения пълнеж във формичките от тесто, като пълните малко под ръба на тестото.

Извадете половината тесто от хладилника и го разрежете на две. Поставете едната половина тесто върху решетка за охлаждане и го притиснете силно, така че то да мине през дупките на решетката. Оберете образувалите се трохи от другата страна на решетката. Поръсете трохите върху всеки тарт.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите
Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките
Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана Мечка се разхожда из голям роден град Изненадваща ситуация в Ловеч
Толкова пиян шофьор скоро не е хващан в Бургас Дрегерът едва не се счупи Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции