Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабината пилешка яхния – най-вкусната манджа за душата, никога не ми омръзва

Ключови думи: пилешка яхния, рецепта за пилешка яхния, рецепта за яхния, флагман

Пилешкото месо е едно от най-обичаните в България. С него се приготвят много любими ястия – с ориз, с картофи, фрикасе. Но днес ще ви предложим рецепта за пилешка яхния. Тя е изключително лесна и подходяща дори за дебютантите в кухнята. Особеното при нея е, че бялото месо, което по принцип е по-сухо, става сочно, ароматно и доста вкусно.

Ето и необходимите продукти:
- пилешко месо – 500 грама
- лук – 3 глави
- олио – ½ кафена чашка
- брашно – 2 супени лъжици
- червен пипер – 2 чаени лъжици
- сол и черен пипер – на вкус
- 1 връзка магданоз

Рецепта за пилешка яхния

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да подготвите пилешкото месо. Както вече стана дума – най-добре е то да е бяло, но по принцип няма проблеми да използвате всякакво пилешко месо. Ако е замразено – извадете го предварително, за да се размрази.Страхотно бирено мезе! Вижте тази лесна рецепта за пилешки филенца с корнфлейкс!Лятото започва, а на всички ни е ясно, че бирата е страхотна лятна напитка, тъй като ни освежава. Но…Jun 19 2017skafeto.com

Нарежете месото на хапки и го пуснете във вряща подсолена вода за десетина минути. Сгорещете ½ кафена чашка олио в дълбок тиган или тенджера. Нарежете лука на ситно и го сипете в олиото.

Изчакайте да омекне и тогава добавете пресятото брашно и червения пипер. Бъркайте много енергично. Към тази смес добавете пилешките хапки, както и 1 и ½ от бульона, в който е вряло пилето.

Отново разбъркайте много добре и оставете кашата да ври, докато се сгъсти. Това става за не повече от десетина минути, в зависимост колко силен е огънят, на който е тенджерата. Накрая добавете черен пипер на вкус, разбъркайте отново и поръсете с наситнения пресен магданоз. Така се прави бабина пилешка яхния!

Източник: Skafeto.com

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади