Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабината пилешка яхния – най-вкусната манджа за душата, никога не ми омръзва

Ключови думи: пилешка яхния, рецепта за пилешка яхния, рецепта за яхния, флагман

Пилешкото месо е едно от най-обичаните в България. С него се приготвят много любими ястия – с ориз, с картофи, фрикасе. Но днес ще ви предложим рецепта за пилешка яхния. Тя е изключително лесна и подходяща дори за дебютантите в кухнята. Особеното при нея е, че бялото месо, което по принцип е по-сухо, става сочно, ароматно и доста вкусно.

Ето и необходимите продукти:
- пилешко месо – 500 грама
- лук – 3 глави
- олио – ½ кафена чашка
- брашно – 2 супени лъжици
- червен пипер – 2 чаени лъжици
- сол и черен пипер – на вкус
- 1 връзка магданоз

Рецепта за пилешка яхния

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да подготвите пилешкото месо. Както вече стана дума – най-добре е то да е бяло, но по принцип няма проблеми да използвате всякакво пилешко месо. Ако е замразено – извадете го предварително, за да се размрази.Страхотно бирено мезе! Вижте тази лесна рецепта за пилешки филенца с корнфлейкс!Лятото започва, а на всички ни е ясно, че бирата е страхотна лятна напитка, тъй като ни освежава. Но…Jun 19 2017skafeto.com

Нарежете месото на хапки и го пуснете във вряща подсолена вода за десетина минути. Сгорещете ½ кафена чашка олио в дълбок тиган или тенджера. Нарежете лука на ситно и го сипете в олиото.

Изчакайте да омекне и тогава добавете пресятото брашно и червения пипер. Бъркайте много енергично. Към тази смес добавете пилешките хапки, както и 1 и ½ от бульона, в който е вряло пилето.

Отново разбъркайте много добре и оставете кашата да ври, докато се сгъсти. Това става за не повече от десетина минути, в зависимост колко силен е огънят, на който е тенджерата. Накрая добавете черен пипер на вкус, разбъркайте отново и поръсете с наситнения пресен магданоз. Така се прави бабина пилешка яхния!

Източник: Skafeto.com

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Виктор разкарал тази участничка в Ергенът, защото била дебела и натрапчива Ситуацията се случва пред очите на зрителите още в първите епизоди на предаването Слагам мляко, малко вода и правя уникални сиренки С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за неделната закуска
Във Великобритания негодуват срещу развратната актриса Бони "Това не е нормално", отсича гневен мъж Какво не знаем за изпъкналите вени на ръцете Какви са причините за изпъкването?
Меси направи точно обратното на палавия Анди Лео сияе до любимата си и майка на трите му деца Вълк нападна дете в Нидерландия, издадена е заповед за разстрел на хищника Детето е спасено от случайни минувачи
Васил Найденов остава без най-големите си хитове? Песента "Там на завя" стана ябълка на раздора между Кеца и композиторът Стефан Димитров Оспорвана битка за голямата награда в конкурса за нова песен „Срещу вятъра“ (НА ЖИВО) 12 от любимците на бургаската публика се включиха в надпреварата с девет свои творби
Къде точно са американските ядрени подводници около Русия? Пентагонът не разкри Превърнаха лъскав Mercedes G-Classa в казан за боклук Милионер бе принуден да стане боклучия от "Чистота"
Десетки деца починаха от глад в Газа Около 320 000 малчугани живеят при мизерни условия 11 властелини на смеха на „Охлюва“, поемат „Кучешката вахта“ (НА ЖИВО) Два дуета се включват в хумористичния концерт на „Солени ветрове“