Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусния тиквеник

Ключови думи: тиквеник, рецепта за тиквеник, флагман

Казват, че за трапезата на Бъдни вечер се приготвя печена тиква, а за Коледа – вкусният тиквеник с орехи какъвто всеки помни от своето детство. Той става и за почерпката за следващите празници като Стефановден и посрещането на новата година.

Дори и дамите, които не обичат да прекарват много време в кухнята, ще се справят бързо с тиквеника, ако ползват готови кори. Важното е да имат подходяща тава, прясна тиква и малко повече търпение.

Ето и какви продукти са необходими за рецептата:
- 1 пакет кори за баница (с поне 10 листа);
- 1 кг тиква;
- 200 г орехи;
- пакетче обикновени стафиди;
- 1 ч. ч. олио;
- 250 г захар;
- канела на прах;
- пакет обикновени бисквити;
- пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Взимате тиквата, измивате я и почиствате от вътрешната част със семките. Обелвате и нарязвате на средни парчета, които едно по едно рендосвате. После начупвате орехите на ситни парченца или ги смилате с мелачка.

Поставяте олиото в микровълновата или го загрявате за кратко на котлона. Вадите корите предварително и разтваряте, за да се отпуснат.

Взимате два листа кори и отгоре – с помощта на лъжица или специална четка, мажете с олиото. Отгоре поръсвате добре с тиква, след което със захар, орехи и стафиди. Накрая завършвате с малко смлени бисквити и няколко щипки канела.

Редувате отново по 2 кори и плънката. Тя не бива да бъде твърде тънка, нито твърде дебела. Все пак, ако обичате повече захар, може да поръсите по-обилно.

Не пропускайте обикновените бисквити, които са задължителни, защото поемат излишната вода и придават по-добър вкус на тиквеника.

В зависимост от тавата (намажете дъното с малко олио), с която разполагате, може да редите корите една върху друга, две по две корите – на отделни пурички или в кръг. Отгоре, непосредствено преди да сложите във фурната, поръсете с малко захар.

Тиквеникът се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. След изваждане се завива с кърпа и се оставя настрани да изстине. Преди поднасяне се поръсва с малко пудра захар.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
3-те най-важни фактора за щастлив семеен живот Принципите, върху които се гради успешен брак Откриха мъртъв изчезналия журналист Жоро Георгиев бе в неизвестност от няколко дни
Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Камион с боеприпаси катастрофира на АМ „Струма” Движението се пренасочва
Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Педагозите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ отдадоха почит  на първите бургаски учители с оригинална  фотоизложба Разкрити са факти от живота и дейността на повече от 70 ярки фигури
Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия
Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Витамини и минерали, топящи мазнините Ускоряват метаболизма и помагат за отслабване
Шеф Манчев прибира 100 бона да дигитализира гробищата в Банкя Готвачът играе за обществени поръчки с половинката си Ива Бека Петима души пострадаха при инцидент с автобус По първоначална информация водачът на превозното средства е спрял рязко, за да избегне удар с пешеходец