Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Теленор e eмоция, предизвикателство, постоянно учене

За предизвикателството като ежедневие и лична кауза, споделя Пламен Николов, регионален мениджър продажби на едро в телекома
Ключови думи: теленор, пламен николов, мениджър, флагман

Пламен Николов е регионален мениджър продажби на едро в Теленор България и заедно със своя екип отговаря за продажбите на предплатените услуги. Неговата история с компанията започва преди 16 години.

Кандидатства за позицията “търговски представител корпоративни клиенти” с ясното съзнание, че магистърската му степен по маркетинг от Бургаския свободен университет и опитът му от предишната компания са само основата, на която предстои да докаже уменията си в продажбите.

Отива на интервю с нагласата, че ще дискутират същата позиция, но му предлагат друг отдел в компанията. Интервюто минава успешно и така той започва работа в отдел “Индиректни продажби” като търговски представител дистрибуторска мрежа. Първият колега, с когото се запознава, му прави впечатление с това, че много се усмихва, и това го зарежда с много позитивизъм. Приема това като израз на различна корпоративна култура, която му харесва и възприема.

Днес 47-годишният Пламен Николов си спомня и любопитството и интереса в първия си работен ден в компанията. Да работи за мобилен оператор за него наистина било интригуващо, но най-важното било да отговори на очакванията.

В адаптацията към новата среда му помага пряката му ръководителка, която дава старт на развитието му в компанията и го подкрепя в изграждането му като служител. От самото начало Пламен се утвърждава като човек, на когото може да се има доверие. Гледайки от днешна перспектива, за най-важния си успех счита именно изграденото доверие в него от страна на ръководството, на колегите и екипа му.

През годините сменя позициите - тийм лидер, началник-отдел, сега - регионален мениджър. Работи директно с търговците на едро, а през 2009 г. се създава екипът по предплатените услуги, на който е начело и до този момент. Като мениджър всеки ден трябва да преодолее купчина имейли, да анализира отчети, да участва в множество срещи и накрая на деня да проведе задължителната онлайн среща с екипа си.

“Разчитам изключително много на екипната работа, колкото и тривиално да звучи в тези дни. Овластяването на екипа да взима самостоятелно решения в рамките на компетентностите си е правилният начин за мен. Това е част от ценностите на компанията, които следваме през годините.”

Когато се налага бързо решение и няма време за дискусии, раздава директно задачи, но винаги се обосновава защо е взел точно това решение. Затова Пламен определя стила си на работа като диалогичен: “Старият “аз”-метод на работа се изчерпа. Нужно е да имаш доверието на хоратата си и да ги окуражаваш те сами да се пробват да намират решения и да управляват своята работа”, казва Пламен, чието най-силно качество е, че не се предава в трудни моменти и вярва, че заедно с екипа си може да се справи с всичко.

Пламен Николов казва, че винаги е усещал подкрепата на компанията като работодател: “Теленор дава възможност на всеки един служител да покаже своя потенциал, да бъде видян и да бъде подкрепен в развитието си. Open Mind програмата също е нещо уникално за България. Да дадеш възможност за кариерно развитие на хора с увреждания, е нещо страхотно… Затова да работя за тази компания, за мен означава да продължавам предизвикателството Теленор да е лидер на българския пазар.”

Пламен не само приема динамиката и постоянното учене като част от работата в иновативна компания като Теленор, но и успява да предаде това убеждение на своя син. Двадесетгодишният студент по своя инициатива кандидатства в кол центъра на компанията и отзивите на колегите на Пламен са много позитивни. “Сякаш и двамата издържахме изпит”, смее се Пламен.

За нищо на света не съхранявайте този продукт в хладилник Някои продукти изискват специфични условия за съхранение, за да се запазят в най-доброто си състояние, както по отношение на вкус, така и по отношение на безопасност Тошко Йорданов: В ИТН няма разнобой, отдавна сме посочили, че сме за еврото Референдумът не е чрезвичайна ситуация, каквато се опитват да я изкарат част от партиите
Всеки клиент на тази голяма БГ банка да чете, за да не загуби много пари Потребителите получават в електронните си пощи мейл, в който се алармират клиентите на банката, че трябва да "актуализират" документа си за самоличност Тиктака бомба: Учени засякоха времето до пълното изчезване на живота на Земята Всъщност, колкото и да не ни се мисли за това, рано или късно всичко на Земята ще приключи
60 лева за килограм череши у нас, дори във Франция са по-евтини Трагична година за овошките, не само в района на Кюстендил, но и в страната Мръсна игра за книжки: Как спират новия контрол над шофьорските курсове Приложение трябва да ги следи, но е пълно с дефекти, заяви шефът на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев
Галена плаща 11 бона за училището на големия си син! Фолкпевицата е първият потвърден член в състава на журито в предстоящия сезон на „България търси талант“ Ердоган: Турция е готова да бъде домакин на преговори между Русия и Украйна Предложението за преки преговори между Русия и Украйна на 15 май в Истанбул направи рано в неделя руският президент Владимир Путин
Без риск за здравето: Точното количество алкохол на ден Стандартната порция се изчислява по конкретен начин и е различна за мъжете и жените Синоптиците с голяма изненада за понеделник Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 18°
Най-модерните къси панталонки за лятото Тъй като през топлите дни всяка дама иска да се чувства добре в дрехите си, шортите са перфектната алтернатива на полите и панталоните Прозорците ще блестят от чистота, измиете ли ги с това С помощта на един евтин продукт, който може да се намери във всяка кухня, по тях повече никога няма да остават ивици