Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Торта с тиквички, крема сирене и шамфъстък

Ключови думи: торта с тиквички, флагман

Продукти:
За тортата:
3 средно големи яйца
125 мл олио
150 г захар
225 г брашно с набухвател
½ чаена лъжица сода
½ чаена лъжица бакпулвер
250 г тиквичка, фино настъргана
За крема:
400 г крема сирене
175 г пудра захар
2 супени лъжици сок от лайм или лимон
40 г шамфъстък, ситно нарязан
1 супена лъжица лимонови корички
Приготвяне:
За блатовете: 

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете две еднакви по големина форми за печене с мазнина и я постелете с хартия. 

Разбийте яйцата, олиото и захарта в голяма купа до получаване на гладка кремообразна смес. Пресейте брашното, содата и бакпулвера. Добавете ги в купата и отново разбийте много добре с миксера. Добавете настърганите и добре отцедени тиквички към сместа. Разбърквайте, докато се смесят много добре. Разделете сместа в двете подготвени форми за печене. 

Печете за 30 минути на средната височина на скарата във фурната. Не печете двете форми едновременно, защото едната ще остане недопечена. Изпечете ги една след друга. 

Извадете блатовете. Оставете ги да изстиват върху решетка. След като изстинат, много внимателно отлепете хартията и ги извадете от формите за печене, за да не ги разчупите. 

За крема: 

Разбийте крема сиренето в купа, докато стане гладко. Добавете пудра захарта и лимоновия сок. Разбийте отново. 

Поставете единия блат в поднос за торта. Намажете обилно с крема, като си оставите малко за декорация. Отгоре поставете другия блат. Намажете с останалия крем. Поръсете с шамфъстъците и лимоновите корички. Охладете в хладилник преди да сервирате.

Източник: Az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Подкаст Флагман.бг: Бляскави сватби, милион рокли и малко пикантни истории – 18 години BRILIANTIN отвътре Поглеждаме и към новата колекция абитуриентски рокли, която вече предизвиква вълнение сред младите дами Камелия и съпругът ѝ гладуват за физическо и емоционално здраве Певицата и мъжът ѝ се подлагат на пречистващо гладуване всяка пролет и зима, като спазват строг режим с подготовка, гладуване и захранване
Впечатлете гостите по празниците с вкусна шоколадова торта Марс Десерт с много лесна рецепта Парламентът излиза във ваканция до 10 януари, мандат за нов кабинет - след Нова година Депутатите се разпускат за празниците, а президентът Румен Радев обяви, че ще връчи мандат за съставяне на служебно правителство през януари 2026 г.
Българин почина в арест в САЩ, води се разследване Мъжът се казва Ненко Ганчев на 56 г.  Ако имам бишкоти вкъщи, задължително правя този десерт Без печене, без сложни продукти и готов за минути
Изкуственият интелект замърсява колкото Ню Йорк за година Според проучване - бумът на AI води до огромни емисии, водна консумация и енергийно натоварване Пеевски посрещна посетители в „Музея на сглобката“ в Народното събрание (СНИМКИ) Лидерът на ДПС лично им показа експозицията
Скритите капани на „безплатната“ доставка Експертът Габриела Руменова предупреждава за скрити такси, забавяния и рискове при онлайн поръчки Експерти: Запасете се с пари в брой за 4 дни заради еврото Банкоматите и ПОС терминалите спират работа в новогодишната нощ между 21:00 и 01:00 часа, напомнят те
Ритуали за зимното слънцестоене Ето как да си пожелаете нещо на 21 декември и да го използвате за добри промени Моника Валериева на косъм със смъртта, още се лекува Плеймейтката разказва, че последните пет месеца от живота ѝ са преминали в тежка агония