Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Защо не трябва да прекаляваме с консумацията на маслини?

Ключови думи: маслини, полезно, вредно

Маслините са много полезни. Те са изпълнени с антиоксиданти, витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае. Не съдържат много калории, което ги прави подходящи за всякакъв тип диети. Имат богато наличие на фибри, от които се нуждаят както червата, така и имунната система.

Маслините съдържат и омега-3 мастни киселини, които се съдържат в особено голяма концентрация в пресния студено пресован зехтин. Храните с висока концентрация на тези мазнини се считат за изключително полезни за сърдечносъдовото, метаболитното здраве и здравето на нервната система.

Според healthline.com, антиоксидантите и омега-3 мастните киселини в маслините могат да допринесат в превенцията на някои видове рак, на някои хронични и дегенеративни заболявания, свързани с хронични възпаления в тъканите, предава днес.бг.

Всички тези ползи от маслините дават усещането, че можем да ядем колкото си искаме от тях. Това обаче не е точно така.

Какви са потенциалните опасности от маслините?

Както с всяка полезна храна, така и с маслините не трябва да се прекалява по една причина, за която вероятно повечето от вас забравят – богатото наличие на сол в маслините.

Наситеността на сол в маслините се дължи на саламурата и маринатата, в която най-често се предлагат. Рядко ще откриете напълно сурови и натурални маслини на пазара. За да са добре овкусени и за да са по-дълготрайни, маслините се обработват с маринати и саламури, които са изключително наситени с натриева сол.

Според Web MD, съдържанието на сол в маслините е шокиращо голямо. Само една зелена маслина съдържа около 110 мг натрий. Това количество може да не звучи много, но ако изядете повече маслини, общият прием на сол в комбинация с всички останали храни, които консумирате през деня, става твърде много за организма.

1
Коментара по темата
1.
Редакцията,
19.08.2021 13:05:17
Що такъв папагалски препечат. Маслините не се обработват със сол, за да са "овкусени" и "дълготрайни", а защото натуралната маслина е горчива.
  Добави Коментар
Проговори за раздялата (ВИДЕО) Фейгин признава, че егото ѝ е било наранено след като е била заменена броени дни след края на връзката ѝ с Георги Всички си мислят, че съм взела този турски бюрек от пекарна, а рецептата е толкова елементарна, че я правя всяка събота Имам рецептата от изселничка
Зрители негодуват - „Бригада Нов дом“ ремонтира жилище на хора с пари Трима души в това семейство работят, а Бригадата им направи ремонт без пари, недоволстват фенове на формата Това са най-уравновесените зодии В компанията им винаги ще се чувствате комфортно, казват астролозите 
Зуека прибира 50 000 лв. хонорар за финала на "Капките" След тригодишна пауза актьорът се завръща на сцената – за една вечер и срещу солидна сума Задържаха македонец и българин за опита за убийство на Димитър Стоянов-Митко Русия и сина му Престъплението беше извършено на 1 септември 2024 г.
Грабвайте велосипедите, Greenburg+ ви канят на велотур на 18 май Целта на събитието е да насърчи използването на велосипеда като устойчив, екологичен и здравословен начин на придвижване Мария Елена прави най-вкусните и здравословни кюфтета от тиквички С тази диета отслабнах с 10 кг за един месец, споделя тя
Съдбовните години в живота на всяка зодия, след тях никой никога не е същият Важните години в живота на човек могат да бъдат изпълнени както с добри и приятни събития, така и с трудни и разрушителни, казват астролозите Безсмъртният полк премина по центъра на Бургас по случай Деня на победата Днес се навършват точно 80 години от краха на Нацистка Германия
Приключвала с публичните демонстрации на... Никога повече не искам да говоря публично за мъжа в живота ми, отсече Светлана Каза тежки думи Косара не е на себе си от ревност