Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за лазаня със спанак и рикота

Ключови думи: рецепта за лазаня, флагман

Приготвянето на лазаня, разбира се, в Италия е превърнато в истинско изкуство. Предлагаме ви в този горещ, летен сезон да се насладете на това ястие, но в един от неговите варианти без месо. В случая ще ви предложим една рецепта за лазаня със спанак и рикота.

Време за подготовка: 30 минути; Време за готвене: 30-40 минути; За 6 порции

Необходими съставки:

2-3 супени лъжици зехтин
1 кубче масло
2 скилидки чесън, тънко нарязани
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
2 килограма пресен спанак или 1 килограм замразен спанак
1 3/4 чаша рикота
2 чаши настърган пармезан плюс още 3 супени лъжици за соса бешамел
сол и черен пипер на вкус

12 листа сушени или пресни кори за лазаня

Сос Бешамел

2 супени лъжици масло
1 щипка сол
4 супени лъжици бяло брашно
2 чаши мляко
1 щипка черен пипер и смляно индийско орехче

Как да приготвите соса: 
Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Поръсете брашното и солта и разбъркайте, за да се образувате паста. Добавяйте малко по малко млякото, като бъркате непрекъснато. Сосът трябва да се сгъсти и да стане гладък и кремообразен. Подправете с черен пипер и индийско орехче.

За лазанята
Загрейте фурната до 180º. Загрейте зехтина заедно с маслото в тиган. Добавете чесъна и индийското орехче, запържете за 2 минути, след което добавете спанака. Гответе, докато спанакът омекне. Свалете от котлона, оставете да се охлади, след това оцедете колкото е възможно повече водата на спанака, като го изстискате с ръце. Спанакът се нарязва на едро и се слага в купа с рикотата и 2 супени лъжици настърган пармезан. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Добавете и 3 супени лъжици настърган пармезан в соса бешамел.

Намажете с 1 чаена лъжичка зехтин дъното на тавата и поставете 3 листа лазаня един до друг, след това редувайте плънката със спанак и смес от рикота и сос бешамел. Повторете процеса докато ви свършат корите с лазаня, завършвайки със слой сос бешамел. Отгоре залейте с останалия пармезан и печете във фурната за 30-40 минути.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади