Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

А ти правиш ли това в кухнята?

Ключови думи: трикове за готвене, трикове в кухнята, флагман

Колкото и добра домакиня да е всяка една от нас, има неща в кухнята, които понякога, дори и след години опит, все още не сме усвоили напълно.

Решихме да си припомним някои интересни трикове за готвене. 

Сигурни сме, че част от тях знаете, но сме убедени, че други ще са новост за вас, която ще бъде полезна и практична в кухнята.

А ако при думата "готвене" не се изпълвате с ентусиазъм, сигурно ще ви заинтригува резултатът от едно британско проучване.

Според него хората, които готвят за другите, са по-щастливи и по-малко стресирани. Ето, сега не ви ли се прииска да метнете една мусака във фурната? ;) 

Ето и кои са нещата, които хитрите домакини правят в кухнята:

Дайте пространство на зеленчуците

Не препълвайте съда за печене. Не слагайте вътре зеленчуци с мисълта „колкото се поберат“. Оставете им малко пространство – и печените зеленчуци ще станат двойно или тройно по-добри.

Довършвайте готвенето на пастата в тигана

Изсипвайте сварената паста в тигана със сос, разбъркайте за известно време и добавете малко от водата, в която сте варили пастата (и също така малко парченце масло по желание). Така вкусът на соса ще проникне в състава на пастата още по-добре и ястието ще е още по-неустоимо, когато го сервирате.

Киснете кафявия ориз

Накисването за една нощ на кафявия ориз улеснява варенето му.

Тенджерата под налягане е приятел в готвенето на бобовите храни

За да сготвите бобова храна с тенджера под налягане са нужни само 40 минути готвене без наблюдение (вместо 3 часа плюс киснене цяла нощ), за да получите перфектно меки, кремообразни отвътре, безупречно подправени зрънца нахут (или каквото и да е бобово растение).

На по-мазните храни се слага малко повече сол, за да се разкрие по-добре вкуса.

Източник: Една.бг 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
ТИР влезе в дере, спряха движението през Прохода на Републиката Камионът е самокатастрофирал  Украйна иска от САЩ шпионския дрон MQ-9 Reaper Щяла да ги ползва за идентифицирането на руски цели 
Линда на Киро обясни защо продава козунаци за 60 лв. бройката А вие за колко бихте продали труда си, пита риторично съпругата на съпредседателя на ПППП Войната, мъжете, мобилизацията: Кое е по-ценно животът или Украйна? В момента към 650 000 украинци в наборна възраст пребивават на територията на ЕС 
Запалиха Корана в Швеция преди старта на Евровизия Миналата година подобни акции предизвикаха гневни демонстрации и протести, съпроводени от насилие, в държави с преобладаващо мюсюлманско население Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда В България цената им е между 15 и 25 лева за същото количество
Нова схема: Измамници се възползват от онлайн пазаруването в празничните дни         Пак ползват името на "Български пощи" Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Шегуват се с кмета може да стане дестинация за нудистки сватби 
Колко сол е добре да консумираме Пълният отказ от натрий в храната е недопустим САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия Такова разрешение вече бе дадено от Великобритания 
ВМА: Белете не само черупката на боядисаните яйца Имат пори, които може да са опасни Торнадо в близост до Родопите На много места се съобщава и за градушка, с големина на лешник