Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

А ти правиш ли това в кухнята?

Ключови думи: трикове за готвене, трикове в кухнята, флагман

Колкото и добра домакиня да е всяка една от нас, има неща в кухнята, които понякога, дори и след години опит, все още не сме усвоили напълно.

Решихме да си припомним някои интересни трикове за готвене. 

Сигурни сме, че част от тях знаете, но сме убедени, че други ще са новост за вас, която ще бъде полезна и практична в кухнята.

А ако при думата "готвене" не се изпълвате с ентусиазъм, сигурно ще ви заинтригува резултатът от едно британско проучване.

Според него хората, които готвят за другите, са по-щастливи и по-малко стресирани. Ето, сега не ви ли се прииска да метнете една мусака във фурната? ;) 

Ето и кои са нещата, които хитрите домакини правят в кухнята:

Дайте пространство на зеленчуците

Не препълвайте съда за печене. Не слагайте вътре зеленчуци с мисълта „колкото се поберат“. Оставете им малко пространство – и печените зеленчуци ще станат двойно или тройно по-добри.

Довършвайте готвенето на пастата в тигана

Изсипвайте сварената паста в тигана със сос, разбъркайте за известно време и добавете малко от водата, в която сте варили пастата (и също така малко парченце масло по желание). Така вкусът на соса ще проникне в състава на пастата още по-добре и ястието ще е още по-неустоимо, когато го сервирате.

Киснете кафявия ориз

Накисването за една нощ на кафявия ориз улеснява варенето му.

Тенджерата под налягане е приятел в готвенето на бобовите храни

За да сготвите бобова храна с тенджера под налягане са нужни само 40 минути готвене без наблюдение (вместо 3 часа плюс киснене цяла нощ), за да получите перфектно меки, кремообразни отвътре, безупречно подправени зрънца нахут (или каквото и да е бобово растение).

На по-мазните храни се слага малко повече сол, за да се разкрие по-добре вкуса.

Източник: Една.бг 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сланината - древна храна за лечение на всички болести Какво всъщност съдържа свинската мас, кога може да е полезна и защо не бива да се приема като лекарство 3 световни титли за България по киокушин  Младите световни шампиони - Йоанна, Меразов и Василев разкриват как дисциплината, режимът и характерът ги водят към върха
Радев продължава консултациите с партиите в четвъртък След остри позиции в понеделник и вторник държавният глава приема нови парламентарни групи Хакери удариха любимия сайт на възрастните Pornhub е засегнат от огромен пробив в сигурността, след като хакери са откраднали данни и историята на търсенията на 200 милиона премиум потребители
Кои ваучери за храна да изберем? Разликите между Наредба 7 и Наредба 11 Как да изберете правилния тип ваучери за храна през 2026 г.: практично ръководство за работодатели КЗП удря по необоснованите цени и следи търговците под лупа Десетки проверки, актове и изискани обосновки - държавата затяга контрола преди навлизане на еврото от 1 януари 2026
Коледна среща между поколенията в Царево Ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров“ донесоха усмивки, песни и топлина в Пенсионерския клуб преди празниците ГДБОП разкри международна схема за онлайн измами при продажба на автомобили Измамниците примамват с евтини оферти, извеждат комуникацията извън платформите и прибират аванси чрез финансови мулета
СГС върна делото срещу Иван Демерджиев на прокуратурата заради неясности в обвинението Бившият вътрешен министър е обвинен в безстопанственост за над 1,48 млн. лева във връзка с договор за лични документи Всеки десети, обменящ левовете в евро, в последния момент взима златно кюлче Българите са изкупили злато за 1 млрд. лева
Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене Със 149 гласа „за“ Народното събрание реши България да посрещне 2026 г. без нов редовен бюджет Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения Пазарът на наемите остава доходен, с възвръщаемост между 5% и 7% в големите градове