Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Обичате пикантни храни? Ето ползите и минусите!

Ключови думи: пинкантна храна, възпаление, ястие

Обичате пикантна храна? Не сте единствените! Богатите на подправки ястия имат много плюсове, макар че човешкото тяло реагира различно при хапването им. Най-важно е да сте умерени дори с любимите ястия, за да се възползвате максимално то всичките им предимства.

Ето и кои са те:

Намаляват възпаленията и инфекциите

Подправките имат противовъзпалителни свойства. Пикантните храни са чудесни за лечение на здравословни състояния като главоболие, автоимунно заболяване, артрит и гадене. Подправките са богати на антиоксиданти, имат антибактериални и антимикробни свойства. Това може да помогне и за предпазване от инфекциите в организма, като елиминира причиняващите болестта елементи.

Превенция от рак

Според проучванията пикантните храни могат да действат върху раковите клетки и да ги елиминират или да ограничат растежа им. Вследствие на това тяхно действие ракът може да забави развитието си или дори да хапвате пикантни храни като превенция срещу тази болест, пише Tialoto.bg

Могат да удължат живота

Според проучване на Харвард и Китайския национален център за контрол и превенция на заболяванията, редовната консумация на подправки може да помогне на хората да живеят по-дълго.

Подобряват метаболизма

Антиоксидантите в подправките помагат на метаболизма, което пък ще ви е от полза да контролирате и да намалите теглото си, ако желаете.

Рискове, свързани с приема на пикантни храни

Различните хора имат различна толерантност към подправки. Ако не внимавате и заложите на много люти подправки, можете да задълбочите вече съществуващи храносмилателни проблеми. Особено внимателни трябва да са хората, които страдат от язва или колит. Пикантната храна може да окаже влияние и върху вкусовите ви рецептори и да ги притъпи, след което няма да можете да се наслаждавате пълноценно на непикантни храни. За да предотвратите това, бъдете внимателни с консумацията на по-наситени и остри подправки и не прекалявайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Това са най-уравновесените зодии В компанията им винаги ще се чувствате комфортно, казват астролозите  Зуека прибира 50 000 лв. хонорар за финала на "Капките" След тригодишна пауза актьорът се завръща на сцената – за една вечер и срещу солидна сума
Задържаха македонец и българин за опита за убийство на Димитър Стоянов-Митко Русия и сина му Престъплението беше извършено на 1 септември 2024 г. Грабвайте велосипедите, Greenburg+ ви канят на велотур на 18 май Целта на събитието е да насърчи използването на велосипеда като устойчив, екологичен и здравословен начин на придвижване
Мария Елена прави най-вкусните и здравословни кюфтета от тиквички С тази диета отслабнах с 10 кг за един месец, споделя тя Съдбовните години в живота на всяка зодия, след тях никой никога не е същият Важните години в живота на човек могат да бъдат изпълнени както с добри и приятни събития, така и с трудни и разрушителни, казват астролозите
Безсмъртният полк премина по центъра на Бургас по случай Деня на победата Днес се навършват точно 80 години от краха на Нацистка Германия Приключвала с публичните демонстрации на... Никога повече не искам да говоря публично за мъжа в живота ми, отсече Светлана
Каза тежки думи Косара не е на себе си от ревност Дарява космическа сума "Хората ще казват много неща за мен, когато умра, но аз съм решен "той умря богат" да не е едно от тях", написа Бил Гейтс
Румен Радев: Отдаваме почит към саможертвата на милиони хора Днес е Деня на Европа Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт