Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Обичате пикантни храни? Ето ползите и минусите!

Ключови думи: пинкантна храна, възпаление, ястие

Обичате пикантна храна? Не сте единствените! Богатите на подправки ястия имат много плюсове, макар че човешкото тяло реагира различно при хапването им. Най-важно е да сте умерени дори с любимите ястия, за да се възползвате максимално то всичките им предимства.

Ето и кои са те:

Намаляват възпаленията и инфекциите

Подправките имат противовъзпалителни свойства. Пикантните храни са чудесни за лечение на здравословни състояния като главоболие, автоимунно заболяване, артрит и гадене. Подправките са богати на антиоксиданти, имат антибактериални и антимикробни свойства. Това може да помогне и за предпазване от инфекциите в организма, като елиминира причиняващите болестта елементи.

Превенция от рак

Според проучванията пикантните храни могат да действат върху раковите клетки и да ги елиминират или да ограничат растежа им. Вследствие на това тяхно действие ракът може да забави развитието си или дори да хапвате пикантни храни като превенция срещу тази болест, пише Tialoto.bg

Могат да удължат живота

Според проучване на Харвард и Китайския национален център за контрол и превенция на заболяванията, редовната консумация на подправки може да помогне на хората да живеят по-дълго.

Подобряват метаболизма

Антиоксидантите в подправките помагат на метаболизма, което пък ще ви е от полза да контролирате и да намалите теглото си, ако желаете.

Рискове, свързани с приема на пикантни храни

Различните хора имат различна толерантност към подправки. Ако не внимавате и заложите на много люти подправки, можете да задълбочите вече съществуващи храносмилателни проблеми. Особено внимателни трябва да са хората, които страдат от язва или колит. Пикантната храна може да окаже влияние и върху вкусовите ви рецептори и да ги притъпи, след което няма да можете да се наслаждавате пълноценно на непикантни храни. За да предотвратите това, бъдете внимателни с консумацията на по-наситени и остри подправки и не прекалявайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Станала е шивачка И цената на кафето скача сериозно Сушата и горещините застрашават сериозно районите на производство
Хероинът все по-малко се търси на пазара, производството му също намалява Трафикът на хероин през България остава активен, отбелязва  началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в Агениция "Митици" Стефан Бакалов Арестуваха служител на НАП на ГКПП Кулата, карал пиян и дрогиран след нощно дежурство Задържан е и е образувано досъдебно производство
Какво да правим с останалите козунаци от Великден Вижте някои вскуни идеи Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Събитието ще се проведе на 10,11 и 12 май в Дома на Нефтохимика 
Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Детето се е родило на 10 април и носи името Калоян ДПС обяви листите си за националния вот Водач на листата на ДПС за Европейския парламент е Джевдет Чакъров
Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Селото отбеляза своята 100-годишнина от създаването си  Мощна магнитна буря ще удари Земята Възможни са нарушения в радиокомуникациите
Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата  46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат Страната е една от членките на ЕС с най-драстичен ръст