Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Обичате пикантни храни? Ето ползите и минусите!

Ключови думи: пинкантна храна, възпаление, ястие

Обичате пикантна храна? Не сте единствените! Богатите на подправки ястия имат много плюсове, макар че човешкото тяло реагира различно при хапването им. Най-важно е да сте умерени дори с любимите ястия, за да се възползвате максимално то всичките им предимства.

Ето и кои са те:

Намаляват възпаленията и инфекциите

Подправките имат противовъзпалителни свойства. Пикантните храни са чудесни за лечение на здравословни състояния като главоболие, автоимунно заболяване, артрит и гадене. Подправките са богати на антиоксиданти, имат антибактериални и антимикробни свойства. Това може да помогне и за предпазване от инфекциите в организма, като елиминира причиняващите болестта елементи.

Превенция от рак

Според проучванията пикантните храни могат да действат върху раковите клетки и да ги елиминират или да ограничат растежа им. Вследствие на това тяхно действие ракът може да забави развитието си или дори да хапвате пикантни храни като превенция срещу тази болест, пише Tialoto.bg

Могат да удължат живота

Според проучване на Харвард и Китайския национален център за контрол и превенция на заболяванията, редовната консумация на подправки може да помогне на хората да живеят по-дълго.

Подобряват метаболизма

Антиоксидантите в подправките помагат на метаболизма, което пък ще ви е от полза да контролирате и да намалите теглото си, ако желаете.

Рискове, свързани с приема на пикантни храни

Различните хора имат различна толерантност към подправки. Ако не внимавате и заложите на много люти подправки, можете да задълбочите вече съществуващи храносмилателни проблеми. Особено внимателни трябва да са хората, които страдат от язва или колит. Пикантната храна може да окаже влияние и върху вкусовите ви рецептори и да ги притъпи, след което няма да можете да се наслаждавате пълноценно на непикантни храни. За да предотвратите това, бъдете внимателни с консумацията на по-наситени и остри подправки и не прекалявайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Подпалиха колата на водещ политик Инцидентът се случи на германска земя Фатална катастрофа в България Отиде си 36-годишен мъж
Какво се случва с Покровск? Битката се ожесточава Обявиха Идеалния футболен отбор Впечатлява
Кой подаде българско знаме на Цеца в РСМ? Флаг по време на концерт разбуни духовете Венци Стефанов с тежък коментар за мениджъра на Насар "Същото направи и с един мой футболист", заяви босът на Славия
Пребиха български кмет Нападението стана в село Нова дръзка кражба в Париж Обраха магазин за бижута
Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София Бивш шеф в "Автомагистрали" помел колите Ето кога се очакват геомагнитна буря да достигне Земята На 6-7 ноември изригванията могат да окажат влияние върху чувствителни и по-възрастни хора
Последната звезда от „Записки по българските въстания“ си отиде Илия Илиев оставя след себе си богато творческо наследство и десетки роли в театъра и киното Зуека продава своите картини по 800 евро Това е сравнително ниска сума за авторски живописни произведения, особено когато зад тях стои човек с име и биография като неговата