Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шоколадова торта с крем от фъстъчено масло

Източник: Една.бг
Ключови думи: шоколадова торта, рецепта

Необходими продукти
За блатовете:
200 г безсолно масло
250 мл гореща вода
50 г какао
100 г мека кафява захар
125 г захар
2 ч.л. ванилов екстракт
225 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки

За крема:
600 г пудра захар
300 г безсолно масло
400 г фъстъчено масло
2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. фина морска сол
120 мл пълномаслена течна сметана
30 г белени печени фъстъци

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 градуса с вентилатор). Намаслете и постелете дъното на 4 плитки форми (не използвайте такива с подвижно дъно) с диаметър 20 см с хартия за печене.

2. За блатовете сложете нарязаното на парчета масло в тенджерка. Добавете горещата вода, какаото и двата вида захар. Разбъркайте на слаб огън, докато маслото се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Накрая добавете ванилията и разбъркайте. Дръпнете от котлона и оставете сместа да изстине за 5 минути.

3. В малка купа смесете брашното със содата и бакпулвера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата. Добавете първо яйцата към какаовата смес, като разбърквате. След това добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Разпределете тестото в четирите форми. Печете 7 минути. Може да използвате и две по-високи форми и след изпичане да разрежете всеки блат на две, по хоризонтал. В този случай печете блатовете 15-20 мин. След изпичане оставете блатовете да изстинат напълно във формите си.

4. За крема в голяма купа сипете мекото краве масло и фъстъченото масло. Добавете щипка сол и разбийте с помощта на миксер в продължение на 5 минути, докато сместа стане пухкава. На 3-4 порции добавете предварително пресятата пудра захар, разбърквайки непрекъснато. След това продължете да разбивате в продължение на 3 минути. Започнете да добавяте течната сметана лъжица по лъжица при непрекъснато разбъркване. Разбийте в продължение на 6 минути. Накрая добавете ваниловия екстракт и разбивайте още 30-60 секунди.

5. Поставете единия блат върху поднос за торта. Нанесете слой от масления крем с дебелина 1 см. Поставете втори блат и намажете отново с крем. Продължете по същия начин и с останалите два блата. След това нанесете крем по цялата торта отвън, като заглаждате с помощта на палетен нож. Накрая поръсете с едро нарязани печени фъстъци.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Полиция заварди цяла област! Тече и звънредна акция, проверяват наред хора и автомобили На много места има контролно-пропускателни пунктове Заловиха шофьор с близо 4 промила алкохол
Дебора зачеркна Георги: Той за мен не съществува, сякаш няма човек, а стена Разпитите на свидетели продължават и през днешния ден Кървава трагедия! Син закла баща си и се хвърли под влака Пробол го в сънната артерия в къщата му
Ето къде, кога и на какви безплатни обучения в Бургас можете да запишете децата Тази година програмата ще се проведе  в седем различни етапа Серия от магнитни бури ще има през юни Най-силни ще са в края на месеца
Пуснаха под домашен арест подсъдимата за убийството на актрисата Виолета Донева Ще бъде с електронна гривна на адреса на баба си и дядо си по майчина линия Засякоха шофьор да "лети" с 221 км/ч по АМ "Тракия" Нарушението е засечено през нощта в участъка, контролиран от ОДМВР-Сливен
Жена не може да стане от леглото след шест часа бой с юмруци и ритници Семейството е било в процес на развод, а побойникът - с ограничителна заповед Жега по морето Температурата на морската вода е 17°-23°
Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА – новата 5-звездна перла в Розовата долина Тук се намира най-големият частен Медикал център в региона Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените