Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шоколадова торта с крем от фъстъчено масло

Източник: Една.бг
Ключови думи: шоколадова торта, рецепта

Необходими продукти
За блатовете:
200 г безсолно масло
250 мл гореща вода
50 г какао
100 г мека кафява захар
125 г захар
2 ч.л. ванилов екстракт
225 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки

За крема:
600 г пудра захар
300 г безсолно масло
400 г фъстъчено масло
2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. фина морска сол
120 мл пълномаслена течна сметана
30 г белени печени фъстъци

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 градуса с вентилатор). Намаслете и постелете дъното на 4 плитки форми (не използвайте такива с подвижно дъно) с диаметър 20 см с хартия за печене.

2. За блатовете сложете нарязаното на парчета масло в тенджерка. Добавете горещата вода, какаото и двата вида захар. Разбъркайте на слаб огън, докато маслото се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Накрая добавете ванилията и разбъркайте. Дръпнете от котлона и оставете сместа да изстине за 5 минути.

3. В малка купа смесете брашното със содата и бакпулвера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата. Добавете първо яйцата към какаовата смес, като разбърквате. След това добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Разпределете тестото в четирите форми. Печете 7 минути. Може да използвате и две по-високи форми и след изпичане да разрежете всеки блат на две, по хоризонтал. В този случай печете блатовете 15-20 мин. След изпичане оставете блатовете да изстинат напълно във формите си.

4. За крема в голяма купа сипете мекото краве масло и фъстъченото масло. Добавете щипка сол и разбийте с помощта на миксер в продължение на 5 минути, докато сместа стане пухкава. На 3-4 порции добавете предварително пресятата пудра захар, разбърквайки непрекъснато. След това продължете да разбивате в продължение на 3 минути. Започнете да добавяте течната сметана лъжица по лъжица при непрекъснато разбъркване. Разбийте в продължение на 6 минути. Накрая добавете ваниловия екстракт и разбивайте още 30-60 секунди.

5. Поставете единия блат върху поднос за торта. Нанесете слой от масления крем с дебелина 1 см. Поставете втори блат и намажете отново с крем. Продължете по същия начин и с останалите два блата. След това нанесете крем по цялата торта отвън, като заглаждате с помощта на палетен нож. Накрая поръсете с едро нарязани печени фъстъци.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
С тези хитрини прогоних молците от гардероба си Вместо да посягаме към химически препарати, можем да се доверим на силата на природата 62-ма педагози от бургаски детски градини преминаха успешно обучение в БДУ Образователният курс имаше за цел да подпомогне повишаването на професионалната подготовка на специалистите, ангажирани с развитието и грижата за най-малките деца
Колко е за гол с пета или най-странните залози за Вечното дерби От автогол и дузпа до гол с пета — букмейкърите вдигнаха залозите за Вечното дерби на ново ниво Започват засилени полицейски проверки по граничните зони  Ще се проверяват български и чужди граждани, за не връчени фишове и наказателни постановления
Община Царево монтира димни детектори в домовете на възрастни хора преди зимата Съвместна инициатива с Пожарната служба цели да предотврати инциденти с отопление на дърва в отдалечени населени места Няколко тактики, как да поставим граници на децата си в интернет Дигиталният свят крие и рискове – от кибертормоз до опасно съдържание и злоупотреба с лични данни
Фондация „Димитър Бербатов“ награди бургаския ученик Стоян Балтов В категория „Наука“ за ученици от V до VIII клас Стоян бе един от тримата номинирани и получи едно от най-големите отличия за млади таланти в страната Директорът на СДВР с извънредна информация за изчезналата в планината Стефани В издирването на момичето  участват 5 спасители, заедно с четири кучета
БНБ представи дизайна на българските евромонети, вижте ги Те ще бъдат в обращение от 1 януари 2026 година Нови промени по АМ "Тракия" утре Те касаят област Пловдив
Когато нямам време, правя печени бутчета с горчица! Никога сте опитвали по-вкусно нещо! Всеки може да приготви тези печени пилешки бутчета и ще бъдете изключително доволни от получения вкус Нов успех на КСТ "Бургас 1975" в Румъния Двойката е първа година в категория Junior II и вече се класира на финал на световно ниво