Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шоколадова торта с крем от фъстъчено масло

Източник: Една.бг
Ключови думи: шоколадова торта, рецепта

Необходими продукти
За блатовете:
200 г безсолно масло
250 мл гореща вода
50 г какао
100 г мека кафява захар
125 г захар
2 ч.л. ванилов екстракт
225 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки

За крема:
600 г пудра захар
300 г безсолно масло
400 г фъстъчено масло
2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. фина морска сол
120 мл пълномаслена течна сметана
30 г белени печени фъстъци

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 градуса с вентилатор). Намаслете и постелете дъното на 4 плитки форми (не използвайте такива с подвижно дъно) с диаметър 20 см с хартия за печене.

2. За блатовете сложете нарязаното на парчета масло в тенджерка. Добавете горещата вода, какаото и двата вида захар. Разбъркайте на слаб огън, докато маслото се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Накрая добавете ванилията и разбъркайте. Дръпнете от котлона и оставете сместа да изстине за 5 минути.

3. В малка купа смесете брашното със содата и бакпулвера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата. Добавете първо яйцата към какаовата смес, като разбърквате. След това добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Разпределете тестото в четирите форми. Печете 7 минути. Може да използвате и две по-високи форми и след изпичане да разрежете всеки блат на две, по хоризонтал. В този случай печете блатовете 15-20 мин. След изпичане оставете блатовете да изстинат напълно във формите си.

4. За крема в голяма купа сипете мекото краве масло и фъстъченото масло. Добавете щипка сол и разбийте с помощта на миксер в продължение на 5 минути, докато сместа стане пухкава. На 3-4 порции добавете предварително пресятата пудра захар, разбърквайки непрекъснато. След това продължете да разбивате в продължение на 3 минути. Започнете да добавяте течната сметана лъжица по лъжица при непрекъснато разбъркване. Разбийте в продължение на 6 минути. Накрая добавете ваниловия екстракт и разбивайте още 30-60 секунди.

5. Поставете единия блат върху поднос за торта. Нанесете слой от масления крем с дебелина 1 см. Поставете втори блат и намажете отново с крем. Продължете по същия начин и с останалите два блата. След това нанесете крем по цялата торта отвън, като заглаждате с помощта на палетен нож. Накрая поръсете с едро нарязани печени фъстъци.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Потресаващо! Княгиня Калина ще е патрон на „Бизнесдама на годината“  Принцесата се облече с цветовете на българското знаме и шокира всички с изключение на Евгени Минчев Руски спец военни слагат "невидими" наметала? На бойното поле е като във филм на ужасите
Голяма мечка реши да се разходи до мола, ръководството настръхна Сериозен проблем в Япония Мъж оцеля при катастрофа с 241 загинали, какво се случва с него днес Не може да преодолее шока
Хулиган изпочупи коли във Варна и си изпати Престъплението му е разкрито, осъден е Рекорд в парламента, приеха законопроекта за „Лукойл“ за 26 секунди Щеше да е наистина смешно, ако не ставаше дума за най-голямата компания в България, коментира Даниел Лорер 
"Всеки трети български мъж е извънземен" Сочи прелюбопитна теория Край на драма с избягали затворници Единият се предаде, другият бе заловен
Куче уби 9-месечно бебе Голяма трагедия в Уелс, животното е от порода, която сега е забранена в държавата Не правете тази шофьорска грешка, пагубна е за скоростната кутия Проста маневра е способна да нанесе сериозни щети
Окончателно: Обособеният управител ще може да се разпорежда с имуществото на "Лукойл" Държавата с повече правомощия в компанията Няма да повярвате, но това е Натали Трифонова с майка си Нейната майка Ванина Трифонова с нищо не отстъпва на своята дъщеря – и изглежда настина изумително